--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Η λογική της αποχής

Μαθαίνω πολλά πράγματα από τους μικρότερους μου. Μπορεί να έχουμε διαφορά 2-3 χρόνια μόνο, αλλά προφανώς αυτή η μικρή διαφορά στην ηλικία ήταν αρκετή για να έχουμε μεγάλες διαφορές στις αντιλήψεις. Το λέω αυτό επειδή με συνομήλικους και μεγαλύτερους [μέχρι +10] παρατηρώ μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων.

Μια φίλη μου ψες προσπαθούσε να με πείσει ότι με την αποχή δίνεις μάθημα στους πολιτικούς, τους τιμωρείς.. έτσι με αυτό τον τρόπο τους εξαναγκάζεις να βελτιωθούν.
Επειδή ως μεγαλύτερη, δεν μπορούσα να πω "εν μαλακίες που λαλείς" προσπάθησα να της εξηγήσω ότι η αποχή ευνοεί τους "καθιερωμένους", αφού οι πιστοί/μαντρισμένοι/φανατισμένοι οπαδοί τους, λόγω της ιδιότητάς τους [πιστοί/μαντρισμένοι/φανατισμένοι] σίγουρα θα παν να ψηφίσουν. Άρα, αν που τους 100 ψηφίσουν οι 60, όπου οι 31 είναι του Χ και οι 29 του Υ, τότε έχουμε 52% [περίπου] για τον Χ και 48% για τον Υ. Εάν όμως ψηφίσουν και οι 100, και οι 40 απέχοντες ψηφίσουν ένα άλλο υποψήφιο [εάν και εφόσον οι "καθιερωμένοι" δεν τους κάμνουν] τότε θα έχουμε Χ=31%, Υ=29%, W=40% !!! Και πάμε σε 2ο γύρο... με μια δυναμική του 40% [ενώ πριν απλά θα καθόμασταν στο καφέ ή στο σπίτι και να νιώθουμε περήφανοι που τους μαυρίσαμε και τους δείξαμε ποιος κάμνει κουμάντο - ενώ αυτοί μας γράφαν στα ... αρχεία τους.].


Εννοείται ότι δεν κατάφερα να μεταδώσω το μήνυμα που ήθελα. Και όχι μόνο σε αυτή τη φίλη, αλλά και στους άλλους συνομήλικους της φίλους εκεί.

Η επανάσταση δεν γίνεται από τον καναπέ. Και λυπάμαι που το διαπιστώνω, αλλά δεν γίνεται ούτε με διαδηλώσεις. Τώρα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι δύο τρόποι υπάρχουν για να έρθει η αλλαγή, και η απαλλαγή από ένα κατεστημένο που σάπισε! [γενικά μιλώντας]

Ή θα φέρει τον νου του ο λαός και θα δουλέψει σκληρά.. Ο καθένας να αλλάξει τον εαυτό του και έτσι θα δικαιούμαστε και ως πολίτες να κρίνουμε πιο αυστηρά τους ηγέτες μας - και να τους κατεβάζουμε όταν παρεκλίνουν από αυτά που θα θεωρεί ο λαός ως κοινό συμφέρον των πολιτών της χώρας. Ανεβάζοντας τους άξιους και κατεβάζοντας τους ανάξιους [και όχι να ανεβάζουμε "τους δικούς μας" και να κατεβάζουμε "τους άλλους"].

Ή η άλλη επιλογή είναι ο ακτιβισμός. Δεν μιλώ για διαδηλώσεις έξω από βουλές και προεδρικά. Ο ακτιβισμός προϋποθέτει ρίσκο και δράση.. και στο ρίσκο συμπεριλαμβάνεται και το ρίσκο σύλληψης :). Όπως οι ακτιβιστές που θέλουν να προστατέψουν τα δελφίνια, με κίνδυνο της ζωής τους κινηματογραφούν τις θηριωδίες που γίνονται εις βάρος των δελφινιών για να εκθέσουν τις ενέργειες των λαθροκυνηγών/ψαράδων, έτσι και ένας σωστός ακτιβιστής, με κίνδυνο να συλληφθεί, θα έκανε σωστή έρευνα για μυστικές συμφωνίες, για ανταλλαγές κάτω από το τραπέζι .. για συνομιλίες που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες - και να εκθέσει αυτούς που άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα αφήνουν να εννοηθούν.


Η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο τρόπο, είναι ότι στον δεύτερο τρόπο χρειάζονται λίγοι και καλοί για να γίνει η δουλειά.

Βασικά, τούτο που έχει μεγάλη σημασία [για μένα τουλάχιστο] είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΙΟΣ την λέει! Επειδή από ωραία λόγια χορτάσαμε..

Εσύ δεν έχεις απορία τι λένε όταν κλείσουν οι κάμερες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου