--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Αγάπη για την αλήθεια

Κτες με απείλησα υποσυνείδητα ότι δεν θα έγραφα ξανά στο μπλογκ μέχρι να βρω τους ρυθμούς μου.


Νομίζω πέτυχε! Σήμερα κατάφερα και έκοψα δρόμο, έτσι πιστεύω μου επιτρέπεται να γράψω μια ανάρτηση για σήμερα.

Διάβασα ένα άρθρο σήμερα του κ. Ζένιου, το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να διαβάσει εδώ.


Δεν θα σταθώ στο νόημα του άρθρου, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει απευθείας κάτω από την αρχική πηγή και να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση.


Εγώ θα σταθώ σε μια πρόταση του άρθρου. Κάπου λέει:

"Ποιες αξίες μας καθοδηγούν σε δρόμους με προοπτική; Ο πατριωτισμός, η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, η αυτοπεποίθηση, η ασυμβίβαστη αγάπη για την αλήθεια."

Πόσο μου άρεσε η φράση:  "η ασυμβίβαστη αγάπη για την αλήθεια."

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγάπη για την αλήθεια, αφού είναι αυτή που μας σπρώχνει προς την αναζήτησή της. Η γρήγορη διοχέτευση της πληροφορίας στη σημερινή εποχή μας δυσκολεύει πολύ να διασταυρώνουμε και να επαληθεύουμε όλα αυτά που μας παρουσιάζονται σαν γεγονότα.

Τα ΜΜΕ πλέον (δεν ξέρω εάν ήταν ανέκαθεν έτσι ) έχουν χάσει το αίσθημα της ευθύνης για έγκυρη πληροφόρηση. Έχει γίνει μια εμπορευματοποίηση των ειδήσεων που οδήγησε στην μαζική παραγωγή. Αυτό με τη σειρά του ένταξε και το κουτσομπολιό στα πλαίσια της ενημέρωσης, Κακοήθειες που παλιά κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα (των αθκιασερών) τώρα να δημοσιεύονται σαν είδηση, απλά για να αποκτήσει ενδιαφέρον το δελτίο ειδήσεων ,ή κίνηση το site (αναλόγως).  Ανάμεσα σε άλλα, βλέπουμε και κάποιους δημοσιογράφους να κλέβουν άρθρα από παντού, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από αυτή την εμπορευματοποίηση. Κάποιος θα έπρεπε να αρθρογραφεί όταν έχει κάτι να πει, είτε απλά για να ενημερώσει, ή να προβληματίσει, ή να αποκαλύψει, ή να κατακρίνει. Δεν είναι λογικό να γράφονται άρθρα με μόνο στόχο την ύπαρξή τους.

Πίσω στην αγάπη για την αλήθεια, που πρέπει να είναι και ασυμβίβαστη! Όχι μόνο όταν μας συμφέρει να την αγαπάμε.  Να αναζητούμε την αλήθεια αλλά και να την προσφέρουμε. Το πιο δύσκολο είναι να είμαστε καταρχήν ειλικρινής με τον εαυτό μας. Να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας (έστω και μόνο στον εαυτό μας)  χωρίς  να αφηνόμαστε στην πλάνη που μπορεί να δημιουργείται από διάφορους κόλακες.

Μια από τις αγαπημένες ιστορίες που μου έμειναν από το σχολείο είναι αυτή που ο Φίλιππος διόρισε ένα υπηρέτη να του υπενθυμίζει κάθε μέρα ότι είναι θνητός - και όχι θεός. ( «Bασιλεύ Φίλιππε, μέμνησο ότι θνητός ει».).

Δεν είναι εύκολο να παραδέχεσαι ότι δεν είσαι δεκάρι, αλλά εξαράκι - όταν τα πενταράκια κυκλοφορούν γύρω σου με τον αέρα του δέκα με τόνο. Το καταλαβαίνω αυτό. Δυστυχώς η κοινωνία μέχρι τώρα (πιστεύω θα αλλάξει σύντομα)  ευνοεί τους φελλούς που επιπλέουν άνεννοιας.


Για το 2012  "ορκίζομαι"  μια ασυμβίβαστη αγάπη για την αλήθεια, επειδή δεν βλέπω άλλο τρόπο για να ζήσω.


(έφαα τη ζωή μου έβρω ένα σχετικό βιντεάκι που είδα τυχαία πριν κανένα μήνα, και σας το παραθέτω! Αξίζει να το δείτε, έχει διπλό ηθικό δίδαγμα!)


2 σχόλια:

 1. Κάτι δεν μου αρέσει στην ανάρτηση αυτή.

  Σαν να έχεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα στο μυαλό σου και θέλεις να τα βγάλεις έξω.

  Σε νιώθω σαν ξιφομάχο που προσπαθεί να κόψει τον αέρα με το σπαθι του.

  τελοσπαντων... θα μου περάσει

  ονειρα γλυκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να θυμάσαι ότι δεν γράφω για το κοινό, αλλά για να βάζω σε τάξη τις σκέψεις μου :).

  Όνειρα γλυκά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή