--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια μέρα αντισύλληψης

Σήμερα [26η Σεπτεμβρίου] είναι η παγκόσμια μέρα αντισύλληψης. Η αντισύλληψη ουσιαστικά είναι η πρόληψη ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων. Με άλλα λόγια, είναι η πρόληψη εκτρώσεων.

Δυστυχώς, ενώ η [φυσική] διαδικασία που μπορεί να καταστήσει μια γυναίκα έγκυο χρειάζεται τη συμβολή και του άντρα -μετά την πράξη ο άντρας μπορεί να εγκαταλείψει τη γυναίκα με το αποτέλεσμα της πράξης.

Υπάρχει η άποψη ότι η γυναίκα δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της και άρα η έκτρωση είναι μια δική της επιλογή.

Έστω ότι είναι έτσι, εγώ λέω ότι είναι καλύτερα μια γυναίκα να μη βρεθεί ποτέ μπροστά σε αυτό το δίλημμα.

Φυσικά, η παγκόσμια μέρα αντισύλληψης περισσότερο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για να αποφευθούν οι εκτρώσεις που γίνονται χωρίς άδεια, και μπορεί να είναι και επικίνδυνες για τη γυναίκα.

Αν θέλεις να κάνεις σεξ χωρίς αντισύλληψη, τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να γίνεις γονιός επειδή το ρίσκο μεγαλώνει! [Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  αν χρησιμοποιήσεις αντισύλληψη αποφεύγεις την εγκυμοσύνη 100%].

Το θέμα των εκτρώσεως εξακολουθεί να είναι διφορούμενο. Κάποιοι θέτουν ηθικά διλλήματα, άλλοι μπλέκουν θρησκευτικές αντιλήψεις και άλλοι εμφανίζονται ισοπεδωτικοί.

Εγώ θέλω να τοποθετηθώ σε αυτό επειδή έχω αποκρυσταλλώσει μια άποψη. Για την πλειοψηφία των περιπτώσεων πιστεύω ότι παραβιάζει το νόμο της φύσης [ τον μόνο νόμο που νιώθω ότι οφείλω να σέβομαι]. Όταν δημιουργηθεί μια ζωή και κρατάς την τύχη της στα χέρια σου, και εκ φύσεως ο ρόλος σου είναι να την προστατεύεις - τότε αυτό πρέπει να κάνεις. Αν επιλέξεις την έκτρωση δεν θα σε κρίνω [κατακρίνω] αλλλά σίγουρα θα στεναχωρηθώ.

Υπάρχουν φυσικά οι εξαιρέσεις που αντισταθμίζουν το αίσθημα της λύπης αφού "δεν έχεις άλλη επιλογή". Όταν η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη μητέρα, και όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού. Το τελευταίο δεν μπορώ καν να μπω στη διαδικασία να το αναλύσω. Απλά και μόνο το ότι το παιδί θα θυμίζει στη γυναίκα πώς έγινε η σύλληψη του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την εμποδίσει μετά να του δώσει μια καλή ζωή.

Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η έκτρωση είναι μια λύση σε κάτι που μπορεί να μην είναι και πρόβλημα. Η κάθε περίπτωση έχει και τη δική της ιστορία όμως, και κάπως έτσι πρέπει να κρίνεται. Η έκτρωση δεν θα πρεπε να ήταν παράνομη [όπως είναι σε αρκετές χώρες], για να μην είναι επικίνδυνη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για λύση μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης.

Γι' αυτό πολύ σωστά κρίνω ότι η σημερινή μέρα έχει ονομαστεί "παγκόσμια μέρα αντισύλληψης" ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται και να ευαισθητοποιείται για το θέμα, και λιγότερος κόσμος να έρχεται αντιμέτωπος με το δίλλημα [και κάποτε με τον νόμο]  για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε έκτρωση ή όχι.

Στην Κύπρο δεν ξέρω εάν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις εκτρώσεις αλλά γνωρίζω ότι γίνονται κανονικά. [Δεν φημιζόμαστε και τόσο για την επιβολή των νόμων ως κράτος, έτσι δεν μπορώ από αυτό το γεγονός να υποθέσω ότι είναι νόμιμη διαδικασία.].

Σας εύχομαι μόνο να μη σας τύχει, και να μην χρειαστεί ποτέ να πρέπει να πάρετε μια τέτοια απόφαση!

Η αντισύλληψη σώζει ζωές! [και ψυχολογίες/ψυχές].

Καλημέρα σας :).

2 σχόλια:

 1. συνηθως όσες κατακεραυνώνουν την έκτρωση ειναι αυτές που δεν τους έτυχε να μείνουν έγκυες με μια ανεπιθυμητη εγκυμοσύνη.

  σου προσθετουν λίγη ενοχή θρησκευτική, λιγη ενοχή ότι αφαιρεις μια ζωή και σε στελνουν στο πυρ το εξωτερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο καθένας όπως τα σκέφτεται Σκόντε μου. Γι' αυτό έχουμε δυο αφτιά. Μπαινάκης-βγαινάκης!

   Διαγραφή