--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Υποψήφιος 1

Απλά για να μην ξεχάσω..

Χτες είδα μέρος της συνέντευξης του υποψηφίου προέδρου κ. Μαλά στο Mega.

Καλό τυπούι. Άρεσε μου. Προφανώς ο άνθρωπος έχει μυαλό και το δουλεύει.

Πρόσεξα ότι δεν είναι προσκολλημένος σε ιδεολογίες αλλά έχει  μια πιο ελεύθερη σκέψη [το είπε και η γυναίκα του!].

Αυτό το έδειξε και η πορεία του στην πολιτική φυσικά. Δεν είναι γέννημα θρέμμα ενός κόμματος για να θεωρηθεί "δειφθαρμένος" [η δική μου άποψη γι' αυτούς που μεγαλώσαν μέσα σε ένα κόμμα].

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο ενθουσιασμός του, και από τις κινήσεις του σώματος του φάνηκε να έχει αυτοπεποίθηση.

Η συνέντευξη δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα όμως, έτσι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσει τις προτάσεις και το πρόγραμμα που θα δεσμευτεί να ακολουθήσει εάν και εφόσον εκλεγεί. Θα είμαι σε επιφυλακή όμως για να σας ενημερώσω.

[θέλω να πω επίσης ότι εντυπωσιάστηκα και από τη σύζυγό του. Ήρεμη, μετρημένη και όμορφη - ο καλύτερος συνδυασμός κατ' εμένα]

Αν ήμουν στη θέση του κ. Μαλά ίσως να έκανα το ίδιο. Αν ερχόταν ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα του διπολικού πολιτικού στερεώματος και ελάλε μου ότι θα με υποστηρίξει εάν βάλω υποψηφιότητα, και δεν είχα εμπάθειες και ιδεολογικά κολλήματα - θα το δεχόμουν!

Με προβληματίζει όμως η απόφαση του ΑΚΕΛ να τον υποστηρίξει. Ο προβληματισμός μου προκύπτει από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΔ έχει υπερεξουσίες! Και προφανώς μπορεί να είναι πρόεδρος για όλη του τη θητεία έστω και αν δεν έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων - και κανενός κόμματος εδώ που τα λέμε. Τι εγγυάται στο ΑΚΕΛ σε περίπτωση εκλογής του κ. Μαλά, ότι για 5 χρόνια θα ακολουθεί τη δική του γραμμή; Άλλωστε, ο κ.Μαλάς δεν είναι γέννημα θρέμα ΑΚΕΛ, και ούτε γαλουγήθηκε στην ιδεολογία ή στις αξίες του κόμματος.


Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα κομματικό υποψήφιο, δύο ανεξάρτητους με υποστήριξη κομμάτων και κάποιους ανεξάρτητους που περιμένω να δω αν μπορούν να δώσουν τις 35 χιλιάδες για να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!!!


Υ.Γ. Στους τίτλους δεν θα βάλω ονόματα επειδή σκοπεύω να γράφω για όλους, και δεν θέλω να μπαίνουν στο μπλογκ άτομα ειδικά για να επιτεθούν ή να υποστηρίξουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο του τίτλου.

3 σχόλια:

 1. Στην Κύπρο,όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν που έλεγε και ο Παπάζογλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα διαφωνήσω, επειδή έχω την ανάγκη να πιστέψω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. :)

   Αυτή τη φορά μπορεί να γίνει πραγματική αλλαγή.

   Διαγραφή