--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Cypriot Stand up


Οι καλύτεροι του είδους σε ένα μόνο βιντεάκι! Μπορείτε να το αντέξετε;!; :)
Ποια ατάκα σας άρεσε παραπάνω;  Εμένα άρεσε μου  η ατάκα στο 1:42!! Πολλά δυνατή! Σε πιάνει εξ απροόπτου!

Πολιτισμικό σοκ

Το βιντεάκι που ακολουθεί το είδα πριν 4-5 μέρες. Μόλις το είδα εσοκαρίστηκα. Το μεγάλο σοκ το έπαθα τέλεια στο τέλος.Αν έχετε χρόνο αφήστε ένα σχόλιο - ενδιαφέρομαι να μάθω τις σκέψεις σας.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Πες της Μαρούλλας να του μιλήσει

Το άρθρο.

Εν μπορώ, πρέπει να σχολιάσω...

[...]
Η τελευταία συνάντηση έγινε τον Αύγουστο του 2009, παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επιστολές για συνάντηση. Μέχρι και παρέμβαση της δασκάλας του Αθανάσιου Ορφανίδη Μαρούλλας Μιλιώτου για να διευθετηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 [...]


Ξέρω εν σοβαρή (;;;) η κατάσταση... αλλά σοβαρά τωρά, εγώ εγέλασα διαβάζοντας αυτή την παράγραφο!!!!!!!


Μετά από παρουσίαση στοιχείων [19 επιστολές] [ ας αγνοήσουμε τους άλλους ισχυρισμούς του πρώην διοικητή γιατί πες ότι αρέσκει του να τρολλάρει] η απάντηση της κυβέρνησης είναι αυτή:

«Όσα ψέματα, όση αισχρότητα, όση εμπάθεια και κακία και αν επιστρατεύσει ο κ. Ορφανίδης, τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την κατάσταση που έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα και για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυπριακή οικονομία. Ο κ. Ορφανίδης, αντί να προκαλεί με αυτό τον αισχρό τρόπο, καλείται να απολογηθεί στο λαό για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του που οδήγησε την Κύπρο στο Μηχανισμό Στήριξης».


Παρατηρώ μια προσπάθεια να πλήξουν το πρόσωπο του Ορφανίδη χωρίς όμως να απαντούν ευθέως εάν όντως έγιναν τα πράγματα όπως τα παρουσίασε ή έστω να δώσουν τη δική τους εκδοχή. Έχουμε υπομονή όμως..  μπορεί τις επόμενες μέρες να απαντήσουν σοβαρά και με επίπεδο.

Άκουε πολλά, πίστευε λίγα

Σήμερα που το πρωί εδιάβασα μια "είδηση". Ό,τι διαβάζω προσπαθώ να το διασταυρώσω - ιδίως όταν γράφεται στο διαδίκτυο ανώνυμα.

Δεν κατάφερα να εξακριβώσω την εγκυρότητα της είδησης. Για την ακρίβεια μπήκα και στο τουίτερ της κοπέλας και δεν είδα τίποτα. Αμφισβήτησα την εγκυρότητα της πληροφορίας από την αρχή.. ας πούμε διαβάστε: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ…, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά»
 Ποια η πιθανότητα να υπάρχει αντίστοιχη έκφραση "κάνουμε τους μαλάκες" στα γερμανικά; ή ακόμα και στα αγγλικά;;; !!!! :-|

Αυτό που έγινε είναι τραγικό. Τραγικό επειδή κάποιος σκέφτηκε να γράψει κάτι τέτοιο για μια αθλήτρια [σημαιοφόρο της Γερμανικής ομάδας], τραγικό επειδή κάποιος [Έλληνας] σκέφτηκε να γράψει κάτι τέτοιο για τους Έλληνες αθλητές! και τραγικότατο επειδή υπήρξαν πάρα πολλοί που τσίμπησαν αμέσως και μπήκαν στο facebook της κοπέλας και τις γράφαν πελλάρες - επιθετικές πελλάρες.

Κρίμα!

και φυσικά αντί να παραδεκτούν ότι εξαπατήθηκαν, ή ότι έκαναν λάθος λένε το συνηθισμένο πλέον σύνθημα, ότι τα κουκούλωσαν και ό,τι την κάλυψαν!!

Τόσο δύσκολο είναι να σεβόμαστε τους άλλους. Ακόμα και αν είπε κάτι τέτοιο ο οποιοσδήποτε υπάρχουν πολλοί άλλοι [κόσμιοι] τρόπο να εκφράσεις την αντίθεση σου και την αποδοκιμασία σου από το να μπαίνεις στο προφίλ του/της στο facebook και να εκτίθεσαι ο ίδιος.


Κάπως έτσι διασύρουν ανθρώπους, από στόμα σε στόμα και χωρίς στοιχεία. Κακοήθειες! Δυστυχώς υπάρχουν πολλά νοσηρά μυαλά και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν φτάνουν στα φτια μας τέτοιου είδους "ειδήσεις".

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Σωστός (όπως συνήθως)


Η λογική της αποχής

Μαθαίνω πολλά πράγματα από τους μικρότερους μου. Μπορεί να έχουμε διαφορά 2-3 χρόνια μόνο, αλλά προφανώς αυτή η μικρή διαφορά στην ηλικία ήταν αρκετή για να έχουμε μεγάλες διαφορές στις αντιλήψεις. Το λέω αυτό επειδή με συνομήλικους και μεγαλύτερους [μέχρι +10] παρατηρώ μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων.

Μια φίλη μου ψες προσπαθούσε να με πείσει ότι με την αποχή δίνεις μάθημα στους πολιτικούς, τους τιμωρείς.. έτσι με αυτό τον τρόπο τους εξαναγκάζεις να βελτιωθούν.
Επειδή ως μεγαλύτερη, δεν μπορούσα να πω "εν μαλακίες που λαλείς" προσπάθησα να της εξηγήσω ότι η αποχή ευνοεί τους "καθιερωμένους", αφού οι πιστοί/μαντρισμένοι/φανατισμένοι οπαδοί τους, λόγω της ιδιότητάς τους [πιστοί/μαντρισμένοι/φανατισμένοι] σίγουρα θα παν να ψηφίσουν. Άρα, αν που τους 100 ψηφίσουν οι 60, όπου οι 31 είναι του Χ και οι 29 του Υ, τότε έχουμε 52% [περίπου] για τον Χ και 48% για τον Υ. Εάν όμως ψηφίσουν και οι 100, και οι 40 απέχοντες ψηφίσουν ένα άλλο υποψήφιο [εάν και εφόσον οι "καθιερωμένοι" δεν τους κάμνουν] τότε θα έχουμε Χ=31%, Υ=29%, W=40% !!! Και πάμε σε 2ο γύρο... με μια δυναμική του 40% [ενώ πριν απλά θα καθόμασταν στο καφέ ή στο σπίτι και να νιώθουμε περήφανοι που τους μαυρίσαμε και τους δείξαμε ποιος κάμνει κουμάντο - ενώ αυτοί μας γράφαν στα ... αρχεία τους.].


Εννοείται ότι δεν κατάφερα να μεταδώσω το μήνυμα που ήθελα. Και όχι μόνο σε αυτή τη φίλη, αλλά και στους άλλους συνομήλικους της φίλους εκεί.

Η επανάσταση δεν γίνεται από τον καναπέ. Και λυπάμαι που το διαπιστώνω, αλλά δεν γίνεται ούτε με διαδηλώσεις. Τώρα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι δύο τρόποι υπάρχουν για να έρθει η αλλαγή, και η απαλλαγή από ένα κατεστημένο που σάπισε! [γενικά μιλώντας]

Ή θα φέρει τον νου του ο λαός και θα δουλέψει σκληρά.. Ο καθένας να αλλάξει τον εαυτό του και έτσι θα δικαιούμαστε και ως πολίτες να κρίνουμε πιο αυστηρά τους ηγέτες μας - και να τους κατεβάζουμε όταν παρεκλίνουν από αυτά που θα θεωρεί ο λαός ως κοινό συμφέρον των πολιτών της χώρας. Ανεβάζοντας τους άξιους και κατεβάζοντας τους ανάξιους [και όχι να ανεβάζουμε "τους δικούς μας" και να κατεβάζουμε "τους άλλους"].

Ή η άλλη επιλογή είναι ο ακτιβισμός. Δεν μιλώ για διαδηλώσεις έξω από βουλές και προεδρικά. Ο ακτιβισμός προϋποθέτει ρίσκο και δράση.. και στο ρίσκο συμπεριλαμβάνεται και το ρίσκο σύλληψης :). Όπως οι ακτιβιστές που θέλουν να προστατέψουν τα δελφίνια, με κίνδυνο της ζωής τους κινηματογραφούν τις θηριωδίες που γίνονται εις βάρος των δελφινιών για να εκθέσουν τις ενέργειες των λαθροκυνηγών/ψαράδων, έτσι και ένας σωστός ακτιβιστής, με κίνδυνο να συλληφθεί, θα έκανε σωστή έρευνα για μυστικές συμφωνίες, για ανταλλαγές κάτω από το τραπέζι .. για συνομιλίες που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες - και να εκθέσει αυτούς που άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα αφήνουν να εννοηθούν.


Η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο τρόπο, είναι ότι στον δεύτερο τρόπο χρειάζονται λίγοι και καλοί για να γίνει η δουλειά.

Βασικά, τούτο που έχει μεγάλη σημασία [για μένα τουλάχιστο] είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΙΟΣ την λέει! Επειδή από ωραία λόγια χορτάσαμε..

Εσύ δεν έχεις απορία τι λένε όταν κλείσουν οι κάμερες;

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Reality check

Η είδηση.


Γιατί αυτή η πρόταση χαρακτηρίστηκε ρατσιστική;;   :   "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!"


Προοσβάλει τη ράτσα κανενός ; Το να πεις κάποιο Αφρικανό, Αφρικανό είναι ρατσισμός; Ή μήπως τα κουνούπια θίγονται όταν αναφέρεις την προέλευσή τους; Μπορεί να είναι και η παρομοίωση των ανθρώπων ως φαγητό των κουνουπιών, αλλά αφού μας πίνουνε το αίμα τα μαύρα τζαι τα καμένα! [δικαιούμαι να λέω "μαύρα";].


Είναι τόσο τρομερό που έπρεπε να αποκλειστεί  η κοπέλα από τους Ολυμπιακούς; Μα περιπαίζουν μας μέρα μεσημέρι;


Αυτό με την πίεση της κοινής γνώμης πολύ καλό ανέκδοτο! Ο τόσος κόσμος που μαζευόταν τόσο καιρό στο Σύνταγμα δεν ασκούσε πίεση;;; Πιέστηκε κανένας να αποκλείσει κανένα φταίκτη;; 


Παρετάτε μας λέω γω.

Φακελάκι

Κτες πάνω σε μια κουβέντα κατάλαβα ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν γνωρίζει την ύπαρξη της υπηρεσίας http://www.fakelaki.com/ ! Έτσι παίρνω την πρωτοβουλία to spread the word ;)

[δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα .. αλλά είναι πολύ καλή ιδέα και τις καλές ιδέες τις κοινοποιούμε!]

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Παράδειγμα προς μίμηση

Ίσως για πολλούς να είναι αυτονόητο, αλλά αυτό που έκανε η κόρη του Τσοχατζόπουλου θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα επειδή δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο τα αυτονόητα να χρειάζονται τη δικαιοσύνη για να γίνουν!

Κλοπές γίνονται καθημερινά, με διάφορους τρόπους και κάποιες φορές δεν είναι καν παράνομες [επειδή κάποιοι φρόντισαν να τις νομιμοποιήσουν].

[...] Ωστόσο, με το βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου το οποίο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη, και με κάθε σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες δηλώνω δια της παρούσης ότι εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθηκαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του
 

Υποψηφιότητες

Μου έκανε εντύπωση η υποψηφιότητα Μαλά. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα λέει. Αρέσκουν μου οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεται τι λέει ο συγκεκριμένος για τον χαρακτήρα της δικής του υποψηφιότητας, αφού βάζω στοίχημα ότι ούτε εκείνος ήξερε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της ΚΔ πριν του το ανακοινώσουν.

Όπως και να 'χει για τον Φλεβάρη, προς το παρόν έχουμε 4 υποψηφιότητες. Με σειρά ανακοίνωσης είναι:

1. Νίκος Αναστασιάδης - Κομματικός υποψήφιος ΔΗ.ΣΥ
2. Γιώργος Λιλλήκας - Ανεξάρτητος υποψήφιος
3. Μακαρία-Άντρη Στυλιανού - Ανεξάρτητη υποψήφια
4. Σταύρος Μαλάς - Ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη ΑΚΕΛ


Νομίζω ότι σε αυτές τις εκλογές έχουμε πιο ξεκάθαρες επιλογές από τις προηγούμενες.  Είναι οι πρώτες εκλογές που έχουμε καθαρή εικόνα για το πώς συμπεριφέρονται όλα[σχεδόν] τα κόμματα όταν είναι στην εξουσία, έτσι ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του έχοντας περισσότερες πληροφορίες.


Ο επόμενος πρόεδρος θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και προκλήσεις. Το πρόβλημα μιας διαλυμένης οικονομίας και η προοπτική και πρόκληση της εκμετάλλευσης του Φυσικού Αερίου. Θα πρέπει να είναι ικανός να δημιουργήσει ανάπτυξη, απαλλαγμένος από ηττοπάθειες για να μπορεί να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος τη δυναμική που μας δίνεί το Φυσικό Αέριο και να την εκμεταλλευτεί στα μέγιστα για το καλό της χώρας, και για το κυπριακό και για την ενίσχυση της γεωπολιτικής μας δύναμη. Άραγε υπάρχει αυτός ο υποψήφιος; Πάντως είναι ένα ρίσκο η ψήφος. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει στο τέλος.

Ένας άνθρωπος μία ψήφος, η ομορφιά της δημοκρατίας. Ελπίζω και εύχομαι να μειωθεί η αποχή, επειδή περνούμε δύσκολες στιγμές ως χώρα, ιδίως με την οικονομία. Η αποχή δεν είναι απαξίωση, απλά δυσκολεύει την κατάσταση. Δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω αυτούς που απέχουν από τις εκλογές και πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να ψηφίσουμε όλοι και να γίνει μια ανατροπή! Μέχρι τον Φλεβάρη δικαιούμαι να ελπίζω :).

Καλημέρα!Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Falling


Μια διαφορετική Κυριακή

 Ξύπνημα από τις 6:00 αφού θα πηγαίναμε στο χωριό για το μνημόσυνο της γιαγιάς. Στην εκκλησία φτάσαμε από τους πρώτους (παρόλο που θέλουμε 50 λεπτά να πάμε στο χωριό). Ο παπάς, σαν λειτουργούσε ήρθε να μας χαιρετήσει.. [δεν ξανάγινε :P]. Είδα τον ψάλτη να αγωνιά για την συνέχεια της λειτουργίας, αφού ο ιερέας μας μιλούσε για κανένα 5λεπτο.

Πριν λίγες μέρες πέθανε και η αδελφή της γιαγιάς, έτσι στο χωριό έφτασαν και κάποια δεύτερα ξαδέλφια που δεν γνώριζα μέχρι τώρα. Μας σύστησαν [εμένα και την αδελφή μου] κάπως έτσι: "από εδώ δυο κοπέλες που δεν μπορείτε να παντρευτείτε!". :). Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τα ξαδέλφια. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και πρέπει κάποιος να ασχοληθεί για να βρεθούμε. Θα το δοκιμάσω πάντως.

Στην επιστροφή, είδα φωτιά δίπλα από το δρόμο. Σταμάτησα το αυτοκίνητο, πίσω μας σταμάτησε κι άλλο αυτοκίνητο. Ειδοποιήσαμε την πυροσβεστική. Η φωτιά σε κάτι δευτερόλεπτα εξαπλώθηκε σε μια όμορφη ελιά, όπου την έκαιε κάνοντας ένα τρομακτικό θόρυβο. Στην αρχή οι επιβαίνοντες του άλλου αυτοκινήτου προσπάθησαν να τη σβήσουν με κλαδιά αλλά μόλις εξαπλώθηκε στην ελιά ξέραμε ότι ήταν αδύνατο. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο ανύμπορη, αμήχανη. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα από το να βλέπω την ελιά να καίγεται.. και να ξέρω ότι αν δεν φτάσει έγκαιρα η πυροσβεστική η φωτιά θα εξαπλωνόταν.Γύρω στο μεσημέρι φτάνω στο σπίτι. Κοιμήθηκα. Έπρεπε να αναπληρώσω ύπνο. Άλλωστε το απόγευμα θα πηγαίναμε  στον Πρωταρά για να ευχηθούμε στην νύφη μας για τα γεννέθλιά της. Ξυπνώ και μαθαίνω ότι γέννησε η ξαδελφη μου. Κοριτσάκι! :). Πηγαίνουμε στην κλινική να τους δούμε. Ή στην κλινική, ή μετά από 2 μήνες στο σπίτι.. καλύτερα στην κλινική.


Μετά την κλινική πάμε Πρωταρά με την τούρτα για έκπληξη. Η έκπληξη πέτυχε, αφού και η νύφη μου ξέχασε ότι ήταν τα γεννέθλιά της :-|.

Συνήθως δεν είναι έτσι οι Κυριακές μου. Ευτυχώς δηλαδή, επειδή δεν θα μπορούσα να το αντέξω αν γινόταν όλο αυτό περισσότερο από μία φορά τον μήνα. Το θετικό είναι ότι δεν είδα καθόλου ειδήσεις από την Παρασκευή. Ηρεμία!

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Τουρκικη εισβολή

Θάλασσα που τους έφερες
πάρ’ τους και γύρνα πίσω
κι όσο και να σε μίσησα
θα σε ξαναγαπήσω.

Κώστας Μόντης

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Ο Πρόεδρος Bill Clinton στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Είναι με μεγάλη τιμή που ανακοινώνουμε την επίσκεψη του  Προέδρου Bill Clinton, 42ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και Επίτιμου Chancellor του Laureate International Universities, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στις 4:00 μ.μ. Ο Πρόεδρος Bill Clinton συμβουλεύει τη Laureate σε τομείς όπως είναι η κοινωνική ευθύνη, η ηγετική ικανότητα των νέων και η αύξηση του ποσοστού πρόσβασης στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος Bill Clinton θα μοιραστεί μαζί με τους φοιτητές και απόφοιτους  μας, το προσωπικό και τη κοινότητα γενικότερα τις ιδέες του όσον αφορά « Την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση»

Συμμετοχή στην εκδήλωση μόνο με πρόσκληση.

Πηγή 
 
 
Θα φέρουν τον άνθρωπο από την άλλη πλευρά της Γης και δεν μπορούμε να πάμε να ακούσουμε.. επειδή είναι μόνο με πρόσκληση! Γκρρρ...

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Ο φάκελος

Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης.

Δυστυχώς όσοι είχαμε την τύχη να γεννηθούμε μετά το 1974 δεν έχουμε μνήμες από τα θλιβερά γεγονότα της 15ης Ιουλίου, αλλά μαθαίνουμε για αυτά από την ιστορία. Μια ιστορία που ακόμα δεν ξεκαθάρισε με αποτέλεσμα ο καθένας να εκμεταλλεύεται αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας προς όφελός του.

Ως κυπριακός λαός είμαστε όμηροι αυτών των γεγονότων και των σκιών τους!

'Εγινε μια προσπάθεια  να ανοίξει ο φάκελος πρόσφατα [πέρσι] αλλά δεν ολοκληρώθηκε [ να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα της έρευνας].

 Το 1986, η ελληνική Βουλή αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής που θα εξέταζε το γιατί φτάσαμε στην κυπριακή τραγωδία. Στην Επιτροπή κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες και διοχετεύτηκαν χιλιάδες σελίδες εγγράφων. Ο φάκελος όμως έμεινε στο σκοτάδι. Σφραγίστηκε και τα έγγραφα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Για το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχτηκε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δεν τιμωρήθηκε κανένας.
Τι έγινε στην Κύπρο στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή; Μπορεί ο καθένας να βρει χιλιάδες βιβλία για αυτό. Αλλά όχι την επίσημη ελληνική θέση.Πριν από έναν μήνα, η κυπριακή Βουλή, μετά από έρευνα ετών, έβγαλε το δικό της πόρισμα.
Ποιοί φταίνε; Γιατί φταίνε; Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε το παραμικρό. Μόνο διάψευση για μια πτυχή που αφορούσε έναν έλληνα εκδότη.Η είδηση δεν ακούστηκε ποτέ, αλλά η διάψευση γράφτηκε από όλους.
Το Κουτί της Πανδώρας, ανοίγει τον Φάκελο της Κύπρου με τους πρωταγωνιστές και τα ντοκουμέντα της εποχής.Ποιοί και πώς έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο;


Αιωνία η μνήμη των θυμάτων αυτού του εγκλήματος και μακάρι αυτές τις σκιές να μην τις κληρονομήσουν και οι επόμενες γενιές.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

"Καθησυχάζει"

Δηλαδή για να καταλάβω... όταν πρόκειται να πιάσουμε λεφτά από τους ημικρατικούς αφήνουμε να πλανάται η φήμη ότι το κράτος δεν θα έχει λεφτά να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αν δεν εξασφαλίσει λεφτά από ΑΤΗΚ, Αρχή Λιμένων και ΑνΑδ - αλλά στα μέσα του μήνα [και αφού πιάσαμε ότι θα πιάναμε] καθησυχάζουμε τον κόσμο ότι το κράτος δεν έχει πρόβλημα από ρευστό και αν χρειαστεί  "μπορεί να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα και μέσω των τραπεζών".

Τελικά η στάση των ημικρατικών να μη δώσουν όσα ζητήθηκαν [ή καλύτερα η παρόντυνση κάποιων πολιτικών ] δεν ήταν "αντι-πατριωτική";


Ακόμα οι τράπεζες δανείζουν στο κράτος, και μετά περιμένουν να τις βοηθήσει στην ανακεφαιοποίηση;

Έπρεπε να πιάσω και κανένα μάθημα οικονομικών στο πανεπιστήμιο - δεν καταλαβαίνω τίποτε!

Πολλή η ζέστη σήμερα έννε;

Το διαβάσαμε και αυτό

Φανατικοί ισλαμιστές ζητούν επιμόνως από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αιγύπτου και μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων να καταστρέψει τις πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, που σώζεται.
[συνέχεια]

Ελπίζω να αντιλαμβάνονται ότι οι πυραμίδες ανήκουν στην ανθρωπότητα και δεν δικαιούνται να τις πειράξουν!
Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν και δίνουν και τροφή σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι θρησκείες είναι η πηγή των κακών του κόσμου. Αμπάλατοι!

Καλημέρα

:)

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Επιτέλους κάτι θετικό

Προχθές διάβασα μια είδηση πολύ υποσχόμενη.

Προς ψήφιση στη Βουλή προωθείται νομοσχέδιο για τις καθυστερημένες πληρωμές, σύμφωνα με το οποίο θα υποχρεώνεται ο οποιοσδήποτε δεν ανταποκρίνεται μέσα σε εξήντα ημέρες για να αποπληρώσει τιμολόγια προμηθευτών, να του επιβάλλεται ποσό 40 ευρώ ανά τιμολόγιο, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχει το επιτόκιο 8% πάνω στο συγκεκριμένο ποσό που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ευρωπαϊκή οδηγία που συζητήθηκε στην Επιτροπή Εμπορίου και η οποία φαίνεται ότι έχει την καθολική στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων [...][το φιλαράκι είχε εκφράσει μια παρόμοια ιδέα - από την ανάποδη -  πριν καιρό σε κάποιο σχόλιό του εδώ ].

Είναι γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις που πληρώνονται άμεσα από τους πελάτες τους, δεν δικαιολογούνται να βγάζουν τιμολόγια 6 και 10 μηνών. [αναφέρομαι στις μεγάλες υπεραγορές].

Κι εγώ τώρα έχω την εξής απορία. Αν εγώ που δεν κατέχω και πολλά τα οικονομικά θέματα, από όσα ακούω και μαθαίνω είχα διαπιστώσει ότι χρειάζεται μια κάποια νομική κάλυψη σε αυτούς που είναι εκτεθειμένοι στους χρεώστες τους, η βουλή μας εχρειάζετουν ευρωπαϊκή οδηγία για να το σκεφτεί;; Κάλιο αργά παρά ποτέ πάντως. Ας μην είμαστε και αχάριστοι :).

Ελπίζω να προλάβουν να ψηφίσουν τον νόμο πριν κλείσουν για διακοπές!


Υ. Γ.


1. [να πω ότι ο βουλευτής Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ, που αναφέρεται στο άρθρο μου έκανε ιδιαίτερη (θετική) εντύπωση όταν τον είδα μια φορά στην τηλεόραση! Πρέπει να βρούμε τρόπο να προωθήσουμε την οριζόντια ψηφοφορία!!!]

2. Φυσικά άλλο η "ψήφιση νόμου"  και άλλο η "εφαρμογή ή επιβολή του νόμου" ... αλλά όταν υπάρχει ο νόμος θα ανοίξει ο δρόμος για καταγγελίες!

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

__

"Πέρσι έτσι μέρα δεν είχαμε ρεύμα", είπε ένας για να μας θυμήσει ποια μέρα είναι η σημερινή. Φυσικά όλοι το θυμούνταν.. οι αντιδράσεις συγκρατημένες. Οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, και κανείς δεν είχε διάθεση για αντιπαραθέσεις.

Πραγματικά, ποιος έχει την [αναισθησία] διάθεση να τσακκώνεται αυτή τη μέρα;

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Ιωαννίδης Ανδρέας
Λάμπρου Λάμπρος
Κλεάνθους Κλεάνθης
Ηρακλέους Μιχάλης
Χριστοφόρου Μιλτιάδης
Χριστοφόρου Χριστάκης
Ανδρέας Παπαδόπουλος
Βασίλης Κρόκος
Σπύρος Τταντής
Παναγιώτης Θεοφίλου
Γιώργος Γιακουμή
Αδάμος Αδάμου
Αντώνης Χαραλάμπους


Αιωνία τους η μνήμη και κουράγιο και δύναμη στις οικογένειές τους.


Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Κάνε μια στάση

Ορατός όσο ποτέ άλλοτε είναι ο κίνδυνος να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε στάση πληρωμών στο δημόσιο, στο τέλος Ιουλίου. Η Κύπρος χρειάζεται μέσα στις επόμενες 20 μέρες ποσό 500 εκατομμυρίων. Απόψε, μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΑΤΗΚ με επτά ψήφους υπέρ και ένα κατά, η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 101 εκατομμυρίων. Από την πλευρά της, η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ενέκρινε ομόφωνα αργά το απόγευμα τη διάθεση του αποθεματικού της, ύψους 24 εκ ευρώ, το ποσό δηλαδή που ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών.

συνέχεια..


Εν η ζέστη, δεν δικαιολογείται διαφορετικά αυτή η αναισθησία που με έχει πιάσει τις τελευταίες μέρες. Λογικά θα πιάσουμε το δάνειο από τη Ρωσσία έγκαιρα. Αν όχι, στάση πληρωμών σε επιδόματα θα δούμε [πιστεύω] και όχι μισθών. Επειδή οι υπάλληλοι [συντεχνίες] έχουν αρκετή δύναμη.. ενώ οι άλλοι.. δεν έχουν να προσδοκούν σε πολλά πράγματα έτσι όπως έγιναν όλα.


Όπως και να 'χει, εμένα αυτό το "στάση πληρωμών" εθύμισε μου τούτο το τραγούδι.
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Η δύναμη του ενός


Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος θέλει τότε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτός ο καθηγητής είχε ένα στόχο και ήθελε να εμπνεύσει τα παιδιά να διεκδικήσουν τη ζωή τους.

Εγώ πάντα συγκινούμε βλέποντας αυτό το βίντεο.


New TomorrowCome on boys come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow, today

Wake up, slow down do nothing right now
Breathe in, breathe out did we forget how
To live, to dream and what it all means
It’s like we don’t care

Who’s hot, who’s not who’s got the right upside down
Tonight, tomorrow you’re out of time
Upstyle, you are back in the line
A race to nowhere

Come on boys, come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow
Come on girls, come on boys
It’s your future, it’s your choice
And your weapon is your voice
Let’s make a new tomorrow
Today

Turn left, turn right don’t make up your mind
Your way to fame is all in vain
You get in the spot then you run out of luck
You’re going nowhere

We can change it all today!!!Come on boys, come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow

Come on girls, come on boys
It’s your future, it’s your choice
And your weapon is your voice
Let’s make a new tomorrow
Today

(Oooohh o-oh ooooh)
Come on boys
Let’s make a new tomorrow

Come on boys, come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow

Come on boys, come on gils
It’s your future, it’s your choice
And your weapon is your voice
Let’s make a new tomorrow
Today!

Ωρίωνας


Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Έρευνες Υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και Προοπτικές

Είδα το τούτο και είπα να το μοιραστώ! :) 

Χρήσιμη διάλεξη για τους δύσκολους καιρούς που περνούμε.
 
 
Σεμινάριο:  Έρευνες Υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής  Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και Προοπτικές

Σόλων Κασσίνης
 
Τοποθεσία: University House Anastasios Leventis Building, Room B108,
Πανεπιστημίο Κύπρου
Τρίτη, 10  Ιουλίιου   2012, 19:00 - 20:00
 
  Κύρια σημεία παρουσίασης:
• Υδρογονάνθρακες (Προέλευση, Δημιουργία, Αναζήτηση, Παραγωγή)
• Ιστορική Αναδρομή των Ερευνών για Αναζήτηση Υδρογονανθράκων στην Κύπρο
• Ανακαλύψεις Φυσικού Αερίου στην ΝΑ Μεσόγειο
• Νομοθετικό και Ρυθμιστικό Πλαίσιο για Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Κύπρο
• Γεωλογικά/Γεωφυσικά Δεδομένα
• ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
• 1ος Γύρος Αδειοδότησης
• Άδεια Έρευνας για το Τεμάχιο Αρ.12
• Ανακάλυψη Φυσικού Αερίου στο Τεμάχιο Αρ.12
• 2ος Γύρος Αδειοδότησης
• Ενεργειακή Προοπτική της Κύπρου

Εφκάλαμε δίσκο

Μέχρι να πιάσουμε τα δάνεια - από μηχανισμό και Ρωσία - πρέπει να βρούμε από αλλού λεφτά επειδή προφανώς χρειάζεται. Πάντα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος είπαμε, για να μην αρχίσουμε να λέμε την άποψή μας και να κατηγορηθούμε ως στενόμυαλοι και μονοκόμματοι :P.


Για να ζητήσουν εδώ και τώρα 200 εκατομύρια, σημαίνει ότι τα χρειάζονται για κάτι.. για ποιο πράγμα άραγε; Αφού έτσι κι αλλιώς στον μηχανισμό προσφύγαμε μόνο για τις τράπεζες, σημαίνει ότι για τα άλλα είχαμε προνοήσει. Φυσικά, για να ζητήσουμε και από τους Ρώσους άλλα 5 δις, και αυτά για κάτι τα χρειαζόμαστε... για τι όμως; - αφού όλα είναι υπο έλεγχο. Θα μας πελλάνουν πραγματικά. Φυσικά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, επειδή σίγουρα υπάρχει σχέδιο! Αποκλείεται να ζητούμε δάνειο για να καλύψουμε τρέχοντα έξοδα. Ακόμα και ένας νέος επιχειρηματίας ξέρει ότι δανείζεσαι μόνο για να κάνεις επενδύσεις και όχι για να καλύψεις λειτουργικά έξοδα - επειδή μετά το "δανείζομαι" ακολουθεί το "πληρώνω". Εγώ είμαι άνεννοιας πάντως. Στο κάτω-κάτω αυτοί που αποφασίζουν για να είναι εκεί σημαίνει ότι κάτι ξέρουν παραπάνω. Αποκλείεται λογικός άνθρωπος να δανείζετουν απλά για να βγάλει τη θητεία του χαλαρός, και μετά να φορτώσει τις συνέπειες στους επόμενους και στο λαό! Γι' αυτό κι εγώ δεν ανησυχώ, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και πάνω απ' όλα στους ανθρώπους που αποφασίζουν για εμάς. Ικανότατοι άνθρωποι και το σημαντικότερο είναι άνθρωποι που βάζουν τον άνθρωπο πάνω απ' όλα!Αντιγράφω από Φιλελεύθερο:

Κρύο ιδρώτα προκάλεσε στη Cyta ρητή εντολή – κι όχι έκκληση- από την κυβέρνηση για άμεση μεταβίβαση στο κρατικό ταμείο ποσού ύψους €200 εκατ., κάτι που πρέπει να γίνει εντός 48ώρου. Η Cyta δεν διαθέτει τέτοιο τραπεζικό απόθεμα και το ενδεχόμενο να ληφθεί μέρος των €200 εκατ. από το Ταμείο Συντάξεων -κάτι που δεν ζητήθηκε από πλευράς κυβέρνησης- προκαλεί τρόμο αφού σημαίνει άμεση και έντονη εργατική αναταραχή.Επιάσαν οι ζέστες για τα καλά, το μόνο σίουρο.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Debt Free Greece ΙΙ


Ο κ.Βαρουφάκης έγραψε ένα άρθρο σχετικά με την προσπάθεια του Debt Free Greece.


Η ανταπόκριση του  κ. Νομικού γράφτηκε στη σελίδα ττου κινήματος στο facebook.
(Σκέφτηκα να τα βάλω εδώ ώστε να απαντηθούν τυχών ερωτήματα)


Αντιγράφω από FacebookΠολλοί ζητήσατε να σχολιάσουμε το άρθρο στη LIFO (official) του Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο σεβόμαστε και εκτιμάμε. Κάναμε όμως κάτι καλύτερο. Μεταφράσαμε τα 3 σημεία που αναφέρονται ως "τρωτά" του GDF στον Πέτρο Νομικό, πήραμε τις απαντήσεις του, ξαναμεταφράσαμε και τις παραθέτουμε εδώ σε στιλ Ερώτηση LiFO - απάντηση Πέτρου Νομικού. Αξίζει να τις διαβάσετε.

1)
LiFO, Γιάννης Βαρουφάκης: Τα δύο χρόνια που πέρασαν η μεγαλύτερη «επιτυχία» των Μνημονίων ήταν ότι μετέτρεψαν τα χρέη του ελληνικού Δημοσίου από χρέη σε ιδιώτες σε χρέη προς την Τρόικα. Με το Μνημόνιο 2 και μετά το PSI η πλειονότητα των χρημάτων που χρωστά το Δημόσιο οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και στο ΔΝΤ. Αυτά τα χρέη δεν έχουν πλέον τη μορφή ομολόγων τα οποία μπορείς να αγοράσεις σε εξευτελιστικές τιμές και να τα σκίσεις. Άρα, η υπόσχεση που δίνει η DFG στην ιστοσελίδα της ότι για κάθε ένα ευρώ που δωρίζουμε διαγράφονται 8 ευρώ χρέους δεν στέκει.

Πέτρος Νομικός: Αυτό απλά δεν ισχύει. Τα δύο τρίτα των δανειακών υποχρεώσεων ανήκουν σε ιδιώτες. Όσο υπάρχουν ομόλογα που μπορούν να αγοραστούν για 12 ή 13 σεντς, ένας πολίτης μπορεί να δώσει 1 ευρώ στο GDF και το GDF μπορεί να αγοράσει € 8 χρέους και κατά συνέπεια να μειώσει το χρέος της χώρας κατά 8 ευρώ. Αν αυτό αλλάξει, ο αριθμός στην «αριθμομηχανή χρέους» (Debt Calculator) στην ιστοσελίδα του GDF, θα αλλάξει κι αυτός. Για να αποφεύγονται παρερμηνεύσεις, παρακαλούμε διαβάζετε τα ψιλά γράμματα πριν ασκείτε κριτική. Σήμερα, 4η Ιουλίου 2012, υπάρχουν πάνω από 60 δισ. ευρώ ονομαστικής αξίας ομολόγων PSI GGB 2% που είναι εμπορεύσιμα σε τιμές κάτω από 15 σεντς. Αν δινόταν στο GDF ένα εκατομμύριο ευρώ, θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να αγοράσουμε ομόλογα σύμφωνα με την τιμή που δηλώνεται στην αριθμομηχανή στην ιστοσελίδα μας. Το GDF δεν είναι διαμορφωμένο από ερασιτέχνες. Το μήνυμα μπορεί να είναι απλό αλλά το πρόγραμμα είναι πολύ έξυπνα δομημένο.

2)
LiFO, Γιάννης Βαρουφάκης: έστω ότι δεν ίσχυε το παραπάνω κι ότι μαζεύαμε τα 45 δισ. ευρώ που θα χρειάζονταν (σύμφωνα με τους υπολογισμούς της DFG), ώστε να διαγραφεί το δυσθεώρητο ελληνικό δημόσιο χρέος (κάτι που, μην ξεχνάμε, θα σήμαινε δωρεές 4.500 ευρώ για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στην Ελλάδα, ακόμα κι αν το χρέος εξαγοραζόταν στο 20% της αξίας του). Με το που θα προσπαθούσε να αγοράσει η DFG τα ομόλογα αυτά (για να τα σκίσει), αμέσως οι τιμές των ομολόγων θα ανέβαιναν τόσο που τα 45 δισ. δεν θα έφταναν για να διαγράψουν παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό του χρέους. (Η DFG ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα προκύψει, αν αγοράσει όλα τα ομόλογα μαζί, αφού συγκεντρώσει το ποσό αυτό. Δεν πείθομαι. Μια «συγκομιδή» τόσων δισεκατομμυρίων δεν κρατιέται μυστική για πολύ. Με το που θα το πάρουν χαμπάρι οι αγορές, οι τιμές των ομολόγων θα πολλαπλασιαστούν, ακυρώνοντας τα σχέδια της DFG.)

Πέτρος Νομικός: Εκτός κι αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε χρεοκοπία, οποιαδήποτε ομόλογα αγοράζονται σε τιμές μικρότερες από αυτές στις οποίες η κυβέρνηση χρωστάει, είναι χρήματα που κερδίζονται. Σήμερα, δίνουμε 1 ευρώ και το χρέος μειώνεται κατά 8 ευρώ.

Αν η κυβέρνηση ανακοίνωνε αύριο ότι είχε στη διάθεσή της σχέδιο εξαγοράς χρέους από το ΔΝΤ αξίας 45 δισ. ευρώ, αυτό θα ήταν απίστευτο επίτευγμα. Ένας φιλέλληνας και πολίτης με καλή πρόθεση προσπαθεί να οργανώσει τον ελληνικό λαό να βοηθήσει τον εαυτό του μέσα από έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό. Αυτό δεν μπορεί να το αποκαλέσει κανείς πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης.

Το GDF επιδιώκει να φέρει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα. Η κλίμακα του κινήματος εξαρτάται από τη βούληση του ελληνικού λαού να συμμετάσχει. Δεν περιμένουμε να εξαλείψουμε το σύνολο του χρέους.

Κατανοούμε ότι αυξήσεις των τιμών μπορούν να προκύψουν και το έχουμε λάβει υπόψη κατά τον ακόλουθο τρόπο: Δεν πρόκειται να τρέξουμε στην αγορά απότομα, σε μια αγοραστική παραζάλη ομολόγων. Αν έχουμε συγκεντρώσει μεγάλα ποσά, θα προσπαθήσουμε να αγοράζουμε όσο το δυνατόν πιο έξυπνα, ήρεμα και αργά. Αυτό προσπαθεί να κάνει και κάθε δημόσιο ή εταιρικό πρόγραμμα επαναγοράς και ο καθένας αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Επίσης, το GDF συγκεντρώνει όλες τις δωρεές και συντονίζει τις εξαγορές κατά τρόπο που πιστεύουμε ότι δεν θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις τιμές του χρέους. Αν ζητούσαμε από κάθε άτομο να μας παραδίδει ομόλογα, θα υπήρχε μη-συντονισμένη ζήτηση και άρα ανατίμηση. Το GDF το αποφεύγει αυτό ζητώντας χρήματα και όχι ομόλογα και πραγματοποιώντας το ίδιο τις αγορές.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ρυθμίζουν τιμές των ελληνικών ομολόγων, όπως η πολιτική επικαιρότητα, το τι συμβαίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, και άλλες συνιστώσες. Στην περίπτωσή μας, αν πράγματι συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα ώστε να ανέβουν οι τιμές –που θα μπορούσε να συμβεί αν τα ποσά αυξηθούν εντυπωσιακά- τότε αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι η Μέση Τιμή στην οποία ο οργανισμός αγόρασε τα ομόλογα. Ουσιαστικά, οποιαδήποτε τιμή κάτω από την ονομαστική τους αξία, είναι χρήματα που θα εξοικονομηθούν. Φυσικά, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή τόσο το καλύτερο, οπότε όσο η κρίση χειροτερεύει τόσο η πρόταση του GDF έχει μεγαλύτερη αξία για κάθε πατριώτη, μια και έχουμε πτώση των τιμών των ομολόγων, ενώ το οφειλόμενο ποσό παραμένει το ίδιο.


3)
LiFO, Γιάννης Βαρουφάκης: Η όλη ιδέα βασίζεται σε μία πλάνη: ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση χρέους. Δεν είναι! Το χρέος είναι το σύμπτωμα, όχι η αιτία. Όταν ακούω να μιλούν για κρίση χρέους θυμώνω, επειδή αυτές οι αναφορές σηματοδοτούν το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε συλλάβει τι έχει γίνει. Είναι σαν να ακούς γιατρό να βγάζει διάγνωση για καρκινοπαθή ότι πάσχει από κρίση πόνου. Το ότι πονάει αφάνταστα ο ασθενής και ο πόνος του (όπως το χρέος μας) είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι ο γιατρός δεν είναι τσαρλατάνος.

Πέτρος Νομικός: Με το θυμό και τη μη εποικοδομητική κριτική, δεν κερδίζουμε τίποτα. Το GDF προσφέρει στον κόσμο την ευκαιρία να αναλάβει δράση έναντι του χρέους. Το πρόβλημα μπορεί να πηγάζει κάπου αλλού αλλά, αυτή τη στιγμή, η απειλή για την υγεία του έθνους είναι το τεράστιο χρέος. Αν μπορέσουμε να «ανακουφίσουμε» το χρέος, τότε «ο ασθενής» θα μπορέσει να επιβιώσει ώστε να μπει σε θεραπεία και να έχει πιθανότητες να «γίνει καλά» από τα μακροπρόθεσμα προβλήματα και την αιτία. Το GDF έχει έναν μόνο στόχο: να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και όλους τους φιλέλληνες να καταπολεμήσουν το χρέος με την αγορά ελληνικών ομολόγων όσο το δυνατόν φθηνότερα, προβαίνοντας στην ακύρωσή τους. Δεν σχολιάζουμε την αιτία της κρίσης, δεν έχουμε λόγο πάνω σ’ αυτό, είμαστε αυστηρά μη-πολιτικός και μη-κυβερνητικός οργανισμός.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Πρωτοβουλία για "Ελλάδα χωρίς χρέος"

Είδα τελευταίως κάποιες ειδήσεις για εξαγορά του  ελληνικού χρέους από ιδιώτες - και έπειτα ακύρωσή του.

Αντιγράφω από τη σελίδα της κίνησης:Το GDF είναι ένας καθαρά πατριωτικός οργανισμός. Μη-πολιτικός, μη-κυβερνητικός και μη-κερδοσκοπικός. Το GDF τηρεί πλήρη διαφάνεια και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας του Delaware. Υπόκειται στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ για Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, γεγονός που το εξαιρεί από οποιαδήποτε πολιτική επιρροή. Δεν έχει υπαλλήλους, βασίζεται σε εθελοντές και πατριώτες με συνείδηση, ενώ τα κόστη λειτουργίας του είναι μηδαμινά. Αυτό που η GDF κάνει είναι απλό και είναι γραμμένο στους κανονισμούς μας.

Τι κάνουμε: Το ελληνικό χρέος επηρεάζει όλους εμάς με διαφορετικούς τρόπους. Το να κατανοήσουμε ότι το εθνικό χρέος αγοράζεται και πουλιέται από οικονομικούς παράγοντες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που χρωστάμε, είναι πολύ σημαντικό.
Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου € 24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου € 3,000.
Το GDF δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που χρωστά η ελληνική κυβέρνηση. Το GDF, στη συνέχεια, θα βοηθήσει να μειωθεί το χρέος ακυρώνοντας αυτά τα ομόλογα.
Το GDF προτρέπει, επίσης, τον κόσμο να ψηφίσει διαδικτυακά και να επιλέξει προϊόντα που θα φέρουν το λογότυπο GDF και θα συνεισφέρουν το 50% της αξίας των κερδ ών τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους, με τον ίδιο τρόπο.


 Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί και μια μπύρα.

Αντιγράφω από το facebook:

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Για κάθε 1 Ευρώ κέρδους, η VOLKAN χαρίζει 50 λεπτά για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Το GREECE DEBT FREE™ είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να κάνουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε μαζί να βγούμε από την κρίση. Απλά απολαύστε VOLKAN, κάντε Like και μοιραστείτε την ιδέα με όλους!

H VOLKAN είναι η 1η μπίρα με αυθεντικά σαντορινιά συστατικά στην παγκόσμια αγορά και το 1o μέλος του Greece Debt Free (GDF).
Η VOLKAN είναι ελληνική μπίρα, αποτελεί το όραμα ενός Σαντορινιού και παρασκευάζεται στην Ελλάδα, με σπάνια κυκλαδίτικα συστατικά. Χρωστά την εξαίσια υφή και το άρωμά της στο μέλι της Σαντορίνης και στο κίτρο Νάξου. Η πρωτοποριακή σύνθεση και ζυθοποίηση της Volkan περιλαμβάνουν το ειδικό φιλτράρισμα του νερού χάρη στο μοναδικό Lava Rock Filter με βασάλτη Σαντορίνης.
Η VOLKAN προάγει την καινοτομία στην Ελλάδα, στηρίζει την παραδοσιακή γεωργία στη Σαντορίνη και στη Νάξο και συμμετέχει στο κίνημα Greece Debt Free. Ως πιστοποιημένο μέλος του GDF, η μπίρα μας προσφέρει το 50% της αξίας των κερδών της για την αποπληρωμή του ελληνικού εθνικού χρέους.
Η VOLKAN ταιριάζει εξαίσια με τη μεσογειακή δίαιτα, με ψητό κρέας, ψάρι, θαλασσινά και σαλάτες. Ιδανικά, σερβίρεται παγωμένη.

Υποθέτω ότι όσοι θέλουν να βοηθήσουν, τώρα μπορούν! :) Ας το διαδώσουμε!!

Πόλεις φαντάσματα

Οι Κινέζοι συνεχίζουν να κτίζουν πόλεις φαντάσματα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αυτή την είδηση έτυχε να τη διαβάσω πριν αρκετό καιρό, όταν πολλοί άρχισαν να διερωτούνται όταν εμφανίζονταν οι πόλεις αυτές στις δορυφορικές φωτογραφίες του google earth.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα γιατί το κάνουν αυτό οι Κινέζοι. Κάποιοι υποθέτουν ότι με αυτό τον τρόπο αυξάνουν το GDP (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν), άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν Κινέζοι με πολλά λεφτά και με αυτό τον τρόπο επενδύουν τα λεφτά τους για να μη τα χάσουν!

Υπάρχουν και οι άλλες θεωρίες.. ότι οι Κινέζοι προετοιμάζονται για την καταστροφή (;;;)  του 2012 η οποία θα αναγκάσει τον κόσμο να κινηθεί προς αυτές τις τώρα έρημες περιοχές.


Σε 6 μήνες θα διαπιστώσουμε εάν όντως οι θεωρίες καταστροφολογίας στέκουν - που κατ' εμένα ακούγονται πιο λογικές από τις άλλες. Εμείς δακάτω νομίζω δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Αν γίνει τίποτε δεν θα καταλάβουμε τίποτα!

Μπορείτε να διαβάσετε ένα περσινό άρθρο εδώ.

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Καλό μήνα

1η Ιουλίου σήμερα.

Ο Ιούλης δεν έχει καλές αναμνήσεις για την Κύπρο, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτός ο Ιούλης δεν θα έχει κακές ειδήσεις!

Από σήμερα έχουμε αναλάβει και την προεδρία της Ε.Ε. :). Ελπίζω και εύχομαι να τα πάμε πολύ καλά σε αυτή την πρόκληση.


Καλό μήνα! :)


One tequila, two tequila

Τώρα με τις δυσανεξίες δυσκολεύομαι όταν βγαίνω επειδή μειωθήκαν τα ποτά που δικαιούμαι να πιω... και πόσους χυμούς να πιείς; Επειδή η τεκίλα δεν είναι στα απαγορευμένα το γύρισα στο tequila sunrise.

Τελικά σήμερα έτσι πάνω στο άσχετο ήπια 4 σφηνάκια τεκίλα..συνεχόμενα.. έχει καιρό να νιώσω τις παρενέργειες της τεκίλας.. και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ωραία...

Καληνύκτααα!!!