--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Το debate

Δεμ είμαι ιδιαίτερα fan του twitter, αλλά ψες είχε την τιμητική του.

Είναι πολύ διαφωτιστικό να βλέπεις τις αντιδράσεις κόσμου γενικά για κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή!

Φυσικά το μόνο που διαπίστωσα ψες από τα διάφορα τουίτς είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με τις εκλογές έχουν ήδη αποφασίσει.

Σε κάτι που συμφώνησα 100% είναι στα τουίτς που θέλουν την Κενεβέζου πρόεδρο! Έδωσε κάποιο επίπεδο στην όλη διαδικασία.


Έτσι σύντομα και περιεκτικά, επειδή ξέρω ότι στ' αρχίδια σας όλα... να πω τις εντυπώσεις μου.

Ο Μαλάς είναι εγκλωβισμένος στην στήριξη του ΑΚΕΛ. Δεν προσπάθησε καν να πείσει ότι θα είναι ανεξάρτητος. Απέφυγε να απαντήσει και τις 1231341234 φορές που τον ρώτησαν κατά πόσο θα λειτουργούσε διαφορετικά για να μην φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε, όταν πιέστηκε λίγο πέταξε και τη "δημιουργία καζίνο" και η ατάκα του debate  ανήκει σε αυτόν, αφού είπε ότι η βενζίνη πάει 1.17σεντ το λίτρο.

Ο Αναστασιάδης έχει το λέγειν. Είπε μας πολλά πράγματα, δεν εντόπισα κάποια ιδέα συγκεκριμένη. Μίλησε για κίνητρα στις ξένες επενδύσεις, δεν μας είπε τι κίνητρα όμως. Είπε για τη μείωση της γραφειοκρατίας - δεν μας είπε εάν έχει κάνει κάποιους σχεδιασμούς για το πώς θα το επιτύχει - παρόλο που ήδη είναι στα σκαριά η "ηλεκτρονική κυβέρνηση" άρα υποθέτω δεν θα χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερο σχεδιασμός.  Προς τιμήν του μίλησε και για μείωση μισθών των αξιωματούχων του κράτους.
Απεκάλεσε 3 φορές την Κύπρο λιλιπούτεια χώρα, και αυτό με ενόχλησε. Κάποιος να του πει να δει πόσο συμπτωματικά και αγαπησιάρικα μπήκαμε σε μια ΕΕ που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επεκτείνει την ΑΟΖ της ..[επόμενη Κροατία, ακολουθεί Μαυροβούνιο]. Έφερε την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας ως παράδειγμα - αλλά φαίνεται δεν βλέπει τη δυστυχία του απλού κόσμου. Θεωρεί ότι εάν είναι αυτός πρόεδρος τότε η Κύπρος θα αποκτήσει κύρος [για την λιλιπούτεια χώρα που είναι] - που δαμέ έχει καποιο δίκαιο, αφού πιστεύω θα είναι έτοιμος να επιβάλει όποια μέτρα κρίνει η τρόικα απαραίτητα.
Επίσης μιλούσε ως σαν να μην είναι ο ηγέτης του πιο μεγάλου κόμματος στη βουλή, μιας βουλής που ψήφισε κατά πλειοψηφία αποκοπές επιδομάτων κτλ.

Ο Λιλλήκας έκαμε ένα μεγάλο λάθος. Υπέθεσε ότι ο κόσμος ξέρει τις πραγματικότητες για το φυσικό αέριο και βασίστηκε πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Έβλεπα στο τουίτερ να  τον κοροϊδεύουν κάθε φορά που αναφερόταν σε αυτό. Είπε κάποια πράγματα που δεν τα κατάλαβα, αλλά θα τα ψάξω. [δημιουργία "κακής τράπεζας"]. Επίσης το άλλο επικοινωνιακό λάθος που έκανε ο Λιλλήκας ήταν να αναφέρει παλιές δηλώσεις του Αναστασιάδη. Το θεωρώ λάθος επειδή από τη μια σπαταλούσε χρόνο, και από την άλλη θύμωνε τους υποστηρικτές του Αναστασιάδη που δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα του Αναστασιάδη και έτσι δημιουργούσε αρνητικό κλίμα. Κατά τ' άλλα ανέφερε για ιατρικό τουρισμό σε συνεργασία με το Ισραήλ, κάτι γενικές ιδέες όπως τον Αναστασιάδη για κίνητρα σε ξένους επενδυτές κτλ. Επίσης παρέλειψε να αναφέρει ότι το οικόπεδο 12 το συνεκμεταλλευόμαστε με το Ισραήλ και ότι στο κομμάτι του Ισραήλ έγινε αυτές τις μέρες γεώτρηση και επιβεβαιώθηκε η παρουσία υδρογονανθράκων, πέραν πάσις αμφιβολίας. Με τη δεύτερη γεώτρηση στο κομμάτι της Κύπρου θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε ένα αριθμό για τα κοιτάσματα πιο σίγουρο.


Αυτό που δεν σχολίασε κανείς είναι αυτό που είπε ο Λιλλήκας ότι αν τα ταμεία της κυβέρνησης παραδοθούν εντελώς άδεια, θα υπογράψει μνημόνιο, θα πιάσουμε κάποια λεφτά να περάσουμε μέχρι να πάρουμε λεφτά από το φυσικό αέριο και μετά θα ξοφλήσουμε άμεσα την Τρόικα για να απαλλακτούμε από το μνημόνιο.


Από τους δημοσιογράφους περίμενα να μιλήσουν περισσότερο για τις μικρές επιχειρήσεις και να πιέσουν για απαντήσεις. Στο κάτω-κάτω αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους. Αν ανοιξουν δουλειές θα τα καταφέρουμε.


Ο νικητής του debate, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Sigma ψες ήταν ο Αναστασιάδης με ένα 42%. Αμφιβάλλω εάν ο κόσμος άλλαξε γνώμη με το debate αφού δεν υπήρξε καμία έκπληξη, καμία αλλαγή σε όλα όσα ακούαμε μέχρι κτες και δεν υπήρχε κοντράρισμα :P.

Αν ο κόσμος πίστευε [γνώριζε την πραγματικότητα] για το φυσικό αέριο τότε ψες ο Λιλλήκας θα έπειθε πάρα πολλούς. Αντί αυτού όμως εισπράττει ειρωνικά σχόλια. Έξυπνα τουίτς, πιασάρικες ατάκες από αυτούς που δεν πιστεύουν στην προοπτική που δίνει το φυσικό αέριο στη ΧΩΡΑ μας.

Θα μπορούσε κάποιος να αφιερώσει δύο ώρες να μάθει κάποια βασικά πράγματα, αν θέλει φυσικά.

2 σχόλια:

 1. καταρχας το τουιτερ εν τελειο για ετσι πραματα! τζιε εχτες εφανηκε οτι τελικα αρκεψε τζιε στην κυπρο να μπαινει το τουιτερ! γιατι επιστεφκα οτι μονο στην ελλαδα εισιε ευρεια χρηση.
  το debate να πω οτι εν το ειδα, απλα κρινω εκ του ασφαλους που διαφορα που θκιαβασα τζιε ακουσα.
  πολλα δυσκολα θα εβρεις πολιτικο να ξεφευγει που το κομμα του γενικα.
  ο Αναστασιαδης εν χρονια στην πρωτη γραμμη της πολιτικης, ξερει να μιλα ως πολιτικος τζιε να λαλει μισολοα ως πολιτικος!
  Για τον Λιλληκα ακουσα οτι ηταν λλιο ακυρος γενικα. εμιλαν οντως πολλα για ΦΑ, για τον Τασσο καθε λλιο (ενννεν ετσι που ννα πιαεις Δηκοικους γιε μου!)
  τζιε οι δημοσιογραφοι εν μερος του παιχνιθκιου. Ακομα τζιε τζινοι που εχουν ενα τσιανς να στριμωξουν καποιο πολιτικο καμνουν το μετρο, εκτος του οτι εν λλιοι.
  τα ντιπειτ γενικα στην κυπρο θεωρω οτι εν εξυπηρετουν το σκοπο τους 100%. Επρεπε να εκτιθουνται τζιαλλο οι πολιτικοι μας τζιε γενικα ναν για ποιο "βαρβατους"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελπίζω τα επόμενα debate να είναι πιο αποκαλυπτικά.

   Διαγραφή