--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Η σχέση μου με το ιστολογείν

Άρχισα να γράφω σε μπλογκ αρχές του 2005.

Προφανώς αυτό δεν είναι το πρώτο μου μπλογκ, αλλά ελπίζω να είναι το τελευταίο. Συνολικά έχω 4 μπλογκς, το ένα ενυπόγραφο, τα δύο ανώνυμα και αυτό το ημι-ενυπόγραφο.

Το πρώτο μου ήταν ενυπόγραφο, και με διάβαζαν πολλοί γνωστοί, φίλοι και μη. Σε κάποια φάση, αρχές του 2009 ένιωσα να δυσκολεύομαι να γράφω για αρκετά πράγματα στο ενυπόγραφο μπλογκ. Δεν ήταν θέμα απόψεων, αλλά παραπάνω το ότι δεν ήθελα να γράφω πράγματα του στυλ "ο μάστρος μου εν ηλίθιος" ή "έφκηκα ραντεβού εκτές και επέρασα/ εν επέρασα καλά".

Πρώτον επειδή δεν το θεωρώ κομψό να διαβάζει κάποιος πράγματα που τον αφορούν τα οποία δεν μοιράστηκα μαζί του αυτοπροσώπως,

δεύτερον επειδή πολλοί ενομίζαν ότι εμιλούσα γι' αυτούς ενώ εμιλούσα για άλλους και

τρίτον, επειδή εβαρέθηκα να πιάνω sms. τηλεφωνήματα και email να με ρωτούν διευκρινήσεις για τζίνα που έγραψα (μα με ποιον έφκηκες; εννά ξαναφκείς; )

Τούτο έκαμε με να ανοίξω το δεύτερό μου μπλογκ, το ανώνυμο και το χωσμένο. Πλέον το 2009 ήταν το πιο εύκολο πράμα του κόσμου να κάμεις ένα μπλογκ. Δημοσίευα 2 στις 3 αναρτήσεις. Μία στις τρεις ήταν πολλά πολλα προσωπικές για να τις αφήκω ανοικτές, έστω και ανώνυμα. Παράλληλα με το ανώνυμο διατηρούσα και το επώνυμο.

Σε κάποια φάση το ανώνυμο έκλεισε τον κύκλο του. Δεν ήθελα άλλο να μουρμουρώ για τον ηλίθιο τον μάστρο μου, ούτε για τους άντρες και εκατάφερα να ξεφύγω από πολλά πράγματα... ας πούμε, τα βρήκα με τον εαυτό μου. Έτσι το ανώνυμο έκλεισε - δεν έσβησα τίποτε, απλά δεν είναι πλέον δημόσιο και η τελευταία ανάρτηση ήταν τον Φλεβάρη του 2010.

Άρεσέ μου όμως η ιδέα να έχω ταυτότητα και στον blogger. Μπορούσα να γράφω σχόλια σε διάφορα άλλα μπλογκς με υπογραφή, χωρίς να υπογράφω! Άρχισα να γράφω και το τρίτο μου μπλογκ - πάλε παράλληλα με το πρώτο. Το τρίτο είχε άλλο αέρα, πιο φανταστικό. Δεν έγραφα σκέψεις, αλλά ήταν μια προσπάθεια να γράψω μια σειρά από φανταστικές ιστορίες. Το άφησα κάπου στη μέση - αλλά δεν το ξέχασα.  Περισσότερο το άφησα στη μέση επειδή πέρασα μια φάση μεγάλων αλλαγών και η ένταση και η ανασφάλεια (σε άλλο επίπεδο ανασφάλεια) με ανάγκασαν να ασχοληθώ με λιγότερο φανταστικά πράγματα. Σκέφτουμαι να το φέρω κάτω που τούτο το προφίλ και να το συνεχίσω - όι τωρά όμως.

Κάπου στα μέσα του 2011, με την έκρηξη, ένιωσα την ανάγκη να γράφω πιο αναλυτικές σκέψεις. Αλλά δεν ήθελα να το κάνω στο ενυπόγραφο μου μπλογκ επειδή ήθελα κάτι πιο προσωπικό, πιο αφοσιωμένο. Το ενυπόγραφο είναι μέρος μιας ευρύτερης ομάδας, δεν είναι αποκλειστικά δικός μου χώρος.

Τώρα έχω αυτό το μπλογκ που σκοπεύω να κρατήσω, και ας τα μπλέκω όλα (και δουλειά, και προσωπικά, και πολιτικά και άσχετα!).


11 σχόλια:

 1. Interesting!

  Φαντάζομαι εν μπορούμε νε έχουμε τα links των άλλων, άρα θα σε παρακολουθούμε που τούτο τζιαι αν τύχει να ππέσουμε πάνω στα άλλα, καλώς! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γουέλ, το ένα με τις ιστορίες σύντομα θα εμφανιστεί κάτω από αυτό το προφίλ. Ήδη το μετέφερα εδώ, απλα περιμένω να γίνει διαθέσιμη η προηγούμενη διεύθυνση. - εν θα το ενημερώνω συχνά όμως, επειδή πρέπει να έχω σοβαρή έμπνευση για να συνεχίσω την ιστορία!

  Για τα άλλα όπως το φαντάστηκες! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έτσι εν πιο καλά τα μπλογκς, κουλλουμάκκα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλά έκανες... :)

  Αυτό με τις ιστορίες με σύγχυσε...

  Είναι μια ιστορία που συνεχίζεται ή πολλές διαφορετικές ιστορίες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εμ..έχει μια βασική ιστορία που συνεχίζεται - αλλά κάποτε μπαίνουν σφήνα και μικρές ιστοριούλες :).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εμ... ανυπομονώ να τις διαβάσω :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. :) μεν φανταστείς τίποτε το ιδιαίτερο.

  Άνοιξες το μπλογκ σου για λίο και έκλεισες το; :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eimai sigouros oti tha eine orees :p

  Nai...

  ekana mia megali blakeia kai niotho poly ashima... kyrios giati niotho oti pligosa kapoio atomo gia to opoio niazomai poly :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. .. αν πλήγωσες κάποιο άτομο και νιώθεις άσχημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα.

  Σου εύχομαι να βρεις τον τρόπο να επανορθώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ευχαριστώ φιλαράκι

  Όνειρα γλυκά

  ΑπάντησηΔιαγραφή