--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Eat the rich"

Προκτές πάνω στην κουβέντα που είχαμε με ένα θείο, αναφέρθηκε ο φόρος της δεκάτης που είχαν τότε οι οθωμανοί. Η μάνα το ανέφερε δηλαδή, προπαθώντας να πει πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τους αγρότες τότε να ζήσουν.

Αυτόματα της απάντησα ότι και τώρα σου ζητούν το 17%, και όχι το 10% :P. Ξέρω, δεν είναι το ίδιο. Υποτίθεται ότι οι φόροι που πληρώνουμε [είτε στο κράτος, είτε στους δήμους/κοινότητες] επιστρέφουν σε μας, σε αντίθεση με τους κατακτητές τότε.

Μεν γελάς, έτσι έπρεπε να είναι. Βασικά νομίζω η αρχική σκέψη αυτή ήταν. Να δίνουμε κάποια λεφτά στους αρμόδιους φορείς για να κάνουν έργο - για μας. Φυσικά σιγά-σιγά κάπου χάσαμε την μπάλα. Η εξέλιξη των πραγμάτων είναι εμείς να δίνουμε λεφτά, να γεμίζουν κάποιες τσέπες πρώτα, και μετά ό,τι περισσέψει να γίνεται έργο.

Πριν λίο διάβασα αυτή την είδηση.

[...]  
Στη Γαλλία συζητείται ευρέως η πρόθεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να επιβάλει τον πρωτοφανή φόρο εισοδήματος ύψους 75 % για πολίτες με εισόδημα μεγαλύτερο του ενός εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το νέο κύμα διαφωνιών ξέσπασε μετά την είδηση ότι ο πλουσιότερος Γάλλος κατέθεσε αίτηση για να αποκτήσει την βελγική υπηκοότητα. Τη Δευτέρα η εφημερίδα Liberation κυκλοφόρησε με μεγάλη φωτογραφία του Αρνό να χαμογελά στην πρώτη της σελίδα και με τη λεζάντα: Casse-toi riche con! (Ξεκουμπίσου πλούσιε βλάκα!).
[...]


Ναι ρε. Εν βλάκας ο άνθρωπος επειδή εν θέλει να διά το 75% του εισοδήματος του στο κράτος. Δηλαδή αν κάποιος φκάλει μισό εκατομμύριο, μπορεί στο τέλος της ημέρας να του μένουν περισσότερα λεφτά από κάποιο που βγάζει ένα εκατομμύριο. Μα τι έξυπνες που είναι οι κυβερνήσεις!

Πότε θα πάψουμε να συμπεριφερόμαστε στους πλούσιους σαν εγκληματίες; Όταν κάποιος είναι επιχειρηματίας προσφέρει πάρα πολλά στην οικονομία, πότε θα το καταλάβουμε αυτό. Αντί να δίνουμε κίνητρα στον κόσμο να γίνεται παραγωγικός και να παράγει πλούτο - δίνουμε αντικίνητρα!

Μιλούσα με μια γνωστή από Γερμανία τις προάλλες, και μου είπε ότι πληρώνει φορολογία για τη βροχή. Ανάλογα με την βροχόπτωση και την έκταση του σπιτιού της, υπολογίζεται το ποσό που θα πληρώσει. Και επιπρόσθετα, οι δήμοι τους λένε ότι "δεν υπάρχουν λεφτά για άλλα έργα". Έλεος! Προσωπικά δεν θα δεχόμουν μια τέτοια φορολογία. Να εξαρτάται από τον καιρό πόσα ευρώ θα φύγουν από την τσέπη μου! Να βρέχει και να κλαίω :P, επειδή κάποιοι σοφίστηκαν το "φόρο της βροχής".

Καταλαβαίνετε ότι δίνετε κίνητρα στον κόσμο να είναι άνεργος αφού "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος";;;;;;  Αν δεν ζητούσε το κράτος [και άλλοι φορείς] φόρο και εισφορές με το καλημέρα σας από μια εταιρεία ή από κάποιο που δραστηριοποιείται οικονομικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, πιστεύετε ότι θα είχε τόσους άνεργους; Αν μη τι άλλο, αρκετοί θα προσπαθούσαν να στήσουν μια μικρή δουλειά να βγάζουν χαρτζιλίκι.. αλλά πού να φτάσει το χαρτζιλίκι να καλύψει όλα αυτά τα έξοδα που προκύπτουν μόλις πεις να ξεκινήσεις μια δουλειά; Ή παράνομος, ή άνεργος, ή εν δυνάμει παττισμένος! Αυτές είναι οι επιλογές των περισσότερων νέων σήμερα.

Με τι μούτρα ζητάτε από κάποιον να σας δώσει μέρισμα από τα κέρδη του; Από τη δουλειά του και πολλές φορές από το υστέρημα του!;

Επειδή αν ο δήμος χρεώνει σκύβαλα και επαγγελματικό φόρο σε κάποιο που διατηρεί ένα μικρό γραφείο, αν το γραφείο έχει πρόβλημα ρευστού και η χρέωση είναι δυσανάλογη της υπηρεσίας που προσφέρει ο δήμος, τότε ουσιαστικά το γραφείο αυτό θα χρεωθεί για να πληρώσει. Και μην μου πεις ότι 200 ευρώ τον χρόνο είναι λογική χρέωση για σκύβαλα κάποιου γραφείου που βγάζει μια τσάντα σκουπίδια την εβδομάδα. [και αυτό το ποσό είναι ένας μέσος όρος].

Αν θέλετε λεφτά να φκάλετε δίσκο κύριοι, και ο καθένας ας δώσει όσα θέλει και μπορεί. Μεν δκιακονάτε με νόμους εκβιάζοντας ουσιαστικά τον κόσμο με ποινές εάν δεν σας δώσει τα παράλογα ποσά που ζητάτε! Επειδή όπως τα βλέπω εγώ, αντλείτε πολλά περισσότερα λεφτά από το έργο που προσφέρετε!
[υ.γ.  να γίνει ένας διαχωρισμός των πλούσιων επιχειρηματιών από τους πλούσιους "υπαλλήλους"/διευθυντές  παρακαλώ; - aka golden boys]

3 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο σου ορίζει αναδρομή.

   Διαγραφή
  2. ..ακριβώς.. εκεί είναι όλα τα λεφτά. Επειδή έχει καιρό που τα ψάχνω :P.

   Διαγραφή