--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Άκουσα μια κουβέντα στα όρια του ανεκδότου πριν καιρό.

Πάει ως εξής:

Ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι μόνο σε δύο χώρες δεν χρειάζεται να στείλουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών. Στην Κίνα και στην Κύπρο.

Στην Κίνα επειδή δεν μιλά κανένας, και στην Κύπρο επειδή μιλούν όλοι - και δεν μένει τίποτε κρυφό.

Είπαν ότι το ποσό που θα χρειαστούν οι τράπεζες, σύμφωνα με την έρευνα της PIMCO δεν θα ανακοινωνόταν μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο. Σήμερα διαβάζω (Ασφαλείς πληροφορίες θέτουν το αρνητικό σενάριο στα 8.7 δισ. ευρώ, και το βασικό στα 5.8 δισ. ευρώ).


Αχ αχ αχ!

Τόσο καιρό μας είχαν να πιστεύουμε ότι οι τράπεζες θα χρειάζονταν μέχρι και 11 δις. Γιατί; Πολύ απλά - για να μας τρομοκρατήσουν και να ρίξουμε στις τράπεζες [που (για κάποιο ανεξήγητο λόγο) πρέπει σώνει και καλά να τις σώσουμε με την αποτυχημένη συνταγή του ΔΝΤ ] το γεγονός ότι λογαριάζαμε να δανειστούμε από την Τρόικα το αστρονομικό ποσό (για τα κυπριακά δεδομένα) των 17 δις.

Τα 17δις θα μας επιβάρυναν με ετήσιους τόκους του μισού δισσεκατομυρίου - ποσό που για τα επόμενα δυο χρόνια θα ήταν μεγάλος βραχνάς και που πολύ πιθανόν να οδηγούσε σε μη βιώσιμο χρέος. Αν υπολογίσουμε και την χρονική διάρκεια του δανείου, πάνω κάτω θα μας στοίχιζε 40δις αυτή η κουβέντα (με την προϋπόθεση ότι θα ήμασταν και συνεπείς στη δόση μας!).

ΕΥΤΥΧΩΣ είμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλα πάγωσαν! ΕΥΤΥΧΩΣ αυτό το "λεφτά θέλω τώρα τα θέλω" και το τρομοκρατικό "θα ξεμείνει το κράτος από λεφτά εάν δεν υπογράψουμε άμεσα" έχει καταρρεύσει αυταπόδεικτα! Ήδη από τον Νοέβριο που μιλούσαμε για στάση πληρωμών, έχουμε φτάσει Φλεβάρη και πάμε ακόμα.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία μίλησε για επιμήκυνση του δανείου των 2.5δις που μας έδωσε άρα δεν πνιγόμαστε και τόσο για να το επιστρέψουμε. Θα φτάσουμε να βγάλουμε λεφτά από το ΦΑ (χωρίς ξεπούλημα - χαλάρωσε) για να το ξεπληρώσουμε!

Το κράτος πήρε σε μια εβδομάδα 150+24 εκατομύρια ΕΥΡΩ  από υπογραφές για τα οικόπεδα της ΑΟΖ.

Αν με όλα αυτά τα δεδομένα γελάσουν μας και βάλουν μας σε μνημόνιο λιτότητας για να στηρίξουν τις τράπεζες είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!
1 σχόλιο:

  1. http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=166787

    Σήμερα έπεσα τυχαία πάνω σε αυτό το άρθρο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις ήδη υπάρχουσες απόψεις μου αναφορικά με τα απαιτούμενα κεφάλαια για την διάσωση των τραπεζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή