--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Λετς σπαμ

[παρένθεση]
"Φόβος είναι η έλλειψη γνώσης."
Αυτός ο ορισμός βρίσκεται στη σελίδα που ανακάλυψα πρόσφατα.
[κλείνει η παρένθεση]


Θυμάστε που παίζαμε τηλέφωνο που ήμασταν μικροί;
Τα γράμματα-αλυσίδες; Μετά ακολουθήσαν τα spam emails κ.α.

Όλα αυτά εχουν κάτι κοινό. Μετάδοση πληροφορίας. Θέλω τη βοήθεια σας για κάτι αντίστροφο. Θέλω η πληροφορία να φτάσει σε μένα, επειδή έχω απορίες. Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Πραγματικά ΘΕΛΩ να βρω τις απαντήσεις αυτές.

Ακολουθεί το κείμενο-ερώτηση:

Το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση. Σωστά;
 

Την αποπληρωμή του δανείου που ενδεχομένως θα μας δώσει η Τρόικα θα την επωμιστεί ο κυπριακός λαός στο τέλος, δηλαδή ο κάθε φορολογούμενος Κύπριος πολίτης.
 

Ως φορολογούμενος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχω δικαίωμα να ξέρω κάποια πράγματα για τις συνθήκες οι οποίες μας ωθούν στον μηχανισμό στήριξης.
 

Θα ήθελα να μάθω σε ΠΟΙΟΥΣ χρωστά η ΚΔ, ΠΟΣΑ χρωστά σε κάθε ένα από τους πιστωτές της, και ΠΟΤΕ πρέπει να τα επιστρέψει.

Μόνο αν ξέρω αυτές τις πληροφορίες θα μπορώ να κρίνω κατά πόσο είναι αναγκαίο να υπογράψουμε μνημόνιο. 


Αν ξέρεις γράψε το σε σχόλιο, αν δεν ξέρεις και σε ενδιαφέρει  κι εσένα να μάθεις, ρώτα κι εσύ αυτούς που ξέρεις/ σε διαβάζουν  μέχρι να βρούμε κάποιο που ξέρει ΣΙΓΟΥΡΑ. Η παράθεση πηγών είναι υποχρεωτική.2 σχόλια:

 1. και πάλι τα ερωτήματα όπως τα θέτεις έχουν κάποιες παραμετρούλες

  το σε ποιους χρωστά η Κυπριακή δημοκρατία είναι όρος σχετικός

  πχ τα 10,3 δις που οι τοκογλύφοιτραπεζίτες θέλουν για ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να τα επιβαρυνθει τούτον που ονομάζεις Κδ; δηλαδή οι μαλάκες ούλλοι μας;

  το 1,8 δις που δόθηκε στην λαική τοκογλυφική με ομόφωνη ψήφο όλων των βολευτών πχ το χρωστά η κδ με τούντη λογική; δηλαδή εγώ τζαι εσύ τζαι ο παπαχατζηκονναφήςκλπ;
  διευκρίνησε πλις αυτό το κρούσιαλ που λένε και στα νεοζηλανδέζικα χωρκά σημείο και επανερχόμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια...
   Νομίζω δεν είναι τόσο σχετικός.

   Τα 10,3 δις (αν είναι τόσα τελικά) δεν αποτελούν χρέος της ΚΔ. Θα αποτελέσουν χρέος της ΚΔ όταν τα δώσει - σωστά; Αυτό που θέλω εγώ είναι να καταλάβω το μέγεθος ακριβώς του προβλήματος όπως είναι τωρά, για να μπορέσω να υπολογίζω πώς ακριβώς θα δημιουργηθεί το ανυπέρβλητο πρόβλημα που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν - την χρεοκοπία.

   Και μετά από αυτό, θα προσπαθήσω να καταλάβω γιατί η χρεοκοπία είναι τόσο τραγικό πράγμα. Κανείς δεν μας εξηγά τίποτε και με ενοχλεί που κανένας δεν προβληματίζεται.

   Το 1,8 δις το χρωστούμε επειδή η βουλή ψήφισε την στήριξη άρα ΝΑΙ - ΉΔΗ εφορτώσαν μας αυτό το 1,8 δις. Ακριβώς γι' αυτό ρωτώ!! Επειδή οι πανέξυπνοι και μελετημένοι μας πολιτικοί μετά το 1,8δις άνετα θα μας φορτώσουν 17+ δις στην πλάτη και πρέπει εμείς να το προλάβουμε αυτό, να μελετήσουμε στη θέση τους και να ενημερώσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο και τους ίδιους τους πολιτικούς! Σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές και σίγουρα το δίλημμα δεν είναι Τρόικα ή χάος! Ακόμα και αν ήταν το δίλημμα Τρόικα ή χάος, είμαι σίγουρη ότι αρκετός κόσμος αν ήταν ενημερωμένος θα διάλεγε το χάος.

   Ελπίζω να έθεσα τις παραμέτρους ώστε να είναι ξεκάθαρο. Πώς προτίνεις να επαναδιατυπώσω το αρχικό ερώτημα ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο;

   Διαγραφή