--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Πρωινές σκέψεις
Κάποιες φορές έχουμε την εντύπωση ότι τα νήματα κινούνται από άλλους. Τους ιλουμινάτι, τους υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων, τους Αμερικανούς, τους Εβραίους και ότι άλλο σκεφτεί ο καθένας.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι κάθε φορά ρωτούν μας ποιος θέλουμε να είναι ο επόμενος πρόεδρος, και ότι ο κάθε πρόεδρος μπορεί [με τη στήριξη του λαού] να κινηθεί με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Το μεγάλο πρόβλημα της δημοκρατίας στον τόπο μας είναι η μαζοποίηση του κόσμου. Συμπεριφερόμαστε σαν οπαδοί ομάδων παρά σαν σκεπτόμενοι πολίτες. Έτσι ο κάθε κλικκωμένος πολιτικός έχει σίγουρη την εκλογή του και από κει και πέρα δεν ασχολείται με μας αλλά με την κλίκκα και την πούγκα του!

Ο λαός αντέχει άλλωστε.

Αυτό που έχει "πλάκα" [πάντα εντός εισαγωγικών], είναι όταν κάποιος αντιληφθεί ότι ο χώρος που υποστήριζε τόσο καιρό είναι απλά ωραία λόγια χωρίς αντίκρυσμα σε πράξεις - και αντί να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, απλά σταματά να ασχολείται και λέει ότι "'ολοι είναι άχρηστοι"!

Εγώ λέω ουδείς τέλειος. Άλλωστε με τους "ναρκωμένους" πολίτες που έχει να αντιμετωπίσει κανείς, αναγκάζεται να λαλεί πελλάρες για να του δώκουν σημασία - ιδίως όταν δεν έχει μεγάλη κλίκκα!

Όμως υπάρχουν τα σημαντικά και τα ασήμαντα θέματα. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση όσο και η βουλή ευθύνονται για τις οικονομικές περιπέτειες της χώρας μας. Δεν θα πω "φταίνε οι τράπεζες" επειδή τις τράπεζες δεν τις εκλέγουμε εμείς! Τα προβλήματα με τις τράπεζες άλλωστε ξεκίνησαν με πολιτικές αποφάσεις [πλήρης συμμετοχή στο κούρεμα, κρατική στήριξη Λαϊκής, κρατική στήριξη των κυπριακών τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση. Θα μπορούσε ας πούμε να μελετηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο συγχώνευσης]. Πάντα οι πολιτικές αποφάσεις συνοδεύονται με το "δεν είχαμε άλλη επιλογή"! Εν η δουλειά σου να δημιουργείς επιλογές κ.βουλευτά / κ.Πρόεδρε! Έλεος!

Πίσω στο θέμα μας. Ο παραπάνω κόσμος υποφέρει από ανεργία. Επειδή, αν ο κόσμος είχε δουλειά θα τα φερνε βόλτα. Τώρα που κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις πώς να σταθεί στα πόδια του;

Έχουμε το φυσικό αέριο και λέμε ότι θα περιμένουμε το 2015-2019 για τα πρώτα έσοδα. Έστω! Αλλά!!!! θα μπορούσαμε να προχωρούσαμε ήδη με την κατασκευή των υποδομών για την εκμετάλλευση του [για τις οποίες θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε λεφτά από την ΕΕ] ώστε να ανοίξουν δουλειές! Αξιοποίηση του ΦΑ για τόνωση της οικονομίας δεν σημαίνει μόνο πουλώ και φέρνω λεφτά μέσα! Δώστε δουλειά στον κόσμο!

Δυστυχώς όμως όταν ένα ψέμα επαναλαμβάνεται γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια. Και όταν αυτός που φωνάζει δεν ανήκει σε δυνατή κλίκκα δεν τον ακούει κανένας! Τους παρακολουθώ καθημερινά, τις δηλώσεις, τις αντιδράσεις. Αρχίζω και χάνω τις ελπίδες μου. Όσο υπάρχει επιλεκτική προβολή θέσεων και δηλώσεων από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται ούτε αυτές οι εκλογές να γίνουν δημοκρατικά, αλλά "δημοκρατικά". Όλα θα ήταν διαφορετικά όμως εάν η πηγή πληροφόρησης μας δεν ήταν μόνο οι  "δικές μας" εφημερίδες, τα "δικά μας" κανάλια, και οι "δικοί μας" ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Αυτά που πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας μας είναι "Ποιον εμπιστεύομαι και γιατί;", και "Γιατί όχι τον Τάδε;". "Αποδείξεις έχω;". "Ο τάδε φίλος/συγγενής/γνωστός ποιον θα ψηφίσει και γιατί; Συμφωνώ μαζί του; Διαφωνώ;"

Απλά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου