--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Το χρηματοκιβώτιο

Με όσα συμβαίνουν και διαβάζοντας διάφορα σχόλια στο facebook για την οικονομική και πολιτική κατάσταση (κατάντια θα έλεγα) στην Κύπρο θυμάμαι την ιστορία με το χρηματοκιβώτιο.

Μια εταιρεία που λες είχε ένα χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φυλάγονταν λεφτά, επιταγές και κάποια σημαντικά έγγραφα. Προφανώς το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο θα έπρεπε να ήταν καλά προστατευμένο από οποιοδήποτε που θα επιθυμούσε να το διαρρήξει. Το χρηματοκιβώτιο κλείδωνε με ένα πολύπλοκο κωδικό και συνεχώς φυλαγόταν από ένα φρουρό!

Μια μέρα, ο υπεύθυνος του χρηματοκιβωτίου το άφησε ξεκλείδωτο. Εκείνη την μέρα κάποιος μπήκε στο δωμάτιο σε μια στιγμή που ο φρουρός λόγο ανωτέρας βίας δεν ήταν στο δωμάτιο, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το άδειασε. Ποιος ευθύνεται για την κλοπή;

Για να μην τα πολυλογώ, έστω και αν ο υπεύθυνος του χρηματοκιβωτίου το άφησε ξεκλείδωτο, έστω και αν ο φρουρός το άφησε αφύλακτο για λίγο, αυτός που έκανε την κακή πράξη είναι ο κλέφτης!


Έτσι, για κάθε αποτέλεσμα εκλογικής αναμέτρησης ευθύνεται ο κόσμος που ψηφίζει. Αν ο καθένας από εμάς επιλέγει να ακούσει το Α ή Β κόμμα για να αποφασίζει τι θα ψηφίσει, αν αυτή η επιλογή αποδεικτεί κακή,  έννεν το κόμμα που έκαμε κακή επιλογή, αλλά ο καθένας από εμας.

Εν καλά να υπάρχουν κόμματα, να υπάρχει πολιτικός διάλογος - περνά και η ώρα όταν τους βλέπεις στην τηλεόραση. Δεν πρέπει όμως σε καμία των περιπτώσεων να γινόμαστε δέσμιοι κάποιου κόμματος! Μυαλό έχουμε όλοι μας, ας το χρησιμοποιήσουμε!

5 σχόλια:

 1. Μου άρεσε πάρα πολύ.

  Εγώ όμως θα το διατύπωνα κάπως έτσι:

  Ο κλέφτης είναι κλέφτης. Πάντα θα κλέβει. Η δουλειά του είναι. Έτσι ζει ο άνθρωπος... αν δεν το έκλεβε αυτός θα έκλεβε κάποιος άλλος.

  Ο φρουρός και ο άλλος υπάλληλος είναι μέρος του συστήματος. Έδειξαν και οι δυο αμέλεια. Φταίνε και οι δυο. Ας τους ονομάσουμε βουλευτές και κυβέρνηση.

  Οι μέτοχοι είμαστε εμείς. Την ζημιά εμείς την πάθαμε.

  Εμεις τους προσλάβαμε όμως, και για αυτό πρέπει ξέρουμε ποιόν προσλαμβάνουμε να διαχειρίζεται τα περιουσιακά μας στοιχεία. Έχουμε το δικαίωμα να τους απολύσουμε αν θέλουμε.

  Αν δεν κάναμε interview και δεν είδαμε το cv τους για να τους αξιολογήσουμε όταν τους προσλαμβάναμε τότε φταίμε.

  Πως σου φάνηκε? :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή ανάλυση αλλά μεταδίδει ακριβώς το αντίθετο μήνυμα από αυτό που ήθελα να μεταδώσω στην αρχή! :)

  Τι να περίμενα από σένα άλλωστε, αφού είσαι σταθερά ο αντίλογος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δηλαδή πως είναι αντίθετο?

  όνειρα γλυκά σαν εσένα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγλω προσπάθησα να πω ότι όλη η ευθύνη βαραίνει τον ψηφοφόρο, εσύ το πήρες αλλιώς και την μοίρασες! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή