--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Nothing Personal

Πολλές φορές εκφράζουμε τις απόψεις μας εμείς οι μπλόγκερ.

Πολλοί ανώνυμα, άλλοι επώνυμα και άλλοι επώνυμα μεν - αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος είσαι [εκτός που τον Νόνη].

Όταν γράφω εδώ νιώθω ότι κάποιος θα με διαβάσει. Σύμφωνα με τα στατιστικά περνούν από εδώ σταθερά 4-5 αναγνώστες κάθε μέρα. Σπάνια θα δεις προσωπικές αναρτήσεις - από τη μια επειδή έπαψα να ζω στον δικό μου κόσμο και από την άλλη επειδή τον γραπτο λόγο τον εισπράττει ο καθένας όπως θέλει, ανάλογα με τη διάθεση και τα βιώματα του - και δεν θα κατάφερνα να μεταδώσω ακριβώς αυτό που νιώθω.

Όλοι οι μπλόγκερ έχουν ιδιαιτερότητες, ακολουθούν μια γραμμή στη ζωή τους, έχουν σκέψεις και προβληματισμούς. Όπως κάθε άνθρωπος σε μια κοινωνία. Εγώ οφείλω να σεβαστώ τις επιλογές και τις απόψεις του κάθε ατόμου. Όπως επίσης είναι χρέος μου, εάν διαφωνώ - να πω τη δική μου άποψη και να δώσω τη δική μου προοπτική στα πράγματα. 

Ποτέ όμως με προσωπική επίθεση! Το να μειώσω το άτομο που εκφράζει μια άποψη δεν είναι ο σωστός τρόπος να μειώσω την αξία των απόψεων του. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και ένα σταματημένο ρολόι λέει τη σωστή ώρα δυο φορές την ημέρα! Αν προσπαθήσω να μειώσω ένα άτομο ουσιαστικά ρίχνω το επίπεδο της συζήτησης.

Μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να σε φιμώσει επειδή σε θεωρεί άθεο, άλλη ομάδα επειδή είσαι χριστιανός. Μπορεί να μην σε ακούσουν επειδή είσαι δεξιός, ή επειδή είσαι αριστερός ή επειδή δεν είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μπορεί να σε αγνοήσουν για το χρώμα σου, τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό! Αυτό εμένα με εκνευρίζει!

Οφείλουμε να ακούμε όπως επίσης οφείλουμε να μιλάμε - πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο.

Τελευταία βρέθηκα σε πολιτικές συζητήσεις [όχι στο διαδίκτυο] και κατάλαβα ότι ο κόσμος είναι τόσο προσκολλημένος στο να προστατεύσει τον "δικό του" υποψήφιο που μπορεί να πιστέψει οτιδήποτε. Εγώ στον πρώτο γύρο ξέρω ποιον θα ψηφίσω, αλλά δεν τον υιοθέτησα κιόλας! Εννοώ, αποφάσισα ποιον θα επιβαρύνω με την διακυβέρνηση του τόπου και από ποιον θα απαιτήσω να υλοποιήσει αυτά που λαλεί στο προεκλογικό του πρόγραμμα! Δεν θα τον ψηφίσω για να κερδίσει κάποιο παιχνίδι, ούτε έχω ψευδαισθήσεις ότι θα είναι "δικός μου" πρόεδρος εάν εκλεγεί! Ούτε νιώθω την ανάγκη να τον υπερασπιστώ για λάθη που έκανε. Το μόνο που υπερασπίζομαι είναι την αλήθεια και γι' αυτό εάν κάποιος πει κάτι που δεν ισχύει [όπως τα ξέρω εγώ] θα του πω τη δική μου εκδοχή και θα του ζητήσω τις πηγές του για να το διασταυρώσω.

Ελπίζω αυτές οι εκλογές να τελειώσουν λίο σύντομα επειδή ήδη ενδοοικογενειακά έχουμε πολλές διαφωνίες και είναι κουραστικό. [εφτάσαμε να συζητούμε κατά πόσο έγινε ή όχι ανταλλαγή πληθυσμών επειδή έππεσαν υπογραφές τότε [1923] για να καταλάβεις τι έχω να τραβήσω με τις συζητήσεις επιπέδου].


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου