--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η κολοκυθιά

Είμαστε σοβαροί τωρά; 

Ο ένας λαλεί    "έδωκες παραίτηση"    και ο άλλος να λαλεί   "εν έδωκα!".

Εγώ θα περίμενα να επιμένουν το αντίθετο. Δηλαδή ο ένας να λαλεί "την απάλλαξα από τα καθήκοντά της επειδή δεν κατάφερε να διαχειριστεί επικοινωνιακά (τουλάχιστο) το σημαντικότερο θέμα που αφορά την Κύπρο και το υπουργείο που ανέλαβε", και η άλλη να λαλεί "υπέβαλα παραίτηση επειδή θέλω να κάμω κάτι άλλο με τη ζωή μου", αφήνοντας και περιθώρια να επανέλθει σε κάποια άλλη θέση.. που αδειάζει σύντομα.


Εσυγχύσαν και τους πολέμιους τους. Άνθρωποι φανατικοί αντι-Χριστοφικοί και φανατικοί αντι-Πραξιακοί αναγκάζονται να σχολιάσουν και πρέπει να υποστηρίξουν ένα από τους δύο, ως πιο αξιόπιστο. Μυρίζομαι συνομωσία! :P


Έχουμε και δύο νέους υπουργούς! Τον νέο υπουργό οικονομικών δεν τον ήξερα - αν το πάρουμε στατιστικά, οι τραπεζίτες δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για τέτοιο πόστο, αλλά η στατιστική δεν είναι κριτήριο :P. Μακάρι να τα πάει καλά ο άνθρωπος, για το καλό όλων μας. Ο κ. Καζαμίας πάντως άρεσε μου.

Η κ. Μαύρου δεν είναι άγνωστη προσωπικότητα. Πάντα της είχα μια συμπάθεια. Το υπουργείο που ανέλαβε είναι αρκετά προβληματικό, αφού στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά προβλήματα. Παρόλο που τη συμπαθώ σαν προσωπικότητα (όσο την είδα σε συνεντεύξεις, δεν την ξέρω και προσωπικά) δεν περιμένω και τίποτε ιδιαίτερο. Από τη μια ο περιορισμένος χρόνος και από την άλλη νομίζω ότι υπάρχει ήδη κυβερνητική γραμμή για το τι γίνεται στο εσωτερικό - δεν θα έρθει η κ. Μαύρου να κάνει την ανατροπή (αν υπήρχε μια τέτοια επιθυμία).

Τις τελευταίες μέρες μπορεί να προσέξετε ότι είμαι υπερβολικά χαμηλών τόνων όσον αφορά σωστά-λάθη, δίκαια και άδικα.  Μετά από μια συζήτηση που είχα με μια παρέα το Σαββατοκυρίακο κατάλαβα ότι η ανάγκη μου για αυτοκριτική, κριτική και αξιολόγηση καταστάσεων δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Οι περισσότεροι απλά υποστηρίζουν το "δικό" τους. Απόψεις που τους είπαν οι γονείς, οι φίλοι που καταλάβουν, αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα .. μη χε. (ναι ανακάλυψα την τασσιηνόπιττα).

Είχα την ελπίδα ότι τούτο συμβαίνει μόνο σε μεγάλες ηλικίες, όχι σε άτομα κάτω των 30. Αμ δε..
Έτσι, από εκείνη την μέρα τους ακούω προσεκτικά, χαμογελώ και λέω σε όλους ότι έχουν δίκαιο. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία - οι πολλοί αποφασίζουν. Για αυτή τη δημοκρατία πέθανε και ο Σωκράτης, και αυτός δίκαιο είχε. Διαφορετικά, αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και δεν χαμηλώσεις τους τόνους, θα γίνεις Χίτλερ, φασίστας, δικτάτορας - μόνο έτσι θα φέρεις τις μεγάλες αλλαγές.

Αν όμως χαμηλώσεις τους τόνους, ακούεις περισσότερο και μιλάς μόνο σε αυτούς τους λίγους που θέλουν να ακούσουν.. φυτεύεις σπόρους αισιοδοξίας, που το πιο πιθανόν δεν θα προλάβεις να τους δεις ανθισμένους. (όπως πολλοί άλλοι φύτεψαν και φυτεύουν στα δικά μας μυαλά).

Πλέον δεν θυμώνω με τους ηλίθιους.

1 σχόλιο:

  1. πλέον φοούμαι ότι οι συντρόφοι εχάσαν κάθε σοβαρότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή