--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Καλημέρα :)


"The sole purpose of this letter is to declare our interest in arrangement of the advance purchase of the findings to be exploited from Block 12, should the Government of the Republic of Cyprus decides to move towards this direction. We are ready to commence negotiations as soon as you express your interest, for the determination of the quantities you are willing to sell, the price per tcf and the sovereign guarantees that the Government is willing to give regarding the commencement of the production. Our Bank is ready and willing to discuss your terms and conditions immediately, hence it is our intention to start negotiations & therefore agreements between all the parties involved.

We are looking forward to your reply,Sir, hoping that you find our intentions of interest and of the benefit to your Country."


Σε κάποιους θα έπρεπε να πω καληνύκτα η αλήθεια! :).

Μα τι ωραίο πρωινό ξύπνημα!

"Φέρτε μας ένα επενδυτή που να δείξει ενδιαφέρον!"
"Δεν μπορείς να πωλήσεις ψάρι στο γυαλό"! Μα είδες;

Εν μου αρέσκει να είμαι έντονη στο μπλογκ. Γι' αυτό και έμεινα μακριά από τις εκλογές. Συγχωράτε μου το επόμενο βιντεάκι εάν σας στεναχωρέσει. Σκοπός μου εν είναι να στεναχωρήσω κανένα, ούτε να επιτεθώ σε κανένα. Σκοπός μου είναι να προβληματίσω για την ικανότητα κάποιων κέντρων αποφάσεων να παίρνουν σωστές αποφάσεις, και πώς  έχουν επηρεάσει εμάς αυτές οι αποφάσεις.


Όσοι πραγματικά θέλετε να προβληματιστείτε, μακριά από συναισθηματισμούς, μακριά από κομματικούς δεσμούς τα πράγματα έχουν γίνει τόσο ξεκάθαρα που δεν θα δυσκολευτείτε να τα βάλετε κάτω και να αποφασίσετε.

 Όσοι έχετε τρομοκρατηθεί με την λέξη "ξεπούλημα" που χρησιμοποιείται χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση, θέλω να ξέρετε ότι εμένα με τρομάζει η λέξη "μνημόνιο" επειδή βλέπω τις συνέπειες του στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το οικόπεδο 12 είναι από τα  φτωχά τεμάχια της ΑΟΖ. Εκτός από Φυσικό Αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και για πετρέλαιο. Δεν το λέω εγώ, το είπε η Τοτάλ που είπε ότι θα τρυπήσει απευθείας για πετρέλαιο χωρίς άλλες έρευνες. Η "προπώληση" έχει διαφορετική έννοια από το "ξεπούλημα". Εάν με την προπώληση μόνο στο οικόπεδο 12, εξασφαλίσουμε κάποια δισεκατομύρια για να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες της χώρας - και "χάσουμε"  25 δις (έστω ένα νούμερο) δεν είναι καλύτερη λύση από το να χρεωθούμε και να χάσουμε εθνική κυριαρχία, να μπούμε σε ένα χρέος που μάλλον δεν θα είναι βιώσιμο, θα οδηγήσει σε ύφεση και 25 δις δεν θα φτάσουν να το αποπληρώσουμε;

Αν αυτή η γενιά δεσμεύσει τη χώρα σε ένα μνημόνιο ύφεσης (επειδή θα μπορούσαμε να πιάσουμε πιο μικρό δάνειο από την Τρόικα με πιο χαλαρούς όρους - όπως έκανε η Ισλανδία) τότε καταδικάζει και τις επόμενες γενιές σε ένα μακροχρόνιο χρέος - με μεγάλη πιθανότητα αυτό το χρέος που θα μεγαλώνει αντί να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό των κερδών από τον φυσικό μας πλούτο.

Δείτε τις θέσεις των υποψηφίων από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Τα επιχειρήματα τους, και τις προτάσεις τους. Δοκιμάστε τις γνώσεις τους στα σημαντικά θέματα. Διασταυρώστε αυτά που είπαν (όχι τα επιτελεία τους, οι ίδιοι). Δείτε τι κουβέντες τους ξέφυγαν όταν μιλούσαν χωρίς κόλλες (και υποβολέα). Απογυμνώστε τους από χαρακτηρισμούς και κρίνετε τους από την πορεία τους μέχρι τώρα - χωρίς συναισθηματισμούς! Δεν έχουμε καμία προσωπική υποχρέωση σε κανένα υποψήφιο, σε κανένα κόμμα, σε κανένα απολύτως! Κανείς δεν δικαιούται την εύνοια μας επειδή υπάρχει συναισθηματική/κομματική σύνδεση. Οι άνθρωποι στα κόμματα έτσι κι αλλιώς αλλάζουν. Ποιες κομματικές ηγεσίες έμειναν πιστές είτε σε ιδεολογίες, είτε σε αρχές;


Η ευκαιρία να μιλήσουμε ήρθε και πάλι μετά από 5 χρόνια. Αν επιλέξεις να απέχεις από αυτή την ευκαιρία σου εύχομαι οι υπόλοιποι που θα συμμετέχουν να αποφασίσουν και για το δικό σου όφελος.Βλέποντας το τι γίνεται, και πώς ο κόσμος πιστεύει πράγματα που δεν στέκουν τότε δεν θα αφήσω τους άλλους να αποφασίσουν για μένα.

8 σχόλια:

 1. δε τα τζαι τούτα
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=77877

  http://www.energypress.gr/news/Oi-10-entoles-ths-Norbhgias-gia-ta-petrelaia

  http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα έχω διαβάσει αυτά που παρέθεσες παρόλο που δεν λένε κάτι καινούριο από αυτά που κατά καιρούς διαβάζω.

   Εμείς είμαστε σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Δεν είμαστε ούτε Νορβηγία, ούτε Ελλάδα (ακόμα).

   Ο Κασίνης είπε σε διάλεξη του (που πήγα) ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Νορβηγία επειδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη διαφάνεια. Δεν ξέρω εάν αλλάζει το κατεστημένο από μια μέρα στην άλλη για να είμαι αισιόδοξη.

   Θα ήταν το ιδανικό να γίνουμε Νορβηγία - και μπορούμε να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση μόνο εάν δεν υπογράψουμε μνημόνιο που θα μας δέσει τα χέρια για τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου.

   Ο συγγραφέας του τελευταίου άρθρου ξεχνά ότι ο αγώνας για ελληνική ΑΟΖ δεν ξεκίνησε μετά την κρίση, αλλά πολύ πριν. Ξεχνά επίσης ότι μέχρι να θεσπιστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο φυσικός πλούτος που βρίσκεται στη θάλασσα, εκτός υφαλοκρυπίδας, δεν ανήκει στο ελληνικό κράτος, ούτε για τον πουλήσει ούτε για να τον εκμεταλλευτεί. Αυτό το λέω επειδή τον είδα κάποιες φορές να μιλά εναντίων της ανακήρυξης και θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ.

   Η προπώληση δεν είναι ξεπούλημα, είναι μια διαδικασία που συνηθίζεται στον ενεργειακό τομέα. Και δεν μπορούμε να βγάλουμε όλο το αέριο με μιας και να το πουλήσουμε! Υπάρχουν περιορισμοί (πχ, συγκεκριμένη ποσότητα θα μπορεί να υγροποιείται κάθε φορά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην υπάρξει μεγάλη προσφορά ή οποία θα ρίξει κατακόρυφα την τιμή).
   Χρειαζόμαστε σταθμό υγροποίησης! Τα λεφτά από μια ενδεχόμενη προπώληση του ΦΑ για το οικόπεδο 12 θα μπορούσαν να παν σε αυτή την επένδυση των δισεκατομμυρίων!
   Θα ήταν αφελές να περιμένουμε ότι τα λεφτά από μια ενδεχόμενη προπώληση θα χρησιμοποιηθούν για να διατηρηθεί η κακοστημένη κρατική μηχανή.

   Στην έσχατη περίπτωση που όντως θα επιβάλλεται να βρούμε τα 17δις που τάχα χρειαζόμαστε - προτιμώ χίλιες φορές να γίνει μια προπώληση ΦΑ παρά να δανειστούμε από την Τρόικα.

   Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δούμε πώς διαψεύδονται κάποιοι οι οποίοι "σκίζουν τα ιμάτια τους" να υπογράψουμε μνημόνιο επειδή δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, και όποια εναλλακτική λύση προταθεί χαρακτηρίζεται ως ανέφικτη και στα όρια της φαντασίας.

   Διαγραφή
  2. ε καλά ρε μάστρε, σόρρυ που εν ήξερα ότι τα ήξερες τούτα α!

   όταν λαλείς για τον συγγραφέα του τελευταίου άρθρου εννοείς για τον καζάκη;

   εδώ η άποψη του για την ΑΟΖ και δεν είναι εναντίον όπως λανθασμένα νομίζεις αλλά ακριβώς λέει ότι υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις για να το πράξεις αυτο
   http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/12/blog-post_5.html

   Η ΑΟΖ έχει νόημα και μπορεί να οριοθετηθεί από την Ελλάδα, μόνο όταν η χώρα διαθέτει πλήρη και αναπαλλοτρίωτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα όχι μόνο στην θάλασσα, αλλά και στο έδαφός της. Όταν δηλαδή γίνει κυρίαρχο κράτος και θα έχει γλυτώσει από το καθεστώς κατοχής και εκποίησης που της έχει επιβληθεί σήμερα. Από ποιον; Από την τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ (ΗΠΑ), την ευρωζώνη και την ΕΕ. Κάθε άλλη απαίτηση ΑΟΖ πριν λυθεί το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας δεν μπορεί να υπάρξει, ή αν υπάρξει είναι εκ του πονηρού.

   Διαγραφή
  3. Θα σου απαντήσω αύριο μάστρε. :P.

   Διαγραφή
 2. https://osr55.wordpress.com/2013/02/14/

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Για ποιο λόγο η Νορβηγία δεν είναι στην ΕΕ και φυσικά στο ευρώ; Η Νορβηγία είναι η χώρα όπου η καπιταλιστική κρίση κτύπησε λιγότερο… Γιατί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;
   κλικ χήαρ πλης: http://www.ipetitions.com/petition/wakeupcyprus/

   Διαγραφή
 3. εμ... πραγματικά είμαι προβληματισμένος για το αν θα επέμβω στη συζήτηση σας για να συντρίψω τα επιχειρήματα σας και να σας δείξω ποιος είναι ο πραγματικός μάστρος

  Δεδομένου όμως οτι είμαι lover και οχι debater... και λαμβάνοντας υπόψη το πόσο συμπαθώ και αγαπώ (αδελφικά) το φιλαράκι μου (δλδ τη γεωργία και όχι τον OSR) ... απλά θα σας θέσω ως τροφή για σκέψη... αυτό...

  http://www.efylakas.com/

  Υ.Γ.1 Το έθεσα ως τροφή για σκέψη... έχω υπόψη μου κάτι ακόμη καλύτερο... αν πραγματικά ενδιαφέρεστε

  Υ.Γ.2 Αν δεν ενδιαφέρεστε... μην ξεχνάτε οτι είμαι απλά ένα τρολ...

  Υ.Γ.3 Αν δεν ενδιαφέρεστε... τότε σημαίνει οτι δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή