--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Το απόσπασμα της ημέρας - 1

Αν θυμάστε παλιά έγραψα για μια επιστολή η οποία στάληκε και σε συγκεκριμένα πρόσωπα / οργανώσεις, αλλά αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο ώστε όποιος θέλει (και έχει διαδίκτυο) να μπορεί να τη διαβάσει.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

1. Η επιστολή είναι ενυπόγραφη. Δεν είναι ένα ανώνυμο χαρτί, email που κυκλοφορεί.
2. Μένει μακριά από την προεκλογική περίοδο - απλά τυγχάνει η προ-μνημονίου περίοδος να συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Το αναφέρω αυτό για να μεν κλείσετε τα μάτια και τα φτια σε κάτι επειδή μπορεί να σας δημιουργηθεί υποψία ότι υπάρχουν σκοπιμότητες.
3. Δεν περιέχει συνθήματα. Παραθέτει επιχειρήματα και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αρμόδιους (για να μεν έρτουν να μας πουν μετα ότι "δεν γνώριζαν") αλλά και τον κάθε απλό πολίτη - επειδή ο καθένας από εμάς θα επηρεαστεί σημαντικά από τη δανειακή σύμβαση με την τρόικα - αν δεν είναι στο πρώτο μνημόνιο, θα είναι στο δεύτερο.


Επειδή η επιστολή είναι μεγάλη, τζαι είμαι σίουρη ότι έχετε μια φάουσα δουλειές, σκέφτηκα να σας βοηθήσω να τη διαβάσετε.

Ένα απόσπασμα την ημέρα.

Αυτή η σειρά καταχωρήσεων θα ονομαστεί: Το απόσπασμα της ημέρας, και θα έχει το απαραίτητο label, για ευκολία σας.

Μετά την εισαγωγή πάμε στο πρώτο απόσπασμα:
Με την παρούσα επιστολή φωτίζουμε τις πτυχές της δανειακής σύμβασης που σκοπίμως αφήνονται στο σκοτάδι παραπλανώντας τους Κύπριους πολίτες. Θεωρούμε χρέος μας να επιστήσουμε την προσοχή όλων όσοι έχουν την ευθύνη αλλά και όλων όσοι θα επωμιστούν τις συνέπειές της. Θεωρούμε εξαρχής δεδομένη την απομείωση (κούρεμα) του κυπριακού χρέους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.

1.ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ: Με το 1ο κούρεμα που θα επέλθει στο χρέος μας θα επηρεαστούν τόσο οι εξωτερικοί όσο και οι εσωτερικοί δανειστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να είναι ο κύριος εσωτερικός δανειστής. Συνεπώς οι Κύπριοι εργαζόμενοι θα απολέσουν τις συντάξεις για τις οποίες συνεισέφεραν για 30-40 χρόνια. Συζητείται μάλιστα και η πλήρης διαγραφή των οφειλών του κράτους προς το ΤΚΑ, εφόσον το Δ.Ν.Τ. πιέζει έτσι ώστε να διαγραφεί το εν λόγω χρέος, ενέργεια που οδηγεί σε τεράστιο εκλημα. Δη, αν αναλογιστεί κανείς ότι γίνεται θυσία για τις τράπεζες!  Υπενθυμίζουμε ότι το κράτος οφείλει στο ταμείο 7 δισεκατομμύρια ευρώ και η διαγραφή του χρέους θα σημάνει άμεσα την καταστροφή του Ταμείου! Με απλά μαθηματικά εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής που θα επέλθει στις τσέπες των Κυπρίων.
Οι υποψήφιοι Πρόεδροι Αναστασιάδης, Λιλλήκας και Μαλάς οφείλουν να πάρουν θέση. Οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε ήδη να τους αναγκάσουν να τοποθετηθούν στο ορατό πλέον ενδεχόμενο πλήρους διάλυσης του ΤΚΑ και αποστέρησης από τους δικαιούχους των συντάξεών τους. Για το θέμα αυτό οφείλουν να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ και όλοι οι βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, αλλά και η κυβέρνηση που στέλλει αυτές τις προτάσεις στη Βουλή. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ, εννοούμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.

to be continued ...Σε περίπτωση που θέλεις να δεις το πρωτότυπο της επιστολής, μπορείς να πάεις δαμέ. Στο πρωτότυπο γράφει και ποιος συνέταξε την επιστολή, και σε ποιους κοινοποιήθηκε. Υπάρχει διαφάνεια!


Γιατί το κάμνω τούτο; Επειδή "η αλήθεια ελευθερώνει", τζαι αν δεν είμαστε ενημερωμένοι εν θα μπορούμε να προλάβουμε καταστάσεις. Αν πιστεύεις ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απλά αγνόα την επιστολή. Εάν θέλεις τουλάχιστο να προσπαθήσεις - διάβασε την - και αν νιώσεις την ανάγκη, διάδοσε την.

Άλλωστε, εν είμαστε μόνο Κύπριοι μπλόγκερς, είμαστε και Κύπριοι πολίτες, και Κύπριοι εργαζόμενοι, και Κύπριοι γονείς, παιδιά Κυπρίων συνταξιούχων και με όποια ιδιότητα και να το δεις, με αυτό που μας ανακοινώσαν ήδη ότι θα έρθει θα επηρεαστούμε όλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου