--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

"Θα, θα, θα ..."

"It's far easier to fight for principles than to live up to them..."
Adlai Stevenson (1900 - 1965)


Όταν ακούω βουλευτές να φταίνε την κυβέρνηση που αποκοπήκαν τα επιδόματα από τις ευάλωτες ομάδες λυπούμαι που υπάρχει κόσμος που τους χειροκροτεί.

Αν υπήρχαν 15 βουλευτές [ούτε καν πλειοψηφία] να σηκώσουν ανάστημα όταν ψηφίζετουν ο νόμος για την αποκοπή των επιδομάτων και να πουν: "Όπα! εμένα με έχει εκλέξει ο κόσμος για να προσφέρω και όχι να στερώ από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να ζουν με αξιοπρέπεια. Γι' αυτό αφού δεν έχουμε λεφτά να τους δώσουμε, εγώ δίνω τον μισό μου μισθό για έξι μήνες και αναμένω και από τους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο". τότε δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση.

Και μην μου πείτε ότι "δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι". Το πρόβλημα μας το μεγάλο δεν είναι το οικονομικό, είναι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που ζει στον κόσμο του! Όταν αρχίσουν αυτά τα κουστούμια να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι και να δείξουν αλληλεγγύη στους συνανθρώπους τους τότε όλα θα αρχίζουν να σάζουν αυτόματα.

Η κυβέρνηση Χριστόφια άνοιξε τον δρόμο της "απαδκιαντραποσύνης". Ακόμα και τα ρουσφέτια τους τα έκαναν φανερά. Δυστυχώς εμείς συνηθίσαμε και δεν ενοχλούμαστε και τόσο από τη σαπίλα [όλων]. Εγώ δηλαδή δεν συνήθισα ακόμα. Ακόμα αναστατώνομαι, ακόμα θυμώνω και επιμένω να κάμνω υπομονή.  

Και όλοι αυτοί που υπόσχονται να πολεμήσουν για ανακτήσουν τα επιδόματα των ευπαθών ομάδων, επειδή θα πρεπε να έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, γιατί δεν πολέμησαν τότε που χανόταν αυτό το δικαίωμα στη βουλή; Είναι σχεδόν τόσο αστείο όσο ο υποψήφιος που θα συνεχίσει την πολιτική του ΑΚΕΛ υπόσχεται αλλαγή και μέλλον!

Σήμερα είναι το πρώτο debate! Δεν το χάνω με τίποτε! Όπως εφάνηκε ο χαρακτήρας του νυν προέδρου στο debate, είμαι σίγουρη ότι κάθε debate θα είναι αποκαλυπτικό! 

Η τελική μου απόφαση θα κριθεί από τα debates, επειδή όταν ο καθένας μιλά μόνος του μπορεί να σε πείσει για οτιδήποτε.. όταν όμως θα κοντραριστεί και θα πρέπει να έχει επιχειρήματα θα φανεί πόσο ικανός για πρόεδρος είναι.

3 σχόλια:

 1. Στα debates ο Αναστασιάδης θα έχει πλεονέκτημα αφού είναι και πιο έξυπνος και πιο έμπειρος και πιο πονηρός από τους άλλους 2 . Ίσως να μην είναι ούτε αυτό κριτήριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν είναι πιο έξυπνος, πιο έμπειρος και πιο πονηρός ίσως να είναι και πιο κατάλληλος για να γίνει πρόεδρος! :).
   Από την άλλη όμως είναι σημαντικό nα δούμε τις θέσεις του κάθε υποψηφίου για το ποιες πραγματικά είναι, και όχι μόνο το πώς τις παρουσιάζει.

   Σίγουρα τα debates δεν θα είναι τα μόνα κριτήρια, αλλά πιστεύω έχουν μεγάλη βαρύτητα.

   Θυμάμαι στις προηγούμενες εκλογές που Παπαδόπουλος, Χριστόφιας συζητούσαν για ένα έγγραφο που είχαν και οι δύο μπροστά τους και ο καθένας υποστήριζε τα δικά του για το τι έγραφε το έγγραφο [και εμμέσως αποκαλούσε ο ένας τον άλλον ψεύτη!]. Σε έτσι περιπτώσεις χρειαζόμαστε και καλούς δημοσιογράφους / συντονιστές.

   Διαγραφή