--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Human


Ένας αμερικανός δημοσιογράφος κάποτε αναρωτήθηκε κατά πόσο η Αμερική (Η.Π.Α) μεγαλώνει μια γενιά χορευτών. Φυσικά δεν εννοούσε κυριολεκτικά χορευτές αλλά χορευτές με την έννοια του: "ό,τι σου παίζω χόρευκε". Αυτός ο προβληματισμός έδωσε στο συγκρότημα The Killers την έμπνευση να γράψουν το τραγούδι Human. Στο τραγούδι τίθεται το ερώτημα κατά πόσο είμαστε "Άνθρωποι" ή "Χορευτές".

 Οι "χορευτές" συμβάλλουν στη διατήρηση του συστήματος, τροφοδοτώντας το με την υποταγή και την τυφλή πίστη τους σε αυτό.

Προσωπικά είμαι συντηρητικός άνθρωπος. Μου αρέσει να διατηρώ συστήματα και συνήθειες που αποδίδουν. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου νιώθω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή. Λέω χρειαζόμαστε, επειδή σε προσωπικό επίπεδο νιώθω ότι κάνω ό,τι χρειάζεται για να δουλεύει το δικό μου σύστημα. Όμως σε κοινωνικό επίπεδο νιώθω ότι χρειαζόμαστε ταρακούνημα και ανακατανομή προτεραιοτήτων.

Θα θελα ως συμφέρον να θεωρούμε κάτι άλλο από το βόλεμα. Γιατί ο ενθουσιασμός της περιπέτειας και της δημιουργίας δεν είναι κίνητρο; Γιατί όποτε κάποιος πάρει μια πρωτοβουλία βάλλεται από παντού; Γιατί βιαζόμαστε να του χρεώσουμε αλλότρια κίνητρα και κρυφές ατζέντες; Γιατί φοβόμαστε να επαινέσουμε κάποιον όταν κάνει κάτι σημαντικό;

[συνεχίζω με "σοβαρή" μουρμούρα - αν με βαριέσαι που μουρμουρώ τελευταίως, πήγαινε απευθείας στο τραγούδι!!]

Πολλές φορές με ρώτησαν πχ. αν γνωρίζω προσωπικά τον δήμαρχο της Λάρνακας, επειδή του "κάνω διαφήμιση". Όπως επίσης για τον κ. Λυγερό δέχτηκα παρόμοιες ερωτήσεις. Δεν είναι προσωπολατρία. Είναι απλά αναγνώριση του έργου κάποιων ανθρώπων. Πραγματικά πιστεύω ότι η αναμετάδοση και η επικρότηση των ενεργειών του οποιουδήποτε που προσφέρουν στο σύνολο, προσφέρουν επίσης στο σύνολο.
Δεν ψάχνω τους τέλειους ανθρώπους για να γίνω groupy! Ψάχνω τους ανθρώπους που κινητοποιούνται βασιζόμενοι σε κάποιες αξίες και τους υποστηρίζω ώστε να έχουν τη δύναμη να κινούνται πάντα σε αυτές τις αξίες, χωρίς εκπτώσεις.

Αν νομίζεις ότι είμαι νέα και αφελής, θέλω να ξέρεις ότι δεν είμαι και τόσο νέα. Αν πιστεύεις ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, και ότι τα νήματα τα κινούν οι λίγοι και προνομιούχοι, θέλω να ξέρεις ότι κάνεις λάθος. Αυτή η κατάσταση υπάρχει όχι επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά επειδή ακριβώς δεν κάνουμε τίποτα.

Αν πιστεύεις ότι αυτοί που έχουν τα πολλά λεφτά κάνουν ό,τι θέλουν επειδή ακριβώς είναι πλούσιοι, τότε σε προκαλώ να οραματιστείς πώς θα ήταν ο κόσμος εάν οι άνθρωποι δεν εξαγοράζονταν.

Αν πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας [όπως η δικαιοσύνη] επειδή διεκδικώντας λιγότερα μπορούμε να εξασφαλίσουμε έστω και κάποια από αυτά που δικαιούμαστε τότε σε προκαλώ να θυμηθείς όλους τους αγώνες της ανθρωπότητας διαχρονικά για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη.. και να απευθυνθείς σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και να τους πεις ότι είσαι πρόθυμος να παραχωρήσεις λίγη ελευθερία για ασφάλεια, λίγη δικαιοσύνη και ισότητα για χάρην της σταθερότητας.

Αποστασιοποιήσου από το σύστημα και κρίνε κατά πόσο θέλεις να είσαι μέρος του, ή αν θέλεις να κινηθείς αλλιώς. Αν είσαι ευχαριστημένος, τότε οφείλεις να το ενισχύσεις με την υποστήριξη σου. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος, τότε οφείλεις να συμβάλεις στην αποσταθεροποίηση του που θα οδηγήσει μετά στην αλλαγή.

Δεν ξέρω αν η αλλαγή θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι για να βελτιωθεί η κατάσταση πρέπει να γίνουν αλλαγές.Note to self: Σε κάποια φάση πρέπει να πάω σε συναυλία των Killers!!!!


 

I did my best to notice
When the call came down the line
Up to the platform of surrender
I was brought but I was kind
And sometimes I get nervous
When I see an open door
Close your eyes
Clear your heart...
Cut the cord

Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital
My hands are cold
And I'm on my knees
Looking for the answer
Are we human?
Or are we dancer?

Pay my respects to grace and virtue
Send my condolences to good
Give my regards to soul and romance,
They always did the best they could
And so long to devotion
You taught me everything I know
Wave goodbye
Wish me well..
You've gotta let me go

Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital
My hands are cold
And I'm on my knees
Looking for the answer
Are we human?
Or are we dancer?

Will your system be alright
When you dream of home tonight?
There is no message we're receiving
Let me know is your heart still beating

Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital
My hands are cold
And I'm on my knees
Looking for the answer

You've gotta let me know

Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital
My hands are cold
And I'm on my knees
Looking for the answer
Are we human
Or are we dancer?

Are we human?
Or are we dancer?

Are we human
Or are we dancer?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου