--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Μόλις διάβασα αυτό και η λέξη "ζωόφιλος" απέκτησε καινούριο νόημα.


Δεν το βρίσκω διαστροφικό, το βρίσκω βάρβαρο.

Δεν το βρίσκω διαστροφικό επειδή δεν καταλαβαίνω πια πού τραβάμε τα όρια.

Το φαινόμενο της κτηνοβασίας σίγουρα δεν είναι σύγχρονο.

Στην ελληνική μυθολογία υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Μυθολογία ναι, αλλά για να υπάρχουν σαν ιστορίες είμαι πεπεισμένη ότι υπήρχαν και στην πραγματικότητα τέτοια περιστατικά.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν το έμαθα, ήταν η ιστορία της Πασιφάης με τον ταύρο. (εδώ).

Πίσω στην βαρβαρότητα όμως.

Το βρίσκω βάρβαρο να θέλεις να βάλεις κάτι στο σώμα κάποιου άλλου πλάσματος χωρίς τη συγκατάθεσή του! Και μην μου πείτε ότι τα ζώα περνούν ευχάριστα σε έτσι συνευρέσεις!

Το μεγάλο πρόβλημα νομίζω είναι κατασκευαστικό. Σε ένα συγκεκριμένο φύλο η ανατομία του σώματος τους τους κάνει να έχουν οργιώδη φαντασία. "Άδε το τούτο τωρά που εξέχει.. αναρωτιέμαι πού μπορώ να το βάλω"!

Και μην νομίζετε ότι αυτή η ορμή περιορίζεται μόνο στο ανθρώπινο είδος!
2 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα παγιδευμένο στα ζωώδη ένστικτα του, τη λογική του και στα πρέπει που ο ίδιος δημιούργησε ώστε να υπάρχει μια ισορροπημένη κοινωνία.

   Στα αρχαία χρόνια κάποιες συμπεριφορές ήταν αποδεκτές, επειδή έδιναν χώρο στη ζωώδη πλευρά του ανθρώπου. Είναι εύκολο κάποιος να συνειδητοποιήσει την χαλαρότητα στα "ήθη" αν μελετήσει τα πάθη που απέδιδαν οι αρχαίοι Έλληνες στις θεότητες τους!

   Δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να κρίνω κάποιο "ξιμαρισμένο" επειδή έχει αυτή την ορμή. Ίσως εάν γεννηθείς με αυτή την ιδιαιτερότητα, να μην μπορείς να την καταπιέσεις ή ακόμα και αν τα καταφέρεις να την καταπιέσεις να σου προκαλεί αντικοινωνική συμπεριφορά.

   Δεν συνηθίζω να είμαι επικριτική στις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων, επειδή το ορμονικό μείγμα είναι ικανό να θολώσει το μυαλό και το άτομο να γίνεται έρμαιο του.

   Πολλά πράγματα τα βρίσκω αντικανονικά. Νεκροφιλία, "ζωοφιλία", παιδοφιλία, αυτοί που θέλουν να το κάμνουν με την οικογένεια τους :-/ .. θα μπορούσα να βάλω κι άλλα στη λίστα επειδή ο καθένας έχει τα δικά του όρια. Ας πούμε το τρίο θα μπορούσα να πω ότι είναι αντικανονικό, ενώ η κοινωνία στην πλειοψηφία της το αποδέχεται ως κάτι "διασκεδαστικό".

   Δεν μπορείς να είσαι επικριτικός για τα κίνητρα, αλλά μπορείς για το αποτέλεσμα της πράξης. Ας πούμε οι παιδόφιλοι πέραν από τον πόνο που προκαλούν, τραυματίζουν παιδικές ψυχές - ολόισσια κρέμμασμα κατ' εμένα. Στα αρχαία χρόνια όμως που οι συνεύρεση με ανηλικους γινόταν στα πλαίσια μιας μύησης, ίσως να μην προκαλούσε πόνο και τραύματα...

   Πολλά περίπλοκα πράγματα και όσο και αν φκαίνει εύκολα το "ξιμαρισμένοι" ή το "ανώμαλοι" μερικές φορές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το "σωστό", το "κανονικό" και το "φυσιολογικό" δεν είναι αντικειμενικό, αλλά κατασκευασμένο!

   Διαγραφή