--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Ο σοφός

Ο μόνος που δεν πρόκειται να μάθει ποτέ, είναι αυτός που νομίζει ότι τα ξέρει όλα.

Έβαλα την απολογία του Σωκράτη να παίζει καθώς δούλευα κτες, και το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" ξαφνκά απέκτησε περιεχόμενο. Δεν μπορώ να πω ότι την άκουγα με προσοχή - παρόλο που το 'χω το multitasking - αλλά νιώθω ότι έπιασε τόπο.. κάπου στο υποσυνείδητο.


Το 'χα ξαναπεί ότι με νευριάζουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, και ότι είναι οι καλύτεροι από όλους - και όταν κάτι δεν τους βγει, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς.26 και πόψε για να πάψω να συναναστρέφομαι με τέτοιου είδους ανθρώπων!


6 σχόλια:

 1. Κάποια γλυκύτατη, γοητευτικότατη και σοφή γυναίκα μου είπε κάποτε:

  "Είναι γεγονός αυτό που έγραψε και ο Αρκάς.. αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"

  Να θυμάσαι οτι όπως και εσυ ο καθένας δικαιούται την γνώμη του την οποία και είναι συνταγματικό δικαίωμα του να εκφράζει. Μπορείς να κρίνεις τη γνώμη του άλλου μέσα σου για να αποφασίσεις αν θα την ενστερνιστείς η οχι.

  Παράλληλα έχεις το δικαίωμα να αντιπαραθέσεις τα επιχειρήματα σου και να προσπαθήσεις να εμπλακείς σε διάλογο όχι για να τον πείσεις με το έτσι θέλω, αυτά τα έκανε ο καντάφι και δες που κατάληξε, αλλά για να ελέγξεις την ορθότητα των δικών σου επιχειρημάτων.

  Δεν μπορεί κανένας να σε υποχρεώσει να ενστερνιστείς μια γνώμη που δεν θές. Ούτε εσύ μπόρεις να υποχρεώσεις κάποιον να ενστερνιστεί τη δική σου γνώμη.

  Υπάρχουν και αυτοί που λένε ψέματα συνηδητά η υποσηνείδητα απλά για να κάνουν εντύπωση και ίσως να κερδίσουν μια ασήμαντη συζήτηση... αλλά αυτοί είναι για λύπηση γιατί εμπλέκονται θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης κτλ κτλ κτλ.

  Μέτρα γύρω σου... αν περισσότεροι απο το 80% του περίγυρου σου είναι λαφαζάνηδες τότε μην το ψάχνεις καθόλου... να θυμάσαι απλά οτι η γνώμη είναι συνταγματικό δικαίωμα... ακόμη και η λανθασμένη...

  Συνταγματικό δικαίωμα σου είναι να μην συμφωνείς με αυτά που λέω.

  όνειρα γλυκά και ήρεμα

  χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α... και κάτι άλλο...

  μου έλειψες πολύ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλλιώς το πήρες. Σταμάτησα από καιρό να προσπαθώ να πείσω οποιοδήποτε για την ορθότητα των απόψεών μου.

  Αυτό που μου τη σπάζει είναι ότι σπαταλούν τον χρόνο μου να αυτοεκθειάζονται πάρα πολλοί - και δεν θέλω να έχω το βάρος της ευθύνης να τους προσγειώσω έτσι αναγκαστικά τους ακούω!

  Σου έλειψα ε; Τι άλλαξε ; :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλαξες το χρώμα του ιστολογίου. Είσαι ακόμα πιο όμορφη τώρα.

  χχχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Fact: όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον...

  Με την ίδια λογική ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι ξέρει κάτι μέχρι να έρθει κάποιος άλλος να του αποδείξει ότι δεν ξέρει τίποτα...

  Αρκεί αυτός ο "καθένας" να είναι έτοιμος να δεχθεί κάτι τέτοιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το "όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον" επροβλημάτισε με. Το γνωρίζω ότι είναι η αρχή στην οποία βασίζεται η δικαιοσύνη, αλλά νομίζω είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η εν λόγω κυρία είναι τυφλή!

  .. και συνήθως οι αυταπατημένοι δεν πείθονται ούτε καν με αποδείξεις. Παραδείγματα πολλα :).

  ΑπάντησηΔιαγραφή