--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι καραόλοι

Από τη Δευτέρα παρατηρώ πολλούς να προσπαθούν να πείσουν για την υπέροχη ανεξάρτητη υποψηφιότητα Μαλά. Ανησυχώ για την ψυχική τους υγεία εάν πραγματικά το πιστεύουν. Άνθρωπος που έμαθε ότι θα ήταν υποψήφιος από άλλους, δεν με πείθεις ότι είναι ανεξάρτητος.

Βγάζω το καπέλο όμως στους δασκαλεμένους. Αν είχα αδύνατη μνήμη θα με έπειθαν με χίλια για τον επιστήμονα, τον οραματιστή, τον καθαρό άνθρωπο.

Αλλά ας παρελθοντολογίσουμε λίγο. Έγινε υπουργός όταν κανείς δεν ήθελε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση. (Θυμάστε το Μαρί; Θυμάστε το;). Να σας θυμήσω (και ας το αρνηθείτε) ότι οι περισσότεροι μόλις φημολογήθηκε η υποψηφιότητα Μαλά, δεν ξέρατε το μικρό του όνομα!

Τώρα ξάφνου έγινε ο ανεξάρτητος που θα φέρει νέα εποχή! Μα πώς μπορεί κάποιος που συμμετείχε σε κάτι τόσο καταστροφικό (όπως η προηγούμενη κυβέρνηση) να έχει τις λύσεις; Αν τις είχε γιατί δεν μας έβγαζε από αυτή την κατάσταση μια ώρα γρηγορότερα.

Από την άλλη έχουμε τους άλλους, που με το εκβιαστικό "θέλεις ακόμα μια καταστροφική πενταετία Χριστόφια;" προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να ψηφίσουμε Αναστασιάδη, για να μην βγει ξανά το ΑΚΕΛ. Δόξασι ο θεός, τα μαθηματικά μου εν μια χαρά. Ο Αναστασιάδης θα είναι ο νέος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, με τις ευχές του ΑΚΕΛ. Εξασφάλισε 200 571 ψήφους, έναντι των 118725 που εξασφάλισε ο Μαλάς. Από τους 110 χιλιάδες που ψήφισαν Λιλλήκα, μόνο όσοι προέρχονται από το χώρο της αριστεράς θα ψηφίσουν (και αν ψηφίσουν) Μαλά, και αν είμαστε γενναιόδωροι και πούμε το 30% (αφού η συσπείρωση του ΑΚΕΛ ήταν ψηλή για τον Μαλά), δηλαδή 33 χιλιάδες - τότε ο Μαλάς θα πάρει 151 χιλιάδες ψήφους, που δεν πλησιάζει τους ψήφους του Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο.

Γιατί όμως ο πανικός; Εικάζω ότι ισχύει ένα από τα πιο κάτω.
1. Δεν έχουν καταλάβει καθόλου την υποψηφιότητα Λιλλήκα, και για ποιο λόγο οι 110 χλιάδες ψήφισαν Λιλλήκα και νομίζουν ότι υπάρχει περίπτωση οι ψηφοφόροι αυτοί να ψηφίσουν Μαλά αν έτσι τους έλεε ο Λιλλήκας ή ο Ομήρου.
2. Θέλουν να εξασφαλίσουν ψηλά ποσοστά εκλογής του Αναστασιάδη, έτσι να μπορεί δικαιολογημένα να συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος άρχοντας.

Για την ακρίβεια νομίζω ισχύουν και τα δύο. Το πρώτο για τους απλούς ψηφοφόρους του Αναστασιάδη που πιστεύουν τι τους λέει το κόμμα, και το δεύτερο για τους πιο υποψιασμένους που δουλεύουν τους πρώτους.

Το 2008 εφακκούσα πάνω μου όταν έφκηκε πρόεδρος ο Χριστόφιας. Όι επειδή είναι αριστερός, άλλωστε "αριστερός" είναι απλά μια λέξη. Επειδή είδα το ήθος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής. Μας έδειξε τα δόντια του από νωρίς, κι όμως κάποιοι εμπιστεύτηκαν τα κόμματα τους και τον ψήφισαν. Στον δεύτερο γύρο τότε ήταν ο Χριστόφιας και ο Κασουλίδης. Ήταν ο Χριστόφιας και το ΔΗΣΥ για να ακριβολογούμε. Ένα ΔΗΣΥ που τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια προσπαθούσε να θυμηθεί πώς κάνει κανείς αντιπολίτευση. (Γιατί έβαλε ο Κασουλίδης τότε; Ίσως επειδή ο Αναστασιάδης δεν περνούσε στο δεύτερο γύρο ούτε με σφαίρες τότε;)

Τώρα είναι ο Αναστασιάδης vs. ΑΚΕΛ. Υπάρχουν δύο "παροιμίες". Η μία λέει "Better the devil you know". Στην περίπτωση μας όμως ισχύει το άλλο: "Δεν ξέρω εάν η αλλαγή θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά για να γίνουν καλύτερα πρέπει να γίνει αλλαγή".

Ελπίζω μετά την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος να μην γυρίσουμε πλευρό και να καρτερούμε από τους "ειδικούς" να λύσουν όλα τα προβλήματα με την απέραντη σοφία τους. Ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση ... για να μην μας πιαν στον ύπνο...πάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου