--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Απόσπασμα της ημέρας - 2

2.ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: Η πρώτη απομείωση θα έχει ως αποτέλεσμα και το αντίστοιχο ποσοστό ζημίας σε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς που έχουν δανείσει στο κράτος. Αυτό αυτόματα θα σημάνει ιδιωτικοποίηση τους σε εξευτελιστική τιμή, δηλαδή ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών σε τιμή ευκαιρίας προς τους δανειστές μας.
           
3.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ: Με το 1ο κούρεμα που θα επέλθει, τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα (ΣΠΙ) θα αναγκαστούν να απορροφήσουν μεγάλες ζημίες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά θα υπάγονται πλέον στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και συνεπώς σε κανονισμούς και δείκτες που αυτή θα αποφασίζει, αυτό σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο των περισσότερων ενώ όσα παραμείνουν θα μετατραπούν σε τράπεζες! Αυτές τις νέες τράπεζες θα πρέπει να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε ή να τις κλείσουμε. Αν τις κλείσουμε, αυτό θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τις ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ τους αυτοί που έχουν σήμερα λεφτά στα ΣΠΙ. Αν τις ανακεφαλαιοποιήσουμε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα ξαναπληρώσουμε τις καταθέσεις μας εφόσον το κράτος θα καταχρεωθεί πάλι γι' αυτό, και ένα νέο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτο.  Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, θα διπλοπληρώσουμε τις καταθέσεις μας. Με άπλα λόγια θα τις χάσουμε. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης δεν θα είναι πλέον οργανισμός ή συνεργατικό. Θα είναι τράπεζα με ό,τι αυτό σημαίνει για τα δάνεια όλων των επηρεαζομένων, τα επιτόκια που θα πληρώνουν – τα οποία θα είναι πλέον τραπεζικά επιτόκια- αλλά και τους τρόπους αποπληρωμής. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στο μνημόνιο αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι κύριος στόχος του λεγόμενου 'Banking Reform' είναι να στοχεύσει ('tackle') τα προβληματικά δάνεια. Λάβετε υπόψη ότι τα προβληματικά δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα θα πολλαπλασιαστούν κυρίως εξαιτίας αυτής της αλλαγής και άλλων προφανών λόγων που δεν είναι της παρούσης. Ο κλάδος των ακινήτων θα καταρρεύσει παντελώς. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες σπίτια θα κατασχεθούν από τις τράπεζες ή πρώην συνεργατικά και φυσικά από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, που θα υποχρεούται σε συμμόρφωση με την τρόικα! 

 to be continued ...Σε περίπτωση που θέλεις να δεις το πρωτότυπο της επιστολής, μπορείς να πάεις δαμέ. Στο πρωτότυπο γράφει και ποιος συνέταξε την επιστολή, και σε ποιους κοινοποιήθηκε. Υπάρχει διαφάνεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου