--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Η πρώτη αντίδραση

Από ό,τι λέγεται το πόρισμα Πολυβίου μιλά για ευθύνες του προέδρου για την έκρηξη στο Μαρί. Δεν έχω στη διάθεσή μου το πόρισμα έτσι αυτό το συμπέρασμα το πιάνω αμάσητο από αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Το να παραιτηθεί ο πρόεδρος τώρα για μένα είναι απλά ανούσιο και θα προκαλέσει παραπάνω προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Το μόνο που με σπρώχνει σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο φόβος ότι η ανευθυνότητά του θα μας οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα, σχετικά με τη λύση του κυπριακού και το μοίρασμα του φυσικού αερίου.

Κατα τ' άλλα πρόωρες εκλογές δεν μας παίρνει, άρα το πολλύ να μπει ο Ομήρου προεδρεύων για τον ένα χρόνο και κάτι που υπολείπεται. Σαν πρώτη ιδέα είναι καλή, αλλά νιώθω ότι η εξουσία διαφθείρει - πόσο μάλλον όταν δωθεί με αυτό τον τρόπο.

Τούτα όμως είναι σκέψεις που θα γίνουν εάν και εφόσον παραιτηθεί ο πρόεδρος. Δεν ξέρω τι θα έβρουν να κάνουν για να τον βγάλουν από αυτή τη θέση. Λογικά (αν τους έχω ψυχολογήσει καλά) θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν το πόρισμα επικαλούμενοι ανεπαρκή έρευνα και εμπεριστάτωση. Κακά τα ψέματα, μια μονομελής επιτροπή πόσα να προλάβει, και πόσο εμπεριστατωμένες ήταν οι καταθέσεις; Ιδίως όταν υπάρχουν συγκρουόμενες καταθέσεις, τότε θα ισχύσει ο λόγος του πιο αξιόπιστου - που εναπόκειται στην μονομελή "επιτροπή" να αποφασίσει ποιος είναι αυτός.

Το άλλο, αν παραιτηθεί ο πρόεδρος, χάνει την ασυλία που του προσφέρει το αξίωμα. Εν πελλός από πρόεδρος να γίνει κατηγορούμενος και να τρέχει σε δίκες;


Το μεγάλο μου πρόβλημα εμένα δεν είναι πλέον αν θα παραιτηθεί η όχι. Εγώ θέλω ο κόσμος που τον ακολουθεί και δεν τον έριχνε με τίποτε με την πρόφαση ότι περίμενε το πόρισμα (λογική αντίδραση για τους πολύ ψύχραιμους) να τον απαξιώσει και να τον απομυθοποιήσει. Θέλω όλος ο λαός της Κύπρου να σκέφτεται σοβαρά πλέον ποιον θα ψηφίσει και γιατί. Δεν θέλω απλά ο πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του, θέλω όλος ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του!

Αυτή τη στιγμή καρτερώ την αντίδραση του προέδρου. Αναμένω το διάγγελμα που οφείλει να κάμει.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Η υπόθεση είναι μεν μαυρόασπρη αλλά μεταξύ του άσπρου και του μαύρου κρύβονται αμέτρητες γκρίζες αποχρώσεις.

    Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες που επισύναψες σε προηγούμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω εάν είναι θέμα ερωτηματικών και απαντήσεων πλέον. Το μόνο ερώτημα που με βασανίζει προσωπικά είναι: "ποιος θα είναι ο επόμενος;".

    Όσο για τις φωτογραφίες, έχουμε μια πανέμορφη χώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή