--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Το απόσπασμα της ημέρας - 4

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΕΛΛΙΠΗ και ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
1.      Δυσκολευόμαστε να βρούμε στο διαδίκτυο το μνημόνιο. Το επισυναπτόμενο ''TERMS OF REFERENCE'' δεν το έχουμε εντοπίσει ακόμη. Αυτό κύριοι θα έπρεπε να διανέμεται στους δρόμους και όχι να γράφει επάνω ''Contains sensitive information, not for further distribution''. Τι ακριβώς έχετε να κρύψετε και γιατί; Αυτοί οι νόμοι που ψηφίζονται γιατί δεν πρέπει να είναι γνωστοί στο κοινό και γιατί αποτελούν μυστικό;
2.      Υπογράφουμε και ψηφίζουμε κάτι το οποίο ουσιαστικά και κυριολεκτικά θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμβαση με την υπογραφή της πλευράς μας η οποία θα επιφέρει μόνιμες, τεράστιες και τρομακτικές συνέπειες στον τόπο και το λαό χωρίς δυστυχώς να έχει γίνει καμιά ουσιαστική ανάλυση του περιεχόμενου του μνημονίου, για να είναι ξεκάθαρες στους πολίτες αλλά και στους βουλευτές. Εφόσον οι ''έγκριτοι'' οικονομολόγοι αθροίζουν τους αριθμούς τόσο εύκολα, ας τα παρουσιάσουν και στον κόσμο.
3.      Ολα τα ΜΜΕ θα έπρεπε να έχουν καθημερινά παρουσιάσεις και επιστημονικές αναλύσεις για το τι θα υπογράψουμε. Tίποτα επί της ουσίας δεν είδαμε.
4.      Παίρνουμε τη σημαντικότερη απόφαση για το βιοτικό επίπεδο που θα προκύψει στη χώρα μας για πάντα εν μέσω ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Πιστεύετε ότι ο Κύπριος πολίτης ο οποίος διακατέχεται από κομματικό φανατισμό και σήμερα βομβαρδίζεται από προεκλογικά συνθήματα, τηλεφωνήματα, κομματικές νεολαίες πανεπιστημίων, κολεγίων, κομμάτων, οργανώσεων, ποδοσφαίρου, υποσχέσεις από πολίτικους, ανεργία και τόσα άλλα είναι έτοιμος να πάρει τέτοια απόφαση; Είναι τυχαίο που σε προεκλογική περίοδο πάρθηκαν τέτοιες αποφάσεις στην Ελλάδα,  Ιρλανδία και άλλου;
5.      Καλούμαστε να πάρουμε μια τέτοια σημαντική απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο και το μόνο που ακούμε από τα ΜΜΕ ως φόβητρο είναι η λέξεις ''ΠΤΩΧΕΥΣΗ" και ''ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ".
Δεν έχουμε δει καμιά ποιοτική ανάλυση για τα μνημόνια της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας ούτε κάποιο 1.      ποιοτικό ντοκιμαντέρ που να αναλύει αυτά τα παραδείγματα. Η βλακεία δε που ακούμε όποτε κάποιος ανοίξει το στόμα του να ρωτήσει είναι η εξής: ''Η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι διαφορετικές Οικονομίες''. Αυτό γίνεται εσκεμμένα και καταδεικνύει την αδυναμία απάντησης, αλλά και παραπληροφόρησης. Όχι μόνο οι Οικονομίες, αλλά και τα Συντάγματα και οι Νομοί όλων των άλλων χώρων είναι διαφορετικά. ΣΗΜΑΣΙΑ έχει το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψαν και τι αποτελέσματα/συνέπειες επιφέρει στην κάθε οικονομία και κοινωνία και όχι η οικονομία, αυτή καθ' αυτή. Καμιά απολύτως σημασία δεν έχει η διαφορετικότητα των χώρων και των οικονομιών τους. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είμαστε συναρτημένοι με την Ελληνική οικονομία. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που καταλήξαμε εδώ!(τι λένε οι ''έγκριτοι'' για το θέμα αυτό;)
2.      Πολίτικοι που άλλοτε ήταν στην πρώτη γραμμή των κομμάτων τους, όταν είχαμε προεκλογικό αγώνα και όχι μόνο, έχουν σήμερα εξαφανιστεί διότι θέλουν ''να έχουν τη φωλιά τους καθαρή'', εφόσον γνωρίζουν τι θα επέλθει. Ποιοι είναι αυτοί; Ψάξτε και βρείτε ποια πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων κρύβονται δύο μήνες πριν τις εκλογές, ενώ θα έπρεπε λογικά να είναι στην πρώτη γραμμή. Ξετρυπώστε τους άμεσα.
3.      Δεν έχουμε ακούσει ΚΑΜΙΑ ανάλυση για το τι είδους σχέση έχει το μνημόνιο με το ''ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ'' αλλά και με τη ''ΣΥΝΘΗΚΗ της ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ''. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος ότι με αυτό που γίνεται σήμερα υλοποιείται ουσιαστικά η Συνθήκη της Λισσαβόνας, αλλά και στο τι αποσκοπεί τελικά αυτή η συνθήκη. (Επισυναπτόμενο 1, Επεξηγηματικό σημείωμα Συνθήκης της Λισσαβόνας).
 
 
 to be continued ...Σε περίπτωση που θέλεις να δεις το πρωτότυπο της επιστολής, μπορείς να πάεις δαμέ. Στο πρωτότυπο γράφει και ποιος συνέταξε την επιστολή, και σε ποιους κοινοποιήθηκε. Υπάρχει διαφάνεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου