--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Για το μνημόνιο

9 σχόλια:

 1. Φοβάμαι ότι άδικα συντάχτηκε

  Αν ο Σαμαράς νικήσει τις εκλογές του Απρίλη, ίσως επιλέξει τον εύκολο δρόμο της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, ρίχνοντας το φταίξιμο στους προκατόχους του.

  Θα είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος της εφαρμογής του (μπορεί να χρειαστεί επιπρόσθετο το καλοκαίρι) και ίσως να μην θέλήσει να το επωμιστεί.

  Αν γίνει αυτό, ότι κέρδισε η Ελλάδα μετά την είσοδο της στο ευρώ ίσως το χάσει για πάντα...

  Είναι σαν να έχεις ενα ασθενή που τον υποβάλλεις σε επώδυνη θεραπεία... υποφέρει... εξασθενεί αλλά όταν τελειώσει η θεραπεία θα είναι γερός και δυνατός... λυπάσαι όμως να τον βλέπεις να υποφέρει.

  Αν σταματήσει τη θεραπεία προτού αυτή ολοκληρωθεί... δεν θα υποφέρει τόσο μεν... θα είναι αδύνατος και θα έχει χρόνια ασθένεια δε...

  Μου θυμίζει λίγο την ιστορία του Ηρακλή που είχε να διαλέξει μεταξύ δυο δρόμων... ενός εύκολου και ενός δύσκολου... τελικά διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της αρετής... ελπίζω μόνο να μην βρεθούμε και εμείς αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Σαμαράς φάνηκε να ψηφίζει "Ναι" επειδή ακριβώς η άλλη οδός είναι η χρεοκοπία. Θέλει τόσο πολλά το "ναι" που ξεκαθάρισε στους βουλευτές της Ν.Δ. ότι αν επιλέξουν το όχι, σημαίνει αυτόματη διαγραφή τους από το κόμμα.

  Έχει σχεδόν 2 ώρες που παρακολουθώ τι γίνεται μέσα στη βουλή και το μόνο θετικό που μπορώ να εντοπίσω είναι ότι ΔΕΝ είμαι εκεί και ΔΕΝ χρειάζεται να αποφασίσω ανάμεσα στο "ναι" και στο "όχι".

  Τον δρόμο της αρετής τον έχουν σνομπάρει από καιρό, με τις μίζες, τα ρουσφέτια, το βόλεμα, το κλάδεμα των ονείρων των νέων ανθρώπων. Τώρα υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι, που και οι δύο είναι δρόμοι των συνεπειών.

  Συμμερίζομαι την ανησυχία σου για το αν θα βρεθούμε κι εμείς αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112817610

  Η στάση του Σαμαρά μου φαίνεται περισσότερο σαν ΄πολιτικός ελιγμός παρά ειλικρινής υιοθέτηση του μνημονίου... εντός του κόμματος του 18 βουλευτές είναι ενάντια στο μνημόνιο...

  Μην ξεχνάς ότι ο Σαμαράς δεσμεύτηκε γραπτώς να υποστηρίξει το μνημόνιο απο τον Νιόβρη που σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού... άρα ηταν υποχρεωμένος να το υιοθετήσει... επίσης αντιμετωπίζει αποστασίες από βουλευτές του... Ειναι το μόνο κόμμα εξουσίας και αν βγεί θα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα διάβρωσης της πολιτικής συνοχής που είχε και το ΠΑΣΟΚ... θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη χαρακτήρα εκ μέρους του για να συνεχίσει το μνημόνιο.


  Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει κάποιος. Σωστά? Και του Ηρακλή οι δύο δρόμοι είχαν συνέπειες. Πέρασε το υπόλοιπο της θνητής του ζωής αγωνιζόμενος μέχρι που έγινε ημίθεος... και ο Ηρακλής διέπραξε ύβρη... σκότωσε τον δάσκαλο του. Ναι φταίνε. Η διαφορά είναι ότι τώρα έχουν δυο επιλογές:

  (1) Να συνεχίσουν να σνομπάρουν την αρετή, να χρεωκοπήσουν, να βγουν απο το ευρώ, να ανορθώσουν την οικονομία τους μέσω της υποτίμησης του νομίσματος και κατόπιν να χρηματοδοτήσουν τα μελλοντικά ελλείματα προυπολογισμού μέσω της νομισματοποίησης (δηλαδή του τυπώματος νεου΄χρήματος)... το ίδιο έκανε και η αργεντινή και μεσοπρόθεσμα δούλεψε... μακροπρόθεσμα όμως το μοντέλο αυτό προωθεί το ασταθές μοντέλο της τόνωσης της κατανάλωσης μέσω της διόγκωσης του χρέους που αποπληρώνεται μέσω της δημιουργίας χρημάτων σε βάρος του μοντέλου της ευημερίας που βασίζεται στις αποταμιεύσεις, τις επενδύσεις, και την αυξημένη εγχώρια παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.

  (2) Να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο τους και σε δέκα χρόνια να έχουν μια ανταγωνιστική οικονομία, θέσεις εργασίας και το δικαιώμα να ονειρεύονται. Η επιλογή αυτή θέλει δύναμη χαρακτήρα αφού μεσοπρόθεσμα θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

  Όπως και η φέτα... οι μίζες, τα ρουσφέτια, το βόλεμα, το κλάδεμα των ονείρων των νέων ανθρώπων θα μπορούσε να θεωρηθεί και δικό μας εθνικό προϊόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν έχω σοβαρές διαφωνίες. Δεν μπορώ μόνο να συμφωνήσω για τις εικασίες για τις σκέψεις του Σαμαρά, ούτε και για το πόσο δεσμευμένος ήταν με τη δέσμευση του Νοεμβρίου, επειδή δεν τον ξέρω, δεν έχω παρακολουθήσει ξανά την ελληνική βουλή και πραγματικά δεν έχω ιδέα για το ήθος και το παιχνίδι κανενού.

  "Ναι σε όλα" ήταν η πιο συχνή πρόταση που ακούστηκε κατά τη ψηφοφορία.

  Αύριο τα κανάλια θα προσπαθήσουν να μετριάσουν την κατάσταση, οι Αθηναίοι θα ξυπνήσουν ακόμα μια φορά σε μια διαλυμένη Αθήνα και κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε σήμερα με τα τόσα "ναι".. σε έτσι περιπτώσεις ίσως και να εύχεσαι να υπάρχει θεός, με ένα ρόλο πιο επεμβατικό.. για να μπορείς να πεις: "Ο θεός να βάλει το χέρι του".


  Εμείς μπορεί να σκεπάσουμε τις συνέπειες της δικής μας διαφθοράς με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. .. δυστυχως/ευτυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό για μπορεί να σε ενδιαφέρει ιδίως το σχόλιο του Σαμαρά:

  http://blogs.wsj.com/brussels/2012/02/13/greek-politics-after-the-vote/

  Δεν τον κρίνω για το ήθος του... δεν τον κρίνω καθόλου. Απλά λέω οτι σαν βγει στην εξουσία θα πρέπει να δείξει πολλή τόλμη και να έχει ψυχική δύναμη.

  Το πασοκ βγήκε στην εξουσία με ποσοστό κοντά στο 40%... μετά απο 2 χρόνια διακυβέρνησης το ποσοστό του πήγε στο 10%... τα ίδια θα υποφέρει και η ΝΔ αν προχωρήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ισως τελικά επιλέξει να μην προχωρήσει με τα μέτρα για να μην δυσαρεστήσει το λαο και να χάσει ψήφους... δεν ξέρω


  Όσο για το φυσικό αέριο... για να δούμε λεφτά απο αυτό πρέπει να περάσουν χρόνια και να ξοδέψουμε...

  Ο συνολικός μας προυπολογισμός σαν χώρα ειναι περίπου 1 δις ευρώ

  Το χρέος μας περίπου 11 δις...

  άκουσα ότι για να κάνουμε υποδομή για το φυσικό αέριο θα πρέπει να ξοδέψουμε 11 δις... και αυτό με κάνει λίγο επιφυλακτικό


  Άσχετο... δεν ξέρω αν είδες το έργο αλλά εισηγουμαι να δώσεις προσοχή στους διαλόγους των δυο ψαράδων (έτσι ηταν και στο έργο... δεν είναι voice over).

  http://www.youtube.com/watch?v=lqvbxaCvfXU&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. είδα την ταινία στο σινεμά :P. νομίζω είναι πειρατές και όχι ψαράδες :P... έχεις δίκαιο - πολλά άσχετο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπορεί να είναι πειρατές μεταμφιεσμένοι σε ψαράδες για κάλυψη :P...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μα θέλεις να πεις έχετε σινεμά στη λάρνακα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή