--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Αυθόρμητο

Πιστεύω όλοι θα συμφωνήσουμε ότι στον ορισμό της λέξης "αυθόρμητο" υπάρχει η διευκρίνιση ότι δεν προηγείται οποιοδήποτε σχέδιο δράσης!

Το βρίσκω απαράδεκτο και  τουλάχιστο βλακεία να χαρακτηρίζεις μια συγκέντρωση "αυθόρμητη" και να την ανακοινώνεις 2 μέρες πριν.

Παρόλο που συμφωνώ εν μέρει με το γενικό σκοπό της συγκεκριμένης συγκέντρωσης κάποια πράγματα είναι πολλά κτυπητά! Δεν είμαστε όλοι φιλόλογοι, αλλά τουλάχιστο αυτά που λέμε να ξέρουμε τι σημαίνουν.

Επιάσαμε κουβέντες και πάμε:
"αυθόρμητη συγκέντρωση", "αγανακτισμένοι", "δίκαιη και βιώσιμη λύση", "δίκαιη κοινωνία", "ευρωπαϊκή λύση", "ο πλούτος" ...  αλλά οι παραπάνω δεν ξέρουν τι λένε.. απλά τα επαναλαμβάνουν επειδή ακούγονται ωραία..

Αν ήταν αυθόρμητο, θα ήταν της ώρας.. δεν είναι αυθόρμητο, είναι προγραμματισμένη συνάντηση χωρίς ατζέντα - είναι ραντεβού!
Αν ήμασταν αγανακτισμένοι θα τα ρίχναμε όλα κάτω, αλλά δεν είμαστε επειδή κάμνουμε πολλή υπομονή ακόμα.... θα έλεγα είμαστε αμήχανοι και χασκιασμένοι ... και όσοι νιώθουν ότι πνίγονται (που εν πολλοί και θα γίνουν περισσότεροι).. είναι πανικοβλημένοι. 

Επίσης, πιστεύω ότι είναι ένα να διαμαρτύρεσαι για την ανεργία και την αποκοπή των επιδομάτων και άλλο να φταίεις αποκλειστικά την κυβέρνηση για αυτά τα φαινόμενα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια βουλή που όφειλε να αντιπροσωπεύει τον λαό και να τον προστατεύει με το νομοθετικό της έργο.

Η άποψή μου είναι ότι αν περιμένουμε που τους πολιτικούς να δώσουν λύσεις θα καταστραφούμε. Το να φωνάζουμε συνθήματα και να τρώμε τις ώρες μας με τούτους, κάμνουμε παραπάνω κακό παρά καλό αφού χάνουμε πολύτιμο χρόνο! Ειλικρινά θα μου άρεσε να έβλεπα περισσότερες πρωτοβουλίες από τους δήμους και τις κοινότητες για δημιουργία θέσεων εργασίας και έλκυση ξένων κεφαλαίων.

Ναι, λεφτά δεν υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα στους άνεργους κατοίκους μιας περιοχής να ασχοληθούν με κάτι και να ανταμοιφθούν σε είδος! Ας πούμε κουπόνια που μπορεί κάποιος να τα εξαργυρώσει στις τοπικές υπεραγορές για τρόφιμα.. τα οποία κουπόνια να μπορούν να χρησιμοποιούν και για πληρωμή των φορολογιών του δήμου/ κοινότητας.

Μπορεί να σας φαίνεται γνώριμη αυτή η διαδικασία αφού έγινε στο παρελθόν αρκετές φορές.  (ξέρω ότι εν θα γίνει έτσι πράμα στην Κύπρο .. )Μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας που μου άρεσε είναι αυτή (ξέρω ότι είναι σενάριο σε σειρά και δεν είναι πραγματικό..  και ότι είναι για τις ΗΠΑ και δεν μιλά για την οικονομική κρίση ... και ίσως να προκαλέσει την κατάρρευση του κράτους αν η διαμαρτυρία μας είναι να μην δίνουμε τους φόρους μας  :P  ... αλλά γουστάρω  :)  )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου