--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Τα κριτήρια

Κτες έβλεπε τηλεόραση η μάνα και έπιασε το φτι μου την Ελίτα να φωνάζει. [επροσέξετε κι εσείς ότι η Ελίτα άλλαξε το ύφος της από τότε που πήγε στο mega; Κουμαντάρει καλά τες συζητήσεις πάντως, όποτε έχω χρόνο βλέπω λίο.]

Τέλοσπάντων, έκατσα λίο να δω τι γινόταν και φώναζε. Το θέμα το είχα υπόψη, αφού και το πρωί μια γυναίκα έπιασε τηλέφωνο στο ραδιόφωνο βουτηγμένη στην απελπισία και ζητούσε τρόπους να φροντίσει το βρέφος της, αφού ήταν άνεργη, μονογονιός..σε ενοίκιο. Κάποιο μπέρδεμα [η υπουργός μίλησε για διαδικασίες διασταύρωσης στοιχείων που καθυστέρησε] έγινε με τα επιδόματα των μονογονιών μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Γραφείου Ευημερίας και πολλοί μονογονιοί βρέθηκαν στο τέλος του μήνα εκτεθειμένοι, αφού η επιταγή δεν πήγε να τους βρει όπως περίμεναν.

[Δεν έχω ούτε την γενναιοδωρία αλλά ούτε και την  ψυχρή λογική για να σχολιάσω αντικειμενικά και ισοζυγισμένα το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μου [χωρίς πρόβλημα υγείας] εξαρτώνται αποκλειστικά από κάποιο επίδομα, γι' αυτό το αφήνω ασχολίαστο].

Ενώ αρκετοί συμπολίτες μας αυτό το διάστημα πρέπει να βρει τρόπους "να περάσουν" μέχρι να πάρουν το επίδομα - σε κάποια φάση... εγώ εκόλλησα σε μια πληροφορία που παρουσιάστηκε στην εκπομπή.

Προφανώς τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνου [αν έχεις κοπελλούι δικαιούσε λεφτά :P], ξεκινούν με την κλίμακα 0-30 χιλιάδες.. και η τελευταία κλίμακα περιλαμβάνει 89 χιλιάδες!!! [μιλούμε για εισόδημα τωρά].

Δηλαδή, για να καταλάβουμε καλύτερα τι γίνεται.

Οι οικογένειες που δεν έχουν καθόλου εισόδημα παίρνουν τα ίδια λεφτά με μια οικογένεια που έχει 1000 ευρώ το μήνα εισόδημα, και με μια οικογένεια που παίρνει 2000-2300 ευρώ το μήνα εισόδημα. Ακριβώς το ίδιο ποσό για κάθε παιδί[250ευρώ νομίζω, μπορεί να είναι και 200].  Μετά πάει κλιμακωτά και η τελευταία κλίμακα που δικαιούται 100 ευρώ για κάθε παιδί, έχει ως όριο τις 89 000 ευρώ εισόδημα. Δηλαδή, εάν το μήνα μια οικογένεια έχει εισόδημα γύρω στις 6800 ευρώ το μήνα δικαιούται 100 ευρώ για κάθε παιδί!

Εμένα η απορία μου είναι... τόσα χρόνια οι βουλευτές μας - πόσα λεφτά νομίζουν ότι πιάνει ο κόσμος;;; Πού τζι ως πού να φεύκουν λεφτά που το κράτος για να πηγαίνουν σε οικογένειες με μηνιαία εισοδήματα των 4,5,6 χιλιάδων ευρώ; Για ποιο λόγο; Έχουν πρόβλημα να συντηρούν τα παιδιά τους αυτές οι οικογένειες; Μα τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να κάμουν σωστά τη δουλειά τους;

Θα μπορούσαν να δίνουν λίγο παραπάνω σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη [επειδή το να προσφέρεις μέλλον στα παιδιά - κτίζεις το μέλλον της χώρας σου], να σπάσουν την κατηγορία 0-30 000 σε πιο μικρές, ώστε ακόμα και τα παιδιά που δεν κατάφεραν να γεννηθούν σε μια οικογένεια που να μπορεί να τα συντηρήσει σωστά, να μπορούν και να επιβιώσουν και να μπορούν να ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

Όταν επενδύεις στα παιδιά δεν χάνεις. Είναι σίγουρες "μετοχές"! Και όσο πιο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά της χώρας σου, τόσο πιο λαμπερό διαγράφεται το μέλλον της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου