--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Αναθεώρηση

Νομίζω ότι προσπάθησαν πολύ τα κανάλια να δαιμονοποιήσουν τη ΧΑ.

Όσο βλέπω κάποια πράγματα όμως, αρχίζω να τους συμπαθώ...10 σχόλια:

 1. σαν ποια πράματα;

  εγώ νοιώθω ότι προσπαθεί ο λύκος να φανεί σαν πρόβατο, αλλά ο λύκος εν αλλάσει...

  το ότι τα μμε εξυπνήσαν αργά, τζαι επειδή φοούνται αρκέψαν να τους πολεμούν συμφωνώ, αλλά παραμένουν η Χ.Α. Εν ο εθνικισμός που επροκάλεσε τον Χίτλερ... (επειδή είπαν ότι εν είμαστε ναζιστές, απλά Έλληνες εθνικιστές...)ναζιστής ήταν ο Γερμανός εθνικιστής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γουέλ... όταν μιλά ο αρχηγός χάνω πάσα ιδέα. Όταν μιλά ο Κασιδιάρης δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό. Στο κάτω κάτω τώρα είναι στη βουλή, και θα έχουν βήμα - και θα κριθούν.
   Τα πράγματα που βλέπω είναι οι απελπισμένες προσπάθειες των δημοσιογράφων να μεταδώσουν την κακή εικόνα του κόμματος και αυτό με έβαλε σε σκέψεις... μήπως τελικά δεν είναι όπως τα ξέρουμε; Μπορεί και να είναι.. αλλά προς το παρόν εγώ θέλω να δω πώς θα αξιοποιήσουν την παρουσία τους στη βουλή.

   Μια διαφορά που εντοπίζω εγώ είναι ότι ο Χίτλερ έθελε να γίνουν όλοι Γερμανοί - και προχώρησε και σε άλλες χώρες .. προσπαθώντας να κατακτήσει τον κόσμο. Η ΧΑ θέλει να διατηρήσει την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας [τώρα εάν αυτό είναι η αρχή δεν ξέρω]. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να αγαπάς την πατρίδα και το έθνος σου. Δηλαδή όλοι αυτοί που πολέμησαν τις δυνάμεις του Άξονα τότε γιατί πολεμούσαν; Δεν ήταν γιατί ήθελαν να διατηρήσουν τη δική τους ιστορία; Δεν υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους να είναι Γάλλοι, Άγγλοι, Έλληνες;
   Δεν είναι ο εθνικισμός κάτι επιλήψιμο. Άλλο ο σοβινισμός και άλλο ο εθνικισμός [τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό].

   Διαγραφή
  2. όταν μιλά ο Κασιδιάρης εν καταλάβω να λαλεί κάτι ουσιαστικό, απλά κατηγορεί το σύστημα (τζαι καλά κάμνει) αλλά εν λαλεί κάτι άλλο...
   εννοείται θα δοκιμαστούν τζαι θα δείξει ο χρόνος τι καπνό φουμάρουν...

   ο Χίτλερ έτσι εξεκίνησε τζαι αλλού εκατάληξε...

   άλλο ο εθνισμός τζαι άλλο ο εθνικισμός...

   υ.γ. εννοείται ότι λαλώ εν προσωπικές απόψεις με τες γνώσεις που έχω...

   Διαγραφή
  3. Για τον εθνισμό δεν βρήκα ορισμό. Αν εθνικισμός είναι σωβινισμός, τότε άκυρο.
   Δεν λαλεί κάτι άλλο επειδή ο δημοσιογράφος δεν κάνει και καμιά ερώτηση της προκοπής. Θα μπορούσε να ήταν μια καλή συνέντευξη, αλλά τελικά κατέληξε να ήταν ένα κατηγορητήριο για την ΧΑ. (που πιστεύω γύρισε μπούμερανγκ του δημοσιογράφου).

   Διαγραφή
  4. εθνισμός: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&dq=

   εθνικισμός: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&dq=

   έχεις δίκαιο ότι ο δημοσιογράφος επήεν παραπάνω με συναίσθημα παρά με λογική, αλλά ούτε οι απαντήσεις του Κασιδιάρη εν ικανοποιητικές για μένα...

   Διαγραφή
 2. Να καταλήξει σε κάτι ανάλογο με τον Χίτλερ στην Γερμανία αποκλείεται. Οι λόγοι είναι οικονομικοί και ιστορικοί. Πιστεύω. Το άσχημο θα είναι η κακοποίηση συνανθρώπων και ο δηλητιαριασμός νέων μυαλών.

  Επίσης σχέδια για τα υπόλοιπα προβλήματα δεν έχουν. Κύριο μέλημά τους είναι οι "λαθραίοι" μετανάστες και τα προβλήματα που υπογραμμίζουν.

  Εμένα αρέσκει μου επειδή εν κάτι σαν καταλύτης.

  Ο σοβινισμός εν με "ω".

  υ.γ: Δεν είδα το video διότι έχω περιορισμένη ποσότητα διαδικτυακής κίνησης τον μήνα. Τις δηλώσεις τους έτυχε να τις διαβάσω όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλά σωστό τούτο που επισημάνεις - ότι εστιάζουν στο θέμα των μεταναστών και δεν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα υπόλοιπα. Και μένα αρέσκει μου επειδή εν καταλύτης, και σχολίασα και αλλού ότι ξυπνούν συνειδήσεις με τη στάση τους (είτε υπέρ είτε εναντίον τους).

   Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Έχω λίο πρόβλημα με την ορθογραφία των ξενόφερτων λέξεων - λιγότερο πρόβλημα με των (ετυμολογικά) ελληνικών λέξεων.

   Το βίντεο έβαλα το επειδή έκαμε μου εντύπωση η στάση του δημοσιογράφου. Ακριβώς αυτή η στάση με έκανε να αναθεωρήσω για τη ΧΑ. Είπε ότι θα τους ρωτούσε για πολιτική και τους ρωτούσε άλλα πράγματα. Ο Κασιδιάρης έχει πελλάρα, φαίνεται. Εγνώρισα πολλούς ανθρώπους της δικής του πάστας (όχι απαραίτητα εθνικιστές). Βρίσκω εντυπωσιακή την ευφράδεια λόγου που έχει καθώς και την καθαρότητα των προτάσεών του (και το χιούμορ του αρέσκει μου). Με άλλα λόγια εν τζιαμέ γιατί πραγματικά κάτι πιστεύει. Δεν είναι για την δόξα, δεν είναι για τα λεφτά. Αυτό για μένα αξίζει να έχει την ευκαιρία του.

   Τούτο με την κακοποίηση συνανθρώπων με ανησυχεί κι εμένα. Διχάζουμε πολλές φορές, δεν μπορώ να το κρύψω. Κάποτε σκέφτουμαι ότι εννά θελα να σπάσω στο ξύλο κάποιον! παρόλο που δεν πιστεύω στη βία. Αλλά η βία είναι η έσχατη λύση, πρέπει να βλέπουμε τα γεγονότα στη σωστή τους διάσταση. Δυστυχώς τα γεγονότα παρουσιάζονται πολλές φορές διαστρεβλωμένα. (όπως για εκείνη τη μέρα στο προεδρικό και τα δακρυγόνα - έλεος τι ακούσαμε εκείνη τη μέρα από τα ΜΜΕ!!).
   Η ίδια η ΧΑ απορρίπτει τις περισσότερες κατηγορίες. Δύσκολα όμως θα μάθουμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται.

   Διαγραφή
  2. Εν πιστέφκω στην ορθογραφία όσο στην πληροφορία. Αν και δεν είμαι τέλειος ορθογράφος.


   Για την βία δεν αναφέρομαι στα νεύρα αλλά στην βία κατά των μεταναστών. Το αν αποδυναμώνουν την οικονομία είναι αποτέλεσμα άλλων μηχανισμών. Της οικονομίας ή της αυτοδιοίκησης. Το να έχεις ένα χρυσαυγίτη στες ταχείες κλήσεις σου επειδή πόξω που το μαχαζί σου μαζέφκουνται ανθρώποι που δεν έχουν να φάν εν άλλου παπά ευαγγέλιο. Ο Κασιδιάρις (με "ι" γίνεται γένους θυληκού χεχε) και οι ομόσταυλοι του εν παρωπίδες που έχουν ίδιες με τες παρωπίδες που φορούν και τόσοι άλλοι.

   Αν ήθελαν να σταματήσουν το πρόβλημα οι κύριοι ήταν να μαζευτούν έξω που λιμάνια και να σταματούν τους "λαθρέμπορες" με τα φορτηγά που μπάζουν τους μετανάστες μέσα στην χώρα. Είδα τα με τα μμάθκια μου όταν σπούδαζα Πάτρα όπου το πρόβλημα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Να κάμνουν έλεγχο του οχήματος σαν καλοί στρατιώτες, να δώκουν ττοπούζι στον οδηγό, να πιάσουν την αστυνομία τηλέφωνο να έρτει να τον συνάξει τζαι τους πούν πως όπως τον εκατεβάζαν έππεσεν που τες σκάλες τζαι εχτύπησε. Να κακοποιούν τον κόσμο που εν έχει να φάει εν καραγκιοζιλίκκι και ψευτο-παλληκαριά. Αλλά εν τόσο έξυπνοι ώστε να μπουν στη Βουλή αλλά διόλου έξυπνοι να δουν πως θα ελύετουν το πρόβλημα. Ένα παράδειγμα φέρνω.

   Διαγραφή
  3. και μετά έχεις τα και τούτα

   http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=7218

   Διαγραφή
  4. Σίγουρα αυτό το φαινόμενο παρατηρείται επειδή δεν έχουν ληφθεί μέτρα από το κράτος και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Όπως περιγράφεις (ως αυτόπτης μάρτυρας) τα γεγονότα έχεις δίκαιο ότι είναι παράλογο και ηλίθιο. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει, μάλλον για επαναληπτικές εκλογές θα πάμε, και εκεί θα φανεί εάν το 7% θα πάει πάνω ή κάτω ή διατηρηθεί.
   Εγώ είμαι συντηρητικός άνθρωπος γενικά, αλλά όταν το σύστημα φτάσει σε τόση σήψη όσο συντηρητικός και να είσαι, θέλεις την αλλαγή. Και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να πέσει και το ποσοστό της ΧΑ αλλά περισσότερο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. (και μετά;).

   Διαγραφή