--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Απορίες

Διαβάζοντας αυτό δεν μπορώ παρά να έχω πολλές απορίες.

Υποτίθεται ότι το πόρισμα της Pimco είναι μυστικό. Γιατί όλοι μιλούν για 17.5 δις  με τόση βεβαιότητα;  Πε, πε εννά μας πείσουν κι εμάς ότι εν τόσα που χρειαζόμαστε. (άτε τωρά που δεν σας επείσαν ότι χρειαζόμαστε τόσα... αλλά αν σας ρωτήσω πού ακριβώς χρωστούμε και πόσα και πότε πρέπει να πληρώσουμε και επνιήκαμε για να τα έβρουμε τα 17.5 δις, ποιος εννά μου απαντήσει με ακρίβεια;;;).

Όπως μας έχουν πείσει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει ντε και καλά από το κράτος, με κάτι νούμερα των 5-6-7-8 εώς και 10 δις! Σαν να και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειωθεί τουλάχιστο το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης!
[μιας και το ανέφερα, αν θελεις να διεκδικήσουμε λόγο στο αν το κράτος θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, χρεώνοντας μας με 5-10 δις μπορείς να πας εδώ].

Εν τω μεταξύ να σας πω ότι στο σημείο που βρισκόμαστε έχει περισσότερη σημασία το ποιος εννά μας σώσει, παρά το ποιος μας έφερε σε τούτη την κατάσταση, παρόλο που το "φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση" προβλέπεται να γίνει μεγάλο σουξέ φέτος! (ε φταίει σε πολλά πράγματα, εν αλήθεια).

Τζίνο που έκαμε πολλά σωστά η απερχόμενη κυβέρνηση, είναι οι συμφωνίες για το ΦΑ. Ελπίζω η επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει την γραμμή αυτή, που ξεκίνησε δειλά δειλά από τον καιρό του Κληρίδη (του Ρολάνδη) και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Για να είμαστε εντελώς δίκαιοι όμως, αυτή την πενταετία παρατηρήθηκαν και καθυστερήσεις, γι' αυτό είμαστε πίσω στους αρχικούς σχεδιασμούς.

Άλλη απορία που έχω, είναι σχετικά με το Eurasia Interconnector. Όπως ξέρετε, η ιταλική εταιρεία είπε ότι είναι έτοιμη, και απλά καρτερά το "οκ" από την κυβέρνηση. Είπε το "οκ" η κυβέρνηση; ή θα πρέπει να το πει η επόμενη; Και τι γίνεται εάν μετοχοποιηθεί ή ιδιωτικοποιηθεί η ΑΗΚ που συμμετέχει σε αυτό το έργο;

Το καλό είναι ότι όποιος και να είναι ο νέος πρόεδρος, θα συνεναίσει στη δημιουργία καζίνο! Καιρός ήταν να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν - και να ωφεληθεί και το κράτος από κάτι που γίνεται έτσι κι αλλιώς παράνομα στο νησί.

Στην Κύπρο οι πολιτικοί μας χρησιμοποιούν την τακτική "if you cannot convince them, confuse them"! Ρίχνουν κάτι εύηχες λέξεις, καταλήγουν σε άσχετα συμπεράσματα ώστε να μας αποπροσανατολίσουν. Όταν τους λες "γιατί να στηρίξει το κράτος τις τράπεζες" σου λένε, "για να μην καταρρεύσει η οικονομία του κράτους". Άτε ρε; Μα σοβαρά; Και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και η οικονομία; Μόνο εάν τις στηρίξει το κράτος εννά σωθούν; Έψαξε το κάποιος δηλαδή, έβαλε κάτω 4-5 εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες δεν είναι ούτε εφαρμόσιμες, ούτε να συνδυαστούν μπορούν για να μειώσουν το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης;

Αν έχεις χρόνο διάβασε και ένα "σκοτεινό σενάριο" για το τι θα γίνει εάν το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, εδώ.

Ενώ στην Ελλάδα ο κόσμος υποφέρει, σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας - στην Κύπρο λέμε "κρίση είναι θα περάσει". Μακάρι να είχα την αισιοδοξία αυτών που το πιστεύουν αυτό, αλλά δυστυχώς η κρίση στην Κύπρο μόλις ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου