--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Αναδημοσίευση

Κάπου στα δεξιά έχω μια δημοσκόπηση για το τι περιμένετε να γίνει το 2012. Επειδή τρία άτομα θεωρούν σαν πιθανότητα να έρθουν οι Ελ :P, αξίζει να αναδημοσιεύσω [χωρίς σχόλια] κάτι που είδα στο facebook.

Παραθέτω και το σημείωμα που συνοδεύει τη φωτογραφία:Για να έχουμε μέλλον πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν μας
Οι εννέα γραμμές της ελληνικής μας σημαίας συμβολίζουν τον συλλαβισμό της φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος" . Το γαλανόλευκο αντιπροσωπεύει την φωτεινή μας χώρα. Υπάρχουν όμως και άλλα μηνύματα στο ιερό σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας, το οποίο και δημιούργησε η μυστηριακή "Φιλική Εταιρία" από κάποιους φιλέλληνες. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι στην ιστορία (τρομάρα τους) αναφέρουν στα ψιλά γράμματα ότι στην Φιλική Εταιρία υπήρχαν και άλλα άτομα, των οποίων και δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία (!)
Υποτίθεται ότι ο σταυρός στην σημαία μας συμβολίζει τον Χριστιανισμό και την ορθοδοξία
Κοιτώντας την όμως παρατηρούμε κάτι πολύ περίεργο. Αντί για τον χριστιανικό σταυρό (που είναι σαν Τ) βλέπουμε τον ισοσκελή σταυρό. Πανάρχαιο ιερό ελληνικό συμπαντικό σύμβολο του ΔΙΑ. Συμβόλιζε την ισορροπία των αντίθετων ενεργειών, του καλού και του κακού που τα ένωνε η Θεία νομοτέλεια. Συμβόλιζε επίσης τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, αέρα, Γη) που τα ενώνει το Θεϊκό στοιχείο. Τα 4 στοιχεία της φύσης απεικονίζονται στις 4 λευκές γραμμές της σημαίας. Το λευκό επίσης είναι όλα τα χρώματα που βαθύτατα συνθέτουν όλο το σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε
"Πυθόμενος φυσί, δή τίς ταύτα πρότερος συνιδών Πλάτωνος, δύο Ε καθιέρωσε τω Θεώ, δήλωμα και σύμβολον του αριθμού των πάντων". Ο Παυσανίας στα Φωκικά αναφέρει για τον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς για τα 2 "Ε" και εκατέρωθεν αυτών τις φράσεις ΓΝΩΘΙΣ ΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑ.
Στην ελληνική σημαία ο ισοσκελής σταυρός σε συνδυασμό με τις 9 γραμμές συμβολίζει το διπλό Ε.
Τι συμβολίζει όμως το δελφικό έψιλον;
Το Γράμμα Έψιλον σαν σύμβολο σχετίζεται άμεσα με την Δελφική Ηλιακή μυσταγωγία, την μύηση του ανθρώπου στο ΦΩΣ. Η τοποθέτησης του στο αέτωμα του Δελφικού Ναού του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ (θεού του Φωτός - Ηλιακή λατρεία) δηλώνει την αέναη σχέση του με το Φως, την τελείωση και ως εκ τούτου σαν Έψιλον υποδηλώνεται ο Φωτεινός. Το γράμμα Ε είναι σαν σχήμα η έκφανση της τριαδικότητας εξ ου και η τρείς φορές τοποθέτηση του στο αέτωμα του Απολλώνιου ναού μια σε ξύλο, δεύτερη σε χαλκό και τρίτη σε χρυσό. Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5 (το 5ο γράμμα του ιερού ελληνικού αλφάβητου), επίσης ο αριθμός 5 απεικονίζεται και στις πέντε κυανές λωρίδες της σημαίας. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γης, του Αέρα, του Νερού και της Φωτιάς με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Επίσης το διπλό Εψιλον συμβολίζει το διαπασόν και τον συντονισμό του ανθρώπου με το αρχέγονο σύμπαν της δημιουργίας


Χρόνια τώρα προσπαθούν να μας αλλάξουν την σημαία. Γιατί αράγε;
Για πιο λόγο δεν μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τα υπόλοιπα μέλη της Φιλικής Εταιρίας (η οποία δεν έχει διαλυθεί);


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου