--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Η άποψη μου

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Αυτό είναι σίγουρο. Όσοι δεν το καταλάβαν, κτες ανακοινώθηκε μια βόμβα. Μόνο και μόνο που ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο η Κύπρος είναι χαμένη. Ο πρόεδρος σήμερα στο διάγγελμα του είπε κάποια πράγματα. Πάνω κάτω μας είπε ότι το σωστό και στο σώφρον είναι να αποδεκτούμε αυτή την οδηγία του eurogroup και να κάνουμε μια παράνομη πράξη νόμιμη. Ο λόγος που μας έδωσε είναι ότι εάν δεν το κάνουμε, θα χρεοκοπήσουμε. Όχι εμείς βασικά, οι τράπεζες μας - και κατά συνέπεια κι εμείς, αφού αν κλείσουν οι τράπεζες θα χάσουμε τις οικονομίες μας...
(FYI: μέχρι 100.000 ανά χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι ασφαλισμένες οι οικονομίες μας.)

Τι θα γίνει εάν αποδεκτούμε την οδηγία του eurogroup;

Ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να πει ότι  θα φύγουν πολλές καταθέσεις για το εξωτερικό => οι τράπεζες θα χάσουν κεφάλαια, άρα θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση.

ΑΝ μετά εγκρίνουν μας το δάνειο (επειδή το να περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο δεν σημαίνει ότι θα μας δώσουν τα λεφτά - έτσι είπαν οι Γερμανοί) σημαίνει ότι αποκτούμε μια υπέροχη σχέση εξάρτησης με την τρόικα. Εμείς θα ζητούμε τη δόση μας, και αυτοί θα ζητούν περισσότερα.  Και κάπως έτσι θα αποδεσμεύσουμε τις επόμενες γενειές από τα λάθη του παρελθόντος. Άραγε τι να μπορούν να πιάσουν άλλο οι τροϊκανοί;

Με την αποδοχή της οδηγίας αυτής δημιουργούμε ένα προηγούμενο. Ένα προηγούμενο το οποίο θα πάει να εφαρμοστεί στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλλία... Πλέον θα μπορούν να μας πιάνουν τα λεφτά μας από την τράπεζα απ'ευθείας.

Αναρωτήθηκες γιατί μας είπαν ότι χρειαζόμαστε 17δις αλλά θα μας δώσουν μόνο τα 10; Τι είναι 17δις για το ΔΝΤ; Πόσα έχουν δώσει στις άλλες χώρες μέχρι τώρα; Όταν σε μια χώρα δίνουν 110 δις, γιατί αρνούνται να δώσουν σε μια άλλη με το ίδιο πρόβλημα 17;

Με πόση ευκολία κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό θα σώσει την χώρα μας..; 

Αν θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να σώσουμε τη χώρα μας, μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χωρίς τα λαμόγια! Με τα δις που μπορούμε να μαζέψουμε από τις καταθέσεις, μπορούμε να σώσουμε τη χώρα, χωρίς να επιβαρύνουμε την οικονομία με δάνειο 10 δις, με ιδιωτικοποιήσεις, με αύξηση εταιρικού φόρου και ό,τι άλλο τους κατεβεί!

Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!

 Δυστυχώς αύριο αποφασίζει η βουλή και όχι ο κόσμος. Μπορούμε όμως να πούμε στην βουλή τι πιστεύουμε για να τους δώσουμε και τη δύναμη να πουν όχι στην οδηγία του eurogroup.

Αύριο θα μαζευτούμε έξω από τη βουλή όταν θα αποφασίζουν για το μέλλον μας, το παρόν μας, τη ζωή μας.

Χρεοκοπήσαμε ήδη, καταλάβετε το! Τουλάχιστο ας δείξουμε ότι έχουμε ακόμα αξιοπρέπεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου