--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Η θεωρία του χάους

(σε λίγα δευτερόλεπτα)

Είδα το δαμέ.

9 σχόλια:

 1. http://monosandalonefeloma.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :) ποιητική προσέγγιση. Θα έλεγα όμως ότι μια φτιακτή οικονομική κρίση για να πλουτίζουν οι πλουσιότεροι δεν καθιστά το σύστημα χαώδες και απρόβλεπτο. Αντιθέτως, μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει βλέποντας τις χώρες που είναι ένα-δυο βήματα πιο μπροστά από μας. Αυτό που ζούμε είναι ένα σχέδιο που πάει πολύ καλά, ευτυχώς για κάποιους και δυστυχώς για μας. Και σίγουρα δεν έχει σημασία εάν λέγεται καπιταλισμός, κομμουνισμός ή δικτατορία.Δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά οι προθέσεις αυτών που διοικούν - και αυτοί που διοικούν είναι το σύστημα - όχι μια λέξη ή μια ιδεολογία.

   Διαγραφή
  2. Έμενα τα πράγματα μου φαίνονται πολύ πιο σύνθετα .
   Μου φαίνετε ότι έχει χαθεί ο έλεγχος .
   Πάντα κάποιοι βρίσκουν τρόπο να εκμεταλλεύονται τις κρίσεις αλλά το ότι όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο μου ακούγετε πολύ απλοϊκό .
   Δηλαδή με το να διαλυθούν οι αγορές βολεύονται κάποιοι ?

   Διαγραφή
  3. Χμ ... καθόλου απλοϊκό, πολύ σύνθετο θα έλεγα. Πριν την κρίση οι μεγαλοτραπεζίτες έπιαναν μπόνους για τις καλές τους υπηρεσίες (που στο τέλος ήταν φούσκες). Οι φούσκες έσπασαν και "ήρθε η κρίση". Τα λεφτά στην τσέπη των μεγαλοτραπεζιτών, αλλά οι τράπεζες θέλουν στήριξη. Γι' αυτό χρεώνουν τα κράτη ==> λαούς για να πιάσουν και άλλα ανταλλάγματα, και ταυτόχρονα να αποκτούν έλεγχο σε φυσικούς πόρους που ανήκουν στα κράτη, αφού λεφτά μπορούν να τυπώσουν ανά πάσα στιγμη.
   Τι σημαίνει "διαλύονται οι αγορές"; Δεν κατάλαβα τι εννοείς; Όταν λέμε αγορές συνήθως μιλάμε για τα χρηματιστήρια. Μήπως εννοείς κάτι άλλο;

   Διαγραφή
  4. και μια απορία: πιστεύεις ότι ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών στην Κύπρο που έκλεισε πρόσφατα, έχασε τον έλεγχο; ή ότι ήξερε τι έκανε;

   Διαγραφή
 2. Ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας όταν έκανε την εταιρεία δεν πιστεύω να σκέφτηκε
  «θα μαζέψω 100 εκατομμύρια στην Ελβετία και θα εγκαταλείψω».
  Ξανοίχτηκε παρά πολύ , είδε την κρίση να έρχεται και αφού πρώτα εξασφάλισε τον εαυτό του άφησε το οικοδόμημα να καταρρεύσει .


  Όταν λέω αγορές εννοώ τις επιχειρήσεις που κλείνουν επειδή δεν κινείται το χρήμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άρα, εάν (υποθετικά και φανταστικά μιλώ πάντα) όντως έβγαλε αρκετά εκατομμύρια έξω από τη χώρα - πιάνοντας νόμιμα μισό εκατομμύριο μισθό τον χρόνο εις βάρος της εταιρείας, και αν αγόρασε ακίνητα σε χώρα του εξωτερικού, αυτά τα έκανε επειδή δεν γνώριζε τους κινδύνους ή τα έκανε σε εποχή που δεν φαινόταν το πρόβλημα.

   Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν βολεύουν πολλούς. Πρώτα πρώτα αλυσίδες καταστημάτων του εξωτερικού που προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, αφού προσλαμβάνουν ελάχιστο προσωπικό και τα προϊόντα που πουλούν είναι χαμηλού κόστους αφού εισάγονται από χώρες που έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής.
   Επίσης, στερόντας το "ψωμί" από τη μεσαία τάξη, την αποδυναμώνεις και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει. Επειδή σε ένα φανταστικό και πάλι σενάριο τροϊκανών φαντασιώσεων, ένας δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται μια απόλυση μακριά από την φτώχεια σε μια τέτοια εποχή. Όταν μάθεις με μισθό 2χιλιάδων ευρώ, πού να προσαρμοστείς στο τίποτα;
   Όταν ζεις στην φτώχεια και δεν έχεις να φας, τότε είσαι στο έλεος τους. Και για να σε ελεήσουν, θα σου ζητήσουν ό,τι έχεις (σαν λαός / κράτος) σε χαμηλές /εξευτελιστικές τιμές. Σαν τι; Φυσικό αέριο, πετρέλαιο...
   Μια μπουκάλα πετρέλαιο για μια μπουκάλα νερό - κάποτε αυτό θα μας ακούγεται τόσο μα τόσο δίκαιο.
   Είμαι υπερβολική. Κάποιοι όμως αυτά θα τα βιώσουν "υπερβολικά". Όπως τα βιώνουν στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
  2. Αυτό που περιγράφεις είναι το καπιταλιστικό σύστημα που είναι ένα αρρωστημένο σύστημα .Αυτό το αρρωστημένο σύστημα είναι που λίγοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν εις βάρος των πολλών αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιοι μπορούν να το χαλιναγωγούν και να το φέρνουν εκεί που θέλουν αφού σε μεγάλο βαθμό λειτούργει χαοτικά .

   Διαγραφή
  3. Αφού λειτουργεί χαοτικά πώς μπορούν κάποιοι να το χαλιναγωγούν και να το φέρνουν εκεί που θέλουν;

   Διαγραφή