--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Προεδρικές και σκέψεις

Είμαι 70% αποφασισμένη για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος [που εκτιμώ ότι θα υπάρξει] θα αποφασίσω βάσει το πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα. Αναλόγως του ποιοι δύο θα είναι στο δεύτερο γύρο, θα γίνουν πολλές αποκαλύψεις.


Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Δυστυχώς δεν έχω άποψη για όλους αφού κάποιοι είναι μακριά από την πολιτική σκηνή. Αναγκαστικά, οι επιλογές μου περιορίζονται σε αυτούς που γνωρίζω.

Ακολουθεί προσωπική ανάλυση [με αλφαβητική σειρά]:

Υποψήφιος Θετικά Αρνητικά
Αναστασιάδης
 1. Ξέρει να μιλά
 2. Έχει πρόγραμμα
 3. Έχει όραμα
 4. Έχει ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ πίσω του άρα θα συνεργάζεται εύκολα με τη βουλή
 5. Είναι αποφασιστικός
 1. Προσανατολίζεται στην λιτότητα παρά στην ανάπτυξη
 2. Βιάζεται να υπογράψει το μνημόνιο
 3. Θεωρεί ότι για ΦΑ μπορούμε να μιλήσουμε μετά το 2016 που θα έχουμε τις πρώτες αντλήσεις
 4. Θεώρησε το σχέδιο Ανάν  σχέδιο λύσης
Αντωνιάδου
 1. Είναι αποφασιστική
 2. Δεν την πειράζει να τσαλακκωθεί
 3. Έχει σταθερές θέσεις
 1. Πικκαρίζεται
 2. Θεώρησε το σχέδιο Ανάν σχέδιο λύσης
 3. Εμπιστεύεται τους Τούρκους - αφού είναι με την εντύπωση ότι όχι μόνο θα διευθετήσουμε το κυπριακό, αλλά μετά θα περάσουμε και αγωγό για ΦΑ μέσω Τουρκίας!
 4. Προσπάθησε να φάει τον Κασίνη
 5. Υποστήριξη έχει από το κόμμα της που δεν είναι στην βουλή 
 6. Δεν κατάφερε να εκλεγεί καν βουλευτής
Λιλλήκας
 1. Είναι αποφασισμένος
 2. Έχει όραμα
 3. Είναι ανεξάρτητος
 4. Υπήρξε Υπ. Εξωτερικών και  Υπ. Εμπορίου και γνωρίζει πολλά για το ΦΑ.
 5. Έχει στρωτές εισηγήσεις για θέματα υγείας και οικονομίας
 6. Θεωρεί ότι η ΔΔΟ δεν είναι βιώσιμη λύση και αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Κύπρου λόγω των κοιτασμάτων και των πιθανών συμμαχιών που τα συνοδεύουν
 7. Η προεκλογική του δεν βασίζεται στον φόβο, αλλά στην προοπτική 
 8. Δεσμεύτηκε ότι αν βγει, θα προωθήσει νόμο ώστε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μπορεί να "απολυθεί" εάν χάσει την εμπιστοσύνη του λαού


 1. Αναφέρνει πολλά το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεκλογική και εκνευρίζει με. Μπορείς άλλωστε να πεις ό,τι θέλεις για κάποιο που δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει
 2. Δεν μου άρεσε καθόλου που μίλησε για παραχώρηση οικοπέδων στην Ελλάδα, χωρίς ιδιαίτερη εξήγηση - μου έδωσε την εντύπωση ότι το έκανε για εντυπωσιασμό.
 3. Έχει υποστήριξη μόνο από ένα μικρό κόμμα της βουλής - η συνεργασία τους [με βουλή] μπορεί να είναι αδιέξοδη

Μαλάς
 1. Είναι των θετικών επιστημών
 2. Υποστηρίζεται από ένα μεγάλο κόμμα της βουλής

 1. Τάχα είναι ανεξάρτητος, αλλά το κόμμα που τον πρότεινε έξερε το πιο γλήορα ότι θα έβαλε υποψηφιότητα
 2. Δεν με πείθει ότι ξέρει τι κάμνει
 3. Δεν κατάφερε να εκλεγεί καν βουλευτής
 4. Θεώρησε το Σχέδιο Ανάν σχέδιο λύσης
 5. Υπόσχεται μέλλον και παράλληλα υποστηρίζει το έργο αυτής της κυβέρνησης που μας το διέλυσε
 6. Υποστηρίζεται από ένα κόμμα το οποίο πραγματικά δεν θέλω να είναι στην εξουσία για ακόμα 5 χρόνια - νιώθω ότι δεν υπάρχει επικοινωνία


Πολλοί φίλοι προβληματίζονται για την υποψηφιότητα Λιλλήκα, επειδή διερωτούνται εάν περάσει στον δεύτερο γύρο, αν θα συμμαχίσει με το Ακελ. και αυτό είναι κόκκινο πανί!
Εγώ τους λέω ότι αν έχουμε εκλογές δύο γύρων, έχουμε δύο διαφορετικές εκλογές. Στο κάτω κάτω, τα 2 μεγάλα κόμματα εγλυτώσαν την στις προηγούμενες εκλογές επειδή επέρασε ο υποψήφιός τους και δεν είχαμε αποκαλύψεις!

Προσωπικά εννά θελα να είναι εκλογές 2 γύρων και να είναι Αναστασιάδης-Λιλλήκας, ώστε να δούμε το πραγματικό πρόσωπο των δύο υποψηφίων! Ποιος θα προσπαθήσει περισσότερο να δελεάσει το Ακελ σε μια συνεργασία; Και το Ακελ με ποιο θα συμφωνεί περισσότερο; Με τον πρόεδρο του κόμματος που θεωρητικά είναι το αντίπαλο δέος, ή με τον αποστάτη που αποφάσισε να κάνει τη δική του πορεία και τον ψάχνει ο οδοστρωτήρας;

Όλοι είναι απατεώνες [είπε μου ο θείος και εσυμφώνησα]. Δεν ψάχνουμε τον άγιο για να τον ψηφίσουμε, ψάχνουμε τον λιγότερο απατεώνα. Και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προσωπολατρεία ή τυφλή εμπιστοσύνη σε κανένα πρόσωπο!

1 σχόλιο:

 1. Κατα την γνωμη μου άτομο που δεν εκατάφερε στα 5 χρονια της κρισης να καταθέσει τα δικα του μετρα για μετριασμο της κρίσης καθως και να δωσει εξήγηση για την στηριξη του στο σχέδιο ανναν ενω ουλλα τα προηγουμενα χρονια επαιζε το δηθεν ελληνάρας και αλλες τεθκκιες βλακειες που στην πραμγατικοτητα αναιρει τουτη η τρανταχτη αντίθεση τον λογο ύπαρξης του κομματος του (!!!) νομιζω τα θετικα 3 και 5 για τον ΑΝΝΑΝστασιάδη δεν ισχύουν.
  Επισης προγραμμα εχουν ούλλοι!
  Παρα ταύτα ελεω τροικας θεωρω οτι ειναι η ιδανικη περίπτωση να εκλεγει διοτι με τοσο ανύπαρκτες θέσεις, εν εύκολο να επηρεαστει προς αλλες κατευθύνσεις παρα να αφεθει παλε σε ξεπουλημα είτε του νησιού είτε των φυσικων μας πόρων.
  To ξεπουλημα δεν εν δικη μου αποψη αλλα εδειξε το η πράξις το 2004


  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή