--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Χρόνια πολλά

Χρόνια πολλά Κυπρούλα.

Κι ενώ καμαρώνουμε το ανεξάρτητο μας κράτος... αστυνομικοί μας βρίσκονται στα ψευδομπουντρούμια του ψευδοκράτους... κι ακόμα "θα" καταγγείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη..

Εγώ πάντως σήμερα δεν εσηκώστηκα από τον καναπέ.

1η Οκτωβρίου, ευκαιρία για ξεκούραση..πόσο μου αρέσουν οι αργίες.

"Η βία δεν είναι λύση, αλλά η Λία είναι Βίσση".

Αλήθεια, εσύ εσκέφτηκες το ποτέ να πάεις να πατσαρκάσεις κάποια άτομα, τζαι να τους πεις: "φερ' τον σου σου τζι έπαρτον!". Κάποτε πιάνει με.. αλλά το ανάστημα μου με έμαθε να μην καταφεύγω στην βία [επειδή εν μου περνά].

Ανεξαρτησία ... με βρετανικές βάσεις.  Ένα μικρό νησί και να μην μπορείς να πιάσεις το αυτοκίνητο και όπου σε βγάλει ο δρόμος.

"Αλτ! Τουρκοκρατούμενη Περιοχή".

Αλήθεια, όλα αυτά τα ψευδοαυτοκίνητα με τις ψευδοπινακίδες δεν θα πρεπε να ήταν παράνομο να κυκλοφορούν στις περιοχές που μπορεί να ελέγχει η ΚΔ;

Παρανομία και ανθρώπινα δικαιώματα... και κοινή λογική.

Ο νόμιμος πολίτης να πληρώνει φόρους, άδειες κυκλοφορίας, ΜΟΤ ... ο  ψευδοπολίτης;..

Πέρσι συνέλλαβαν πρώην υπουργό της ΚΔ. Το ξεχάσαμε αυτό φυσικά. Όπως ξεχνούμε τα πάντα. Πριν κάτι μέρες, απήγαγαν 4 ψαράδες σε διεθνή ύδατα. Κτες τους αστυνομικούς, αύριο εμένα, εσένα... ο καθένας για τον εαυτό του.

Καθημερινά πολίτες της ΚΔ μεταβαίνουν στο ψευδοκράτος για να παίξουν στα ψευδοκαζίνο - με πραγματικά λεφτά...  .. αφορολόγητα.

Πόσο πιο ρεαλιστικό θα ήταν αντί να βάζουμε αυτό το "ψευδο" μπροστά να λέγαμε τα πράγματα με πιο κατανοητές λέξεις. Το παράνομο καθεστώς κατοχής! Άραγε ποιος από τους μικρότερους αντιλαμβάνεται ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση;

52 χρόνια μετά γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Κύπρου μας. Μια ανεξαρτησία που ήρθε μετά από αγώνα και αυτοθυσίες. [φυσικά δεν ήταν αυτοσκοπώς η ανεξαρτησία, αλλά η αυτοδιάθεση και μετέπειτα η ένωση- για την ιστορία].

Ρώτησα τη μάνα μου εάν τότε πήγε το χαπάρι της ανεξαρτησίας στο χωριό της [αστειευόμενη φυσικά ]. Μου απάντησε ότι τότε ήταν 11 χρονών.. και ακούστηκε ότι έφυγαν οι Εγγλέζοι.. ο κόσμος χάρηκε επειδή τώρα πια θα μπορούσαν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται.

Γιορτάζουμε σήμερα επειδή καταφέραμε τότε να απαλλαγούμε από τον φόβο των αποικιοκρατών. Πριν 52 χρόνια πλημμύρισε η καρδιά του κόσμου ελπίδα.

Η σημερινή κατάσταση είναι απογοητευτική. Κουτσουρεμένη δημοκρατία, διεφθαρμένη εξουσία, αναξιοκρατία, και ΦΟΒΟΣ. Η ελπίδα μια φλόγα που πάει να σβήσει. Αυτή η κατάσταση όμως δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Από την μέρα της ανεξαρτησίας τα έχουμε αυτά [αρκεί να δείτε πόσοι τόλμησαν να βάλουν υποψηφιότητα για προεδρικές και πότε .. και για ποιους λόγους αποσύρθηκαν υποψηφιότητες ..].

Τώρα έγινε πιο αισθητό το πρόβλημα, επειδή στέρεψε το χρήμα... δυστυχώς μόνο αυτός είναι ο λόγος.


Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας τους πήγε άδικα. Σημαίνει απλά ότι ακόμα έχουμε δρόμο.. ακόμα έχουμε αγώνα.

Να μη ξεχνούμε ότι "κουτσουρεμένη δημοκρατία" είναι η δημοκρατία στην οποία οι πολίτες δεν ασχολούνται και δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν ασκούν τα δικαιώματα τους. Δεν απαιτούν. Τότε αρκούσε στον καθένα να είναι ελεύθερος να υπάρχει στη χώρα του. Τώρα;

Πρώτα φταίμε εμείς και μετά οι άλλοι.Μας τρομοκρατούν και μετά μας παίζουν στα δάκτυλα. "Η μικρή αδύναμη Κύπρος". "Η ισχυρή Τουρκία".

Για δέστε τα γεγονότα όμως. Σήμερα η "μικρή αδύναμη Κύπρος" προεδρεύει της Ε.Ε. και η "ισχυρή Τουρκία" αναγκάζεται να διακόψει τις διπλωματικές τις σχέσεις με την Ε.Ε. μέχρι να λήξει η κυπριακή προεδρία. Καμία υποχώρηση από μέρους μας, ή από την Ε.Ε. Υποχώρησε η "ισχυρή Τουρκία".

Λίγο μπερδεμένες οι σκέψεις μου. Θυμός, απογοήτευση, περηφάνια. Μπέρδεμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου