--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εσύ άκουσες τίποτα;

Σήμερα διαβάζοντας αυτό στο ιδιαίτερα συμπαθή μπλοκ του
END - END NATIONAL DEBT
c/o Emmanuel Lambrakis, MD/FACS
32-76 31st Street
Astoria, New York 11106
(718) 545-7979
28 του Ιουνίου 2012
Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Δημήτρη Χριστόφια


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Εξ ονόματος του οργανισμού μας, END, η παρούσα αποσκοπεί να επιστήσω την προσοχή σας στο σκοπό της ίδρυσής μας και τους ανθρωπιστικούς στόχους μας, για την Κύπρο και Ελλάδα. Η οργάνωση END ιδρύθηκε σε μια προσπάθεια να λάβει όλα τα εύλογα μέτρα που είναι αναγκαία για την εξάλειψη των εθνικών χρεών Κύπρου και Ελλάδας. Ως αποτέλεσμα ενεργειών του πολύ γενναιόδωρου ευεργέτη μας κ. Αρτέμιου Σώρρα, έχουμε αποκτήσει επαρκή κεφάλαια για να μεταβάλουμε ευεργετικά το οικονομικό μέλλον της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόσφατα συζητήσαμε λεπτομερέστερα τις προθέσεις μας, με την Γενική Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα
Κούλα Σοφιανού, μια εξαιρετική δημόσιο υπάλληλο και άριστη διπλωμάτη. Παρά την εμπλοκή του ΔΝΤ και ενεργοποίηση του «μηχανισμού διάσωσης» της ΕΕ, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα φτώχεια σε επίπεδα ρεκόρ, ανεργία, εθνικό διασυρμό και πιθανή απώλεια της κυριαρχίας της. Από αυτό το παράδειγμα, έχουμε δεσμευτεί να μην επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο ο ίδιος στην αγαπημένη μας Κύπρο.
Χρονοδιάγραμμα
Το χρονοδιάγραμμά μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας έχει σχεδιαστεί προσεκτικά. Αυτή την Κυριακή, 1 Ιουλίου, η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για αρνητικά αν όχι ταπεινωτικά σχόλια για την Κύπρο κατατάσσοντας την στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, αν τεθεί κάτω από την ομπρέλα του ΔΝΤ. Για να αποφευχθεί αυτό, ο κ. Σώρρας, μέσω της οργάνωσής μας προτίθεται να δανείσει την Κύπρο με το ποσόν των έντεκα δισ. δολαρίων ($11,000,000,000.00), άτοκα για δέκα χρόνια. Το δάνειο θα ανακουφίσει την Κύπρο από όλα τα οικονομικά βάρη της, θα επιτρέψει μια μακροπρόθεσμη περίοδο ανάπτυξης και θα ενθαρρύνει την ελπίδα και την ευημερία σε εθνικό επίπεδο. Το δάνειο θα είναι σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που μπορούν να ρευστοποιηθούν εύκολα. Μετά την ρευστοποίηση των ομολόγων η Κύπρος θα επιστρέψει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον κ. Σώρρα και στη συνέχεια θα συνεχίσει άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δέκα έτη. Εάν ζητηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, αυτό είναι διαπραγματεύσιμο. Έχουμε ένα παρόμοιο σχέδιο για δανεισμό προς την Ελλάδα με τριακόσια δισεκατομμύρια δολάρια άτοκα, αλλά αναμένουμε πολλές επιπλοκές λόγω της εμπλοκής του
ΔΝΤ και της ΕΕ. Ο δανεισμός προς Κύπρο θα είναι απλός και άψογος. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να απαλλαγούν από κάθε οικονομικό βάρος, ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να ευημερήσουν μαζί και να ξανανάψουν το φάρο του Ελληνισμού για να βλέπει ο κόσμος και πάλι!
Μετά σεβασμού,
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ, Ευεργέτης

Μετά το έγγραφο που έστειλε ο Δρ Εμμ. Λαμπράκης προεδρεύων της οργάνωσης END ακολούθησε ανταλλαγή μηνυμάτων, ώστε να επιβεβαιωθεί, ότι έχουν ενημερωθεί για την πρόταση όλα τα εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης της Κύπρου. Στις 18 Ιουλίου 2012, η κ. Ιωάννα Μαρκίδου, υπεύθυνη Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους της Κύπρου, αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ερωτά, τόσο τα μέλη της END όσο, και τον δωρητή κ. Α. Σώρρα, πώς βρέθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα στα χέρια του, πώς θα αποσταλούν στην Κύπρο, και ποιός θα είναι ο τελικός ιδιοκτήτης των κυπριακών ομολόγων, όταν αυτά αποδοθούν στην Κύπρο. Εκ μέρους της END απάντησε ο πρόεδρος, καθηγητής κ. Εμμ. Λαμπράκης, που ενημέρωσε, ότι η προσφορά των ευεργετών προς την Κύπρο, θα είναι υπό την μορφή ελεύθερου δανείου, άτοκου, με ελαστικό χρόνο αποπληρωμής, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και πέραν των 10 χρόνων, αν αυτό επιθυμεί η Κύπρος, υπενθυμίζοντας, ότι δεν έχουν ακόμα λάβει καμιά επίσημη απάντηση εκ μέρους της Κύπρου. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμιά απάντηση εκ μέρους της Κύπρου, ούτε καν, για να εκδηλώσει τυπικό ενδιαφέρον, για να συναντηθεί με κάποια αντιπροσωπεία της END ώστε να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για το πώς θα δανειοδοτηθεί η χώρα, άτοκα και χωρίς άλλες δεσμεύσεις, ώστε να αποφύγει την είσοδό της στο ΔΝΤ. Η «εξ ουρανού» αυτή προσφορά των ομογενών από τις ΗΠΑ, δεν φαίνεται να προσελκύει την δέουσα προσοχή των κυπριακών αρχών, ενώ ο ορισμός «δάνειο σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ» να αποτελεί εγγύηση για μια σοβαρή έρευνα της πρότασης.

Ο Κήρυκας
Ο Ελληνικός Κήρυκας ζήτησε από το Γραφείο του Προέδρου κ. Χριστόφια να δηλώσει κάτι σχετικά με το θέμα, αλλά δεν υπήρξε καμία, έστω και δύο αράδες τυπικής απάντησης, κατά τα γνωστά ελληνικά πρότυπα να αγνοούν τους πάντες και τα πάντα. Χωρίς καν να ελέγξουν εάν τα κρατικά ομολόγα των ΗΠΑ είναι νόμιμα στην κατοχή του οργανισμού ΕΝD, εάν είναι σε ισχύ και επικυρώνονται από το Αμερικάνικο Δημόσιο και εάν δεν σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες ή ξέπλυμα χρήματος, οι γραφειοκράτες και οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες, έθεσαν το θέμα στις καλένδες. Και αυτό ενώ τα τύμπανα της οικονομικής σκλαβιάς και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, ηχούν όλο και δυνατότερα στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα όπου έχουν διαπιστωθεί επίσημα 3.000 αυτοκτονίες, πολύ περισσότερες ανεπίσημα, Ελλήνων που βρέθηκαν σε απόγνωση λόγω οικονομικής καταστροφήςΔικά μου σχόλια:

1. Τι σημαίνει:   "Το δάνειο θα είναι σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που μπορούν να ρευστοποιηθούν εύκολα. " ;

 2. Άραγε το προεδρικό το μελέτησε όντως αυτό το ενδεχόμενο;
 3. Εσείς είδατε τίποτα σε κυπριακά ΜΜΕ για το θέμα;
4. Μήπως ο πρόεδρος δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή την επιστολή; Κάποιος να του το σφυρίσει πλης και να τοποθετηθεί δημόσια; Αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε μέσω διαπραγμάτευσης, αλλά εν τσας σπαστικό να μην γνωρίζουμε τίποτα εμείς, επειδή κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει :P.
 5. Έννεν καλή ιδέα να το αναδημοσιεύουμε παντού μέχρι να το δει κανένας δημοσιογράφος για να πάρουμε κι εμείς απαντήσεις;


10 σχόλια:

 1. θυμηθηκα μια κουβεντα που καποιος ανωνυμος ευεργετης ηθελε να δωρισει υπολογιστες σε μαθητες της κυπρου. εγινε το σχετικό σουσουρο και μετα ουτε φωνη ουτε ακρόαση τι απεγινε η υπόθεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα είναι πελλάρες..... του Σωρού (Σώρα)

  Διάβασε πιο κάτω από το μπλογκ του Στροβολιώτη http://tinyurl.com/cng2waq

  Στο τέλος του κειμένου έχει και άλλες διευθύνσεις για πιο πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρω ση για το πόσο μούφα είναι η συγκεκριμένη είδηση.

  Είναι από τις λαλακίες που αφθονούν τελευταίως στον Ελλαδικό χώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ελπιζω heatjo γιατι αν ευσταθει εστω και λιγο ειμαστε αξιοι της τυχης μας!! παντως οντως too good to be true. εχουμεν αποδημους που διαπρεπουν τζιαι κρατουν ξερω το αλλα που να τους βρεθουνται 11δις στο τσακ μπαμ;;;

   Διαγραφή
  2. Heat, βοήθα με να καταλάβω γιατί είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι η είδηση είναι μούφα από το λινκ που μου έδωσες... εγώ είδα ένα μπλογκερ να υποβαθμίζει την πληροφορία που του δώθηκε, να προδιαθέτει τους αναγνώστες του ότι δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος την πληροφορία, να βρίσκει στο διαδίκτυο ό,τι τον βοηθά να υποστηρίξει αυτό που θέλει να υποστηρίξει και να παραβλέπει κάτι πολύ σημαντικό.

   Αντιπρόεδρος της END είναι ο Καρυώτης. Ένας άνθρωπος που αν μη τι άλλο είναι σοβαρός. Επίσης ο ίδιος ο στροβολιώτης, σε τελευταίο του σχόλιο αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. " η Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη, με δικαστική απόφαση πια, να δώσει όλα τα έγγραφα στους δικαιούχους. Και επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, οι προσφυγόντες «βλέπουν» τώρα ανοικτό τον δρόμο για νέες δικαστικές ενέργειες οι οποίες να αποσκοπούν στην διεκδίκηση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις μετοχές που έχουν στα χέρια τους!"

   Μπορεί να είναι μούφα, πιθανόν να είναι - αλλά δεν βρήκα αποδείξεις ακόμα. Απλά επειδή οι παραπάνω δεν βάλλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί, και δεν ξέρουμε τους νόμους δε σημαίνει ότι αυτοί που το κάνουν είναι ηλίθιοι.

   Διαγραφή
  3. Εμ... φιλαράκι τι έχεις να πεις για το ότι το END έρχεται να μας σώσει... με λεφτά που δεν έχει? (η δίκη απο ότι ξέρω ορίστικε για το τέλος του 2013)

   Κανείς δεν αμφισβητεί τον καρυώτη... δεν ξέρουμε όμως ποιά ακριβώς είναι η εμπλοκή του.

   Διαγραφή
  4. Γουέλ, εδώ: http://youtu.be/_PUFSeBCjWQ είπε σε 2-3 εβδομάδες [και το είπε πριν 1 εβδομάδα]. Μόλις περάσει ο Σεπτέμβρης και δεν γίνει τίποτα θα ξέρουμε ότι το END δεν μας σώζει.

   Διαγραφή
 3. Συμφωνώ με αυτά που λένε τα παιδιά πιο πάνω

  "Το δάνειο θα είναι σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που μπορούν να ρευστοποιηθούν εύκολα. "... σημαίνει οτι αντι για λεφτά θα παίρναμε ομόλογα των ΗΠΑ τα οποία θα πωλούσαμε (η θα βάζαμε ως εγγύηση για δάνειο) εμείς για να πάρουμε τα λεφτά

  Η όλη ιστορία είναι φάρσα

  Παραθέτω και εγώ αυτό:
  http://www.hellenesonline.com/go/2011/09/donation-of-a-share-valued-at-650-billion-euro-filed-at-the-greek-tax-office-in-patras/

  Η Εθνική τράπεζα εξέδωσε νομική απάντηση για το θέμα

  για διάφορους λόγους τους οποίους εξηγά πολύ καλά το άρθρο που μας είπε ο HeatJo, δεν έχει υπόθεση ο Σώρρας

  Όσο αφορά το ερώτημα του Στροβολιώτη στο άρθρο του, αναφορικά με το μεγάλο ποσό της ανταλλαγής των παλιών με τις νέες δραχμές, αυτό ισχυε γιατί κατά την Γερμανική κατοχή η Ελλάδα είχε σούπερ πληθωρισμό (συν κάτι άλλα μαγικά που έκαναν οι γερμανοί που δεν θυμάμαι ακριβώς) και ως αποτέλεσμα η δραχμή υποτιμήθηκε τόσο που είχε αξία μόνο σε δις (έχω κάπου χαρτονόμισμα των πέντε δις δραχμών).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φιλαράκι, δεν θέλω να φαίνομαι κακός και μοχθηρός (παρόλο που είμαι) αλλά μας υποσχεθηκαν βοήθεια με αμερικανικά ομόλογα που δεν έχουν, τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν με λεφτά που δεν είναι σίγουρο αν θα έχουν και πότε θα έχουν!!!!

  Για τον Κυριάκο Κυριακίδη εδώ λέει οτι παλι θέλει 1 εκ. υπογραφές.

  http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome

  Αν εχει δίκαιο τότε γιατί δεν στέλλουν όλοι στον μπαρόσο που ειναι πιο βολικός?

  Την ιστορία με τις σταυροφορίες των παιδιών και των χωρικών το μεσαίωνα σου την ξαναείπα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν φαίνεσαι κακός. Απλά αναφέρεις τα προφανή.

   Γιατί λες ότι δεν έχουν τα αμερικανικά ομόλογα; Δεν το βλέπω πού το λέει αυτό [η αλήθεια αυτές τις μέρες έχω πολλά στο κεφάλι μου και ίσως να μου διαφεύγουν κάποια πράγματα ενώ δεν θα πρεπε].

   Για τον κ. Κυριακίδη και τις υπογραφές: Εδώ για 10 χιλιάδες υπογραφές προσπαθά, και ακόμα δεν έπιασε τις 3 χιλιάδες!! Αυτή είναι η αδιαφορία μας δυστυχώς. Ας πιάσει τις 10 χιλιάδες και ας του πουν ότι χρειάζεται ακόμα 990 χιλιάδες. Προσωπικά θα ήθελα τουλάχιστο να είχε ήδη φτάσει τις 10 χιλιάδες!

   Είναι κρίμα πραγματικά που κανείς δεν θέλει να προσπαθήσει για κάτι.. και όλη αυτή η αρνητικότητα με μελαγχολεί.

   Τουλάχιστον κάποιοι κάμνουν κάποια προσπάθεια. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να τους στηρίξω.

   Διαγραφή
 5. Φιλαράκι δεν ξέρω... μπορεί να είμαι λίγο παρανοικος (εκτός απο κακός και μοχθηρός) αλλά έχει πολλούς καλοθελητές που εκμεταλλεύονται καταστάσεις εν καιρό κρίσεως και προβλημάτων.

  Για το END ιδίως το ένστικτο μου κτυπά σε πολλά πράγματα καμπανάκι. Δεν έχει λεφτά (αλλιώς η Εθνική Τρ. και η Κεντρική? Τράπεζα της Γαλλίας θα ηταν ήδη χρεωκοπημένες).

  Το petition θα το υπογράψω... για να μην μελαγχολείς... αν θες να προσπαθήσεις για κάτι εισηγούμαι να αφοσιοθείς στο να μην μου καταστρέψετε τη θάλασσα μου με τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια σας :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή