--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Εκλογές και υποψηφιότητες

Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις επίσημες υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές του Φλεβάρη του 2013.

Φυσικά οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς βασίζονται πάνω σε άλλα κριτήρια, αφού βάλλουν υποψηφιότητες που νάκραν :P.

Είναι ήδη Ιούνιος και έχουμε ένα κομματικό υποψήφιο - που προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο από το κόμμα του, και δύο ανεξάρτητους. Δηλαδή, με λίγα λόγια, εκτός από το ΔΗ.ΣΥ τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξέρουν ποιον θα στηρίξουν στις επόμενες προεδρικές εκλογές.. ή να το πω διαφορετικά - δεν έχουν πρόταση για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι προσπάθειες του  "ενδιάμεσου χώρου" να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο ναυάγησαν. Επιβεβαίωσαν ότι διαπραγματεύονται τα συμφέροντά τους στην προσπάθεια ανάδειξης κοινού υποψηφίου! [δεν τους βλέπω να διαφωνούν σε κάτι άλλο!].

Καταλαβαίνω γιατί το ΑΚΕΛ δεν ανακοινώνει τον δικό του υποψήφιο ακόμα. Αυτή η περίοδος είναι αρκετά ταραγμένη, και ένας υποψήφιος από τον χώρο του ΑΚΕΛ θα δεχόταν επιθέσεις για τις ευθύνες της τρέχουσας κυβέρνησης στα θέματα οικονομίας - και αυτό θα τον έφερνε σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων υποψηφίων. Πιστεύω άλλωστε ότι πλέον για το ΑΚΕΛ ένας υποψήφιος από την βάση του κόμματος είναι η καλύτερη [ίσως και η μόνη] επιλογή.

Αναστασιάδης και Λιλλήκας κινήθηκαν σωστά και ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους έγκαιρα! Ο Αναστασιάδης έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητας της Ε. Θεοχάρους [παρόλο που στις δημοσκοπήσεις πολλοί επιμένουν να εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο] και ο Λιλλήκας έχει κάνει κίνηση ματ προλαβαίνοντας όποια άλλη υποψηφιότητα που θα κινείτο στα ίδια πλαίσια με τη δική του [στο κυπριακό]!
Η Στυλιανού αυτοπροσδιορίστηκε ως η υποψηφιότητα των αγανακτισμένων [και (δικαίως) κράκτηκε γι' αυτό]. Δύσκολα την βλέπω να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου επειδή δεν την ξέρουμε, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της, δεν ξέρουμε τους συνεργάτες της, δεν ξέρουμε εάν έχει οποιαδήποτε εμπειρία [ή έστω ταλέντο] στην πολιτική.

Στο επικοινωνιακό πιστεύω ότι ο Αναστασιάδης υπερέχει κατά πολύ. Έχει μια πολύ καλή σελίδα στο facebook, επίσημη, με την οποία ενημερώνει και επικοινωνά με τον κόσμο όπως και σελίδα στον παγκόσμιο ιστό για ενημέρωση. Ο Λιλλήκας έχει σελίδα στον παγκόσμιο ιστό αλλά δεν έχει την αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Δημιουργήθηκαν κάποιες σελίδες από ομάδα υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα και σίγουρα δεν έχει την ίδια δυναμική. Η Στυλιανού δεν ξέρω εάν έχει κάτι ανάλογο, αλλά βλέπω κίνηση στο facebook που ασχολείται με την υποψηφιότητά της [λία πράματα].

Είμαι αρκετά απογοητευμένη από τη δημοσιογραφία της χώρας, και δεν έχω υψηλές προσδοκίες για καλά και κατατοπιστικά debates. Είδαμε και στις προηγούμενες προεδρικές πόσο καλές ήταν οι συζητήσεις, που μιλούσαμε για την κόρη του Κασουλίδη και για κάτι emails :P. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το facebook, τα μπλογκς και γενικά το διαδίκτυο θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ενημέρωση για τις θέσεις και προτάσεις των υποψηφίων καθώς και για το ιστορικό τους και τους συνεργάτες τους ώστε να μπορεί κάποιος να κρίνει την αξιοπιστία και την ικανότητα του κάθε υποψηφίου και να κρίνει ανάλογα.

Μετά την είσοδό μας στον μηχανισμό στήριξης, μετά το euro2012, και μάλλον μετά τους Ολυμπιακούς :P, μάλλον θα προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες. Ο Ούτοπος δεν φάνηκε ακόμα, αλόπως εβαρέθηκε μας τζαι τζίνος!

Αναμένουμε.7 σχόλια:

 1. Ημουν σε μια διάλεξη σήμερα που μιλούσε ο Γιώργος Βασιλίου και σκεφτόμουν οτι θα ηταν καλός υποψήφιος του ΑΚΕΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα πάλε; :) Άσε όμως, δεν γίνεται. Έννεν προκτές που ο πρόεδρος είπεν τον κάτι σαν αποτυχημένο οικονομολόγο;; :P. Από το κόμμα και μόνο από το κόμμα.. δεν υπάρχει άλλος τρόπος! :)

   Διαγραφή
 2. Και έχεις δίκαιο όπως πάντα :)

  Ο πρόεδρος μας εν λεβέντης! Πραγματικά φοβάμαι οτι θα κάνει δυναμικό comeback μετά τις εκλογές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έπιασε με ένα παράξενο πράμα σήμερα.. δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Η οικονομία πλέον εν με ενδιαφέρει και πολλά, γενικά δεν με ενδιαφέρουν και πολλά πράγματα. Ό,τι θέλει ας κάμει :). Δημοκρατία έχουμε!

   Διαγραφή
  2. εμ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ!!!

   Δεν πειράζει όλο και κάτι θα βρεθεί να συζητάμε

   Όνειρα γλυκά! :)

   Αν δεν σου περάσει μέχρι αύριο πες μου να ρθώ να σε πάρω γιατρό :)

   Διαγραφή
  3. Χαχα! :) μεν ανησυχείς για τίποτε! όλα υπό έλεγχο!! :)

   Διαγραφή
 3. Φιλαράκι μας βρήκα θέμα για συζήτηση. Τι πιστεύεις για τους anonymous ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή