--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η βία και η αντιβία

Διάβασα αυτή την είδηση σήμερα, και από την ώρα που τη διάβασα προβληματίζομαι.

Το μήνυμα από τις συζητήσεις της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την κρίση στην Συρία είναι ότι ο πρόεδρος 'Ασαντ πρέπει να αποχωρήσει, υπογράμμισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Κάθριν 'Αστον και η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή.Είμαστε ηλίθιοι. Δεν ξέρω το "είμαστε" σε ποιους πάει. Στους ευρωπαίους, στους Κύπριους, στους χριστιανούς, στους δημοκράτες, στους ανθρώπους.. ίσως σε όλους.

Στη Συρία γίνονται σφαγές αυτή την περίοδο, και κατά την άποψή μου ο Άσαντ είναι ο μόνος που προστατεύει το λαό του. Η προπαγάνδα όμως καλά κρατεί.

Αν αποχωρήσει ο Άσαντ οι χριστιανοί της Συρίας θα εκδιωχθούν [στην καλύτερη περίπτωση]... [ας μην πω ότι θα σφαγιασθούν και να διαταράξω την εντύπωση του αγγελικά πλασμένου κόσμου που έχουν μερικοί].

Πολλές φορές διστάζω να μιλήσω για το θέμα επειδή νιώθω άβολα να ταυτίζω θρησκειες με συμπεριφορές. Ίσως κάτι τέτοιο να αγγίζει τα όρια του ρατσισμού. Οι επαναστάτες όμως χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να διαχωρίζουν ανθρώπους, και την έχουν σαν κριτήριο για να αποφασίζουν ποιος πεθαίνει και ποιος ζει.

Περίμενα περισσότερη ευαισθησία από Κύπρο και Ελλάδα. Ευτυχώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχει μια τολμηρή Ρωσία, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Πολλά λέγονται για τον Πούτιν, και σίγουρα δεν είναι άγιος. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα ήταν τα πράγματα και για μας [ως Κύπρος] εάν δεν ήταν η Ρωσία.
Τουλάχιστο ο αρχιεπίσκοπος εκδήλωσε κάποια συμπαράσταση.Θέλω να μάθω αραβικά για να μπορώ να παρακολουθώ καλύτερα τις εξελίξεις. Προς το παρόν χρησιμοποιώ το google translator. [δεν πετυγχαίνει πάντα]

Μην δεις το παρακάτω εάν σου αρέσει να ζεις την άγνοια.

 

2 σχόλια:

 1. το βιντεο σου καταργηθηκε οτι και να ταν.. οπως παντα τα Media παιζουν το δικο τους παιχνιδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το youtube λαλεί ότι αφαιρέθηκε επειδή παραβίαζε τους κανονισμούς για "Shocking and disgusting content". Η αλήθεια είναι ότι το βίντεο ήταν και σοκαριστικό και αηδιαστικό. Επειδή ακριβώς έδειχνε την πραγματικότητα - που είναι σοκαριστική και αηδιαστική.

   Εκτελέσεις ανθρώπων εν ψυχρώ. Άδειασμα σφαιρών σε ανθρώπους που ψυχορραγούν.

   Κρύβοντας τις "αηδιαστικές και σοκαριστικές εικόνες" καταφέρνουν να μας έχουν να ζούμε άνεννοιας και ευτυχισμένα στον μικρόκοσμό μας, χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που θα μας θορυβήσουν και θα μας κινητοποιήσουν να βοηθήσουμε.

   Διαγραφή