--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Διάφορα

Έκατσα να δω ειδήσεις. Επέτυχα τη φάση που στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα έκαμνε διαφήμιση του παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα, τζαι πώς μπορείς να πάεις φτηνά στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές!

Φυσικά τούτο ήταν στα πλαίσια του ρεπορτάζ και είδησης ότι 2εκ ευρώ από Ε/Κ [Ελληνοκύπριους] ξοδεύτηκαν σε αεροπορικά εισιτήρια - για πτήσεις που εκτελούνταν στο παράνομο αεροδρόμιο.

Η Κωνσταντινούπολη, που εμείς οι Έλληνες επιμένουμε να τη λέμε Κωνσταντινούπολη ενώ ο υπόλοιπος κόσμος τη λέει Ισταμπούλ. Εγώ λέω ότι καλά κάνουμε [για το όνομα], προσωπική εκτίμηση.

Τώρα με ήντα ψυσσιή κάποιος πάει στην Πόλη διακοπές μέσω του παράνομου αεροδρομίου, αδυνατώ να εξηγήσω.

Στο ρεπορτάζ είπε ότι "συμπατριώτες μας πάνε στην Κωνσταντινούπολη μέσω του παράνομου αεροδρομίου". Εν ηξέρω πώς καθορίζεται ο συμπατριώτης στο λεξικό του δημοσιογράφου, αλλά εμένα δεν χωρεί συμπατριώτης που δεν είναι πατριώτης.

Επαραταϊσαν μας με νοθευμένα συνθήματα λύσης και επαναπροσέγγισης! Προσωπικά εν μισώ κανένα, ούτε εννά στερούσα δικαιώματα από κανένα. Στο ίδιο μοτίβο, δεν επιτρέπω σε κανένα να καταπατά τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου. Δεν θα έδινα ποτέ λεφτά στο παράνομο καθεστώς που στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μου την περιουσία τους, και από όλους μας την ελεύθερη διακίνηση στην ίδια μας τη χώρα.

Με ξενίζει πάρα πολλά που αυτοί που επιμένουν ότι οι Κύπριοι είναι μια ξεχωριστή φυλή [ακόμα λίο να μας πουν για κυπριακό έθνος], παράλληλα διαχωρίζουν τον λαό της Κύπρου, προωθώντας μια λύση δικοινοτική - που απο μόνη της χωρίζει τον κυπριακό λαό στις υβριδικές φυλές Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Τόσο δύσκολο είναι να πούμε Έλληνες και Τούρκοι;

Μια φορά θυμούμαι σε μια συζήτηση μια κοπέλα, 2 χρόνια μεγαλύτερη μου να επιτίθεται [φραστικά πάντοτε] σε ένα άλλο μπλόγκερ, τότε που ανοίξαν τα οδοφράγματα. Συγκεκριμένα ο μπλόγκερ είπε ότι είναι απαράδεκτο Ελληνοκύπριοι να πηγαίνουν στα κατεχόμενα και να κάθονται στα εστιατόρια. Πρόσθεσε ότι σέβεται την επιθυμία κάποιου να δει το χωριό του, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει χωρίς να κάθεται σε εστιατόρια! Η κοπέλα τα πήρε άγρια, και του είπε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να τρώει ό,τι θέλει, και να κάθεται στα εστιατόρια κτλ κτλ.

Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι υπάρχουν πολλοί λειψιμιοί τζιαμέ έξω.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν εμιλούσα με ένα παιδί, και μου είπε ότι στα κατεχόμενα οι άνθρωποι είναι καλύτεροι και πιο ανθρώπινοι, και γι' αυτό πάει στα κατεχόμενα και παίζει στα καζίνο!

Ανάμεσα σε άλλα βλέπω και τις ειδήσεις για την Τρόικα! Έλα η συνεννόηση μπουζούκκι! Ο υπουργός λαλεί άλλα, ο Πρόεδρος λαλεί άλλα, τζι εμείς μες τη μέση. Άσε που είδα και τις 13 προτάσεις της Τρόικας για την υγεία και προσωπικά δεν βρήκα κάτι το μεμπτό - αφού τα παραπάνω σημεία μιλούν για εισαγωγή διαδικασιών! [που εν κάτι που χρειάζεται αν θέλεις να έχεις έλεγχο μιας κατάστασης] και άλλα μιλούν για επανεκτίμηση κόστους! Η παρουσίαση τους όμως έγινε υπό τη σκιά της επικεφαλίδας: Βάζει νυστέρι στην υγεία η Τρόικα. Διαβάστε τα κι εσείς αν θέλετε [στο λινκ που παρέθεσα] και βρείτε μου πού ακριβώς μπαίνει το νυστέρι.. είμαι λίγο κουρασμένη και μπορεί να μου ξέφυγε κάπου! :P.


Είμαστε υπό κατοχή. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε στον κόσμο μας.

Προσωπικά δεν ανησυχώ. Αν ήταν στο σσιέρι μας, τούτο το νησί εδιαλύαμεν το χίλιες φορές. Όμως, είμαστε σημαντικοί για κάποιους και προσέχουν μας. Ιδίως τώρα με το Φυσικό Αέριο, θα αποκτήσουμε αρκετούς και σημαντικούς συμμάχους!

Επειδή στην αρχή εμίλησα για την Κωνσταντινούπολη και την Ισταμπούλ, να βάλω και ένα σχετικό τραγουδάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου