--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Καθαρίζει το τοπίο

Οκτώβρης... 4 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Δεν είδαμε ακόμα ζωντανές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων.. άλλωστε είναι νωρίς ακόμα.Τις τελευταίες μέρες βλέπω πολλούς να προσθέτουν τα ποσοστά του κάθε κόμματος και να βγάζουν τον επόμενο πρόεδρο."Απλά μαθηματικά".

Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς του "λαμπρούς μαθηματικούς" υπάρχουν και νέοι άνθρωποι, κάτω των 40.

Από τη γενιά 45 - 65 χρόνων δεν περιμένω και πολλά. Οι παραπάνω εν κρουσμένοι.

Αλλά από τους πιο νέους; .. Πώς γίνεται; Δεν καταλαβαίνω!

Στις βουλευτικές εκλογές αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε κόμματα. Δεν σημαίνει ότι επειδή ψήφισες το Χ κόμμα στις βουλευτικές [επειδή ήθελες να ψηφίσεις τον Υ υποψήφιο] ότι θα ψηφίσεις ό,τι σου πει το κόμμα στις προεδρικές!

Εγώ αποφάσισα, και κτες καθώς έβλεπα τις ειδήσεις ένιωσα ότι πήρα τη σωστή απόφαση.

Ας πούμε, μετά που το θέμα που προέκυψε για το πόσο νοσεί το σύστημα υγείας στην Κύπρο ο ένας υποψήφιος πήγε στον οργανισμό ασφάλισης υγείας και τους παρουσίασε το σχέδιο του και τις προτάσεις του για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο άλλος υποψήφιος με ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας καταπολέμησης της τύφλωσης, επισκέφθηκε τη σχολή τυφλών και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Ο τρίτος υποψήφιος δεν με απασχολεί. Δεν τον είδα να έχει ιδιαίτερο πρόγραμμα ή προτάσεις.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι επίσης δεν με απασχολούν.


Μια ξαδέλφη μου λέει ότι παρασύρομαι επειδή είμαι ρομαντική και δεν βλέπω καθαρά!
Να σου πω όμως.. αν ας πούμε βγει αυτός που θα ψηφίσω και δεν κάνει τίποτε - τουλάχιστο θα ξέρω ότι εξαπατήθηκα! επειδή άλλα μου έλεγε και άλλα έκαμε! Αν όμως ψηφίσω κάποιο που δεν έλεγε τίποτα ουσιαστικό πριν τις εκλογές, επειδή δεν πίστευα αυτόν που παρουσίαζε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις - και ο επόμενος πρόεδρος δεν κάνει τίποτα από αυτά που θα ήθελα [αλλά ποτέ δεν υποσχέθηκε] τότε δεν μπορώ να του επιρρίψω τίποτα!


Απέφευγα να γράψω στο μπλογκ ποιος θέλα να βγει, επειδή ο κόσμος το παίρνει στραβά και αρχίζουν οι επιθέσεις. Έχω μια ψήφο και μπορώ να την χρησιμοποιήσω όπως εγώ κρίνω καλύτερα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι όταν λέγονται ψέματα ή όταν παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα τα γεγονότα με σκοπό να πλήξουν κάποιο. [και αυτό συμβαίνει από  υποστηρικτές όλων των υποψηφίων - και πολλές φορές είναι τόσο ενοχλητικό που λειτουργεί αντίθετα.]

Σήμερα είδα αυτό το βιντεάκι και μου άρεσε. Αν νιώθεις επιρρεπής σε προσηλυτισμό, μην το δεις :P.

2 σχόλια:

 1. εν ξέρω γεωργία, απλά εν μπορώ να ασχοληθώ με την πολιτική, που την στιγμή που δουλεύκω μέρα νύχτα, ανέχεσαι τα πάντα και τωρά να μας λαλούν αν θέλεις 13ο πρέπει να τον δουλέψεις, που ούλλοι οι φίλοι μου αν και εν σπουδασμενοι, και δυνάμενες σπουδές΄όι πελλάρες, κ,αι έχουν τα δικά μου τα χαίρκα και ούλλη την ώρα συζητούμε τι μπορούμε να κάμουμε και προβληματιζο΄πυμαστε, άλλοι φέφκουν, και εγώ σκέφτουμε το, στο εξωτερικό βρίσκω πολλά παραπάνω λεφτά την ίδια δουλιά με παραπάνω benefits, τι με κόφτει ποιός μαλάκας εννα φκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Beatrix .. σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μην πιστέψεις ούτε για μια στιγμή ότι εγώ την έχω καλύτερα από σένα, ή ότι δεν μελέτησα πάρα πολλές φορές το ενδεχόμενο να πάω εξωτερικό.

   Γι' αυτό τον λόγο ακριβώς ασχολούμαι με τα πολιτικά - ως πολίτης και τίποτα περισσότερο.

   Μπορούμε να εκλέξουμε τον επόμενο πρόεδρο απευθείας - και πραγματικά πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία για το ποιος θα είναι! Είμαστε τόσο μικρή χώρα που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά - φτάνει να του δώσουμε την ευκαιρία. Για όλα αυτά που είπες, εγώ ανυπομονώ για τις εκλογές, για να ανασάνουμε!

   Αν δεν με κόφτει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΚΔ σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς οι πολιτικές αποφάσεις επηρεάζουν τη λειτουργία της χώρας και πώς αυτή με τη σειρά της επηρεάζει εμένα ως πολίτη και ως επαγγελματία.

   Διαγραφή