--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Διαφωνώ

Στην έγκριση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση άρνησης των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, προχώρησε τη Δευτέρα η Γερουσία της Γαλλίας  με ψήφους 127 - 86, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Τουρκίας που απειλεί με διπλωματικά αντίμετρα. 

Η συνέχεια εδώ.

Ποινικοποίηση άρνησης των γενοκτονιών... μόνο εγώ το βρίσκω παράλογο; Δεν είναι στέρηση ελευθερίας της άποψης τούτο το πράγμα; Δεν περίμενα από τους Γάλλους κάτι τέτοιο. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω από αυτή τους τη στάση είναι ότι έχουν κουραστεί από τους μουσουλμάνους που κατέκλυσαν το Παρίσι και θέλουν να προκαλέσουν εντάσεις για να υπάρξει αφορμή "εκκαθάρισης" ή να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Κατ' εμένα ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, φτάνει να μην προκαλεί κακό σε άλλους. Όλα είναι τόσο υποκειμενικά που δεν μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή και να πεις, αυτό δικαιούσαι αυτό όχι.

Όπως είπε και ο Steve Hughes..."are you offended, be offended.. nothing happens!".

Ας πούμε εγώ πραγματικά πιστεύω ότι οι Τούρκοι δεν έχουν εμπιστοσύνη, και ναι διέπραξαν γενοκτονίες. Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί μου, πόσο μάλλον τα εκατομύρια Τούρκων που υπάρχουν στον πλανήτη. Είδαμε πολλές φορές την ιστορία να αλλοιώνεται και να παραμορφώνεται για διάφορες σκοπιμότητες (καλοπροαίρετες και μη). Ποιος ξέρει ότι δεν θα αναγνωριστεί γενοκτονία εναντίον κάποιου άσχετου λαού επειδή αυτό θα εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα; Τότε στη Γαλλία θα είσαι παράνομος εάν διαφωνείς;

Δεν μου αρέσει καθόλου. Η ποινικοποίηση της σκέψης και της άποψης είναι το χειρότερο κτύπημα ενάντια στη δημοκρατία. Η κοινωνία δικαιούται να περιθωριοποιήσει αυτούς που σκέφτονται απάνθρωπα, αλλά όχι να τους φυλακίσει.

Αυτό ισχύει για όλα. Δεν μπορείς να με φυλακίσεις επειδή πιστεύω κάποια πράγματα ή επειδή δεν πιστεύω κάποια άλλα. Εάν βλάψω κάποιο είτε άμεσα είτε σαν ηθικός αυτουργός ναι, να τιμωρηθώ. Εάν όμως έχω την άποψή μου, γιατί έτσι το βλέπω, δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα, δεν πρέπει να μπορείς να με τιμωρήσεις!

11 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω για αυτό...

  Απο την μια συμφωνώ μαζί σου...

  Απο την άλλη σκέφτομαι ότι δεν μπορεί ένας λαός να αρνιέται την ιστορία του... αν έκανες κάτι λάθος οφείλεις να το παραδεχτείς και να μην ζεις σε άρνηση... και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Τούρκους

  Δυο χρόνια προηγουμένως πέρασαν παρόμοιο νόμο η Ελβετία και η Σλοβακία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλαξα γνώμη, συμφωνώ πλήρως μαζί σου...

  Όνειρα γλυκά σαν εσένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν μου απάντησες στην προηγούμενη μου ανάρτηση...

  Εντωμεταξύ σήμερα είδα στις ειδήσεις για στρατιωτική συνεργασία Κύπρου - Γαλλίας. .. ισχύει; Τι γίνεται; Εμείς θα την φάμε στο τέλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας παρατείνουμε την αγωνία σου ακόμη λίγο... :)

  Εσκέφτηκες να είμαι κανένας δεκαπεντάχρονος?

  Η κανένας σαραντάρης παντρεμένος με 3 μωρά?

  Η κανένας συνταξιούχος παππούς?

  Δεν ξέρω, προσπαθώ από την ώρα που σχόλασα να γράψω κάτι και δεν είδα τα νέα...

  Θα σου πω όμως τι πιστεύω:

  Οι αραβικές χώρες ανήκουν σε κάποιο βαθμό στη σφαίρα επιρροής της Γαλλίας και αν δεν ανήκουν θα προσπαθήσει να τις εντάξει. Για αυτό και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λιβύη και για αυτό επιδιώκει τόσο έντονα την επέμβαση στη Συρία.

  Την ίδια επιρροή θέλει να έχει και η Τουρκία... και αυτό τις φέρνει σε σύγκρουση...

  Πιστεύω ότι η Γαλλία ίσως να προσπαθήσει να εμποδίσει εμμέσως την οποιαδήποτε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με στόχο να την απομονώσει πολιτικά (προσπαθεί να περάσει το νόμο αυτό και ως νομοθεσία της ΕΕ)... η ίσως για να την εκβιάσει εμμέσως για να εξασφαλίσει ανταλλάγματα.

  Εσύ τι λες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ λέω κατίσσιη μας! :)

  Δεκαπεντάχρονος δεν νομίζω :), επειδή πάεις aperetivo. Συνταξιούχους παππούς δεν νομίζω, επειδή θα έβγαζες παραπάνω νόημα στις αναρτήσεις σου.

  Για το σαραντάρης μπορεί, αλλά εγώ ήδη έβαλα το στοίχημα :). 32-34

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι κερδίζεις αν είσαι σωστή?

  Τι θα ήθελες να σου δώσω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ..τίποτε :P. Εκτός εάν θέλεις να δώσεις εσύ κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή