--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Για το θέμα της ημέρας


Η εικόνα προφανώς ήρθε από την Ισπανία, επνευσμένη από την παρωδία που ζούμε.

Σήμερα έξω από τη βουλή είχε αρκετό κόσμο. Αύριο ελπίζω να έχει περισσότερο.

Αύριο καλά κάνουν να μην καταλήξουν σε απόφαση. Πρέπει να το τραβήξουμε όσο πάει - μέχρι να έρθουν να μας πουν ότι αποσύρουν την πρόταση οι ίδιοι. Η ζημιά που θα φάμε αν ανοίξουμε πριν εξαφανιστεί αυτή η πρόταση από το τραπέζι και πριν βρούμε τα απαραίτητα κεφάλαια, θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που τραβούμε τώρα που δεν ανοίγουμε.

Ο Χριστόφιας μπορεί να ήταν πρόεδρος όταν έγινε η μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη εν καιρώ ειρήνης (κατάπαυσης του πυρός για να ακριβολογούμε) αλλά ο Αναστασιάδης μας έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη!

Σήμερα αστεία αστεία έδωσα συνέντευξη σε ένα Ισπανό δημοσιογράφο. Αύριο θα είναι τα μεγάλα γλέντια. Βλέπετε, η Δευτέρα ήταν αργία και για τους Ισπανούς. Πρωί πρωί της Τρίτης (σε λίγες ώρες δηλαδή) ανοίγουν οι τράπεζες της Ισπανίας. Οι Ισπανοί το έχουν καταλάβει ότι εμείς απλά είμαστε το πειραματόζωο και βγήκαν στους δρόμους από το Σάββατο! Στο twitter είδα ανησυχίες και από Αμερικανούς και από Καναδούς.

Υπάρχει κινητικότητα και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όταν στις Βρυξέλλες γώνιασαν τον πρόεδρο τα χαράματα να δεκτεί το κούρεμα ή να έχει να χειριστεί την χρεοκοπία (ξεκαθαρίζω ότι αυτή δεν είναι η άποψη μου, αλλά η προοπτική που θέλουν να μας δώσουν πρόεδρος, ΥΠΟΙΚ και οι συμπαραστάτες τους και το αναφέρνω δείχνοντας καλή πίστη) ήταν ξυπόλυτος στα αγκάθια! Νόμιζε (;;) ότι θα πήγαινε σε μια συνάντηση με φίλους και συμμάχους. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το γεγονός ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο μαζί του (εκτός εάν θέλετε να πάρουμε τη συζήτηση στο ενδεχόμενο ότι θέλει να μας καταστρέψει).

Τώρα που ο λαός βγαίνει στους δρόμους,  ενημερώνεται (γίναμε όλοι οικονομολόγοι δαμέσα), ενδιαφέρεται και φωνάζει κατά αυτής της αδικίας ο πρόεδρος αποκτά καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Θωρακίζεται. (ελπίζω να θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυναμική).

Ευτυχώς που δεν ψήφισε η βουλή ούτε κτες, ούτε σήμερα. Δεν ξέρω ποιος ειδικός (κυρίως από το εξωτερικό) δεν είπε ότι αυτή η λύση είναι η υπέρτατη βλακεία!

Μέχρι χτες, κάποιοι βουλευτές (ονόματα δεν λέμε) προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ναι, είναι οδυνηρή λύση, αλλά είναι η μόνη λύση. Σήμερα άλλαξαν τροπάριο. Τώρα οι ίδιοι μιλούν για το πόσο απαράδεκτοι είναι αυτοί του eurogroup! Σημασία έχει τι θα κάμουν στη βουλή όταν θα ψηφίσουν όμως! Το αστείο είναι που κάποιοι άλλοι, ενώ είχαν κάποια χρόνια στη διάθεσή τους την εξουσία, τώρα έχουν ετοιμάσει και προτάσεις και λύσεις κτλ κτλ.

Φοβάμαι όμως ότι αυτό ήταν απλά η αρχή. Θα μας φέρουν μνημόνιο από την πίσω πόρτα και δεν θα πάρουμε είδηση. Το λέμε αρκετό καιρό τώρα (όσοι παρακολουθούσαμε τι γινόταν). Δεν χρωστάμε όσα μας λένε ότι χρωστάμε, και ούτε χρειαζόμαστε όσα μας επιβάλλει η Τρόικα να μαζέψουμε!

Δυστυχώς, φωνές "Μαζί τα φάγαμε" ακούγονται και στην Κύπρο. Σε μια χώρα που το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από μια λανθασμένη πολιτική απόφαση για πλήρη συμμετοχή της Κύπρου στο κούρεμα του ελληνικού χρέους. 

Δεν είναι τα 60, 600, 6000 ευρώ που θα δώσει ένας μικροκαταθέτης για τη χώρα του το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν κάτι εντελώς παράνομο, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και παράλληλα να μας χώσουν σε ένα χρέος που δεν χρειαζόμαστε. Και 0.00001% να έκοβαν από τους μεγαλοκαταθέτες είναι έγκλημα!

Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και με απογοήτευσε (τρόπος του λέγειν .. το περίμενα) όταν προσπάθησε να πει ότι το "όχι" είναι η εύκολη λύση και ότι λέει "ναι" για το καλό της πατρίδας και ας υποστεί πολιτικό κόστος! Το "όχι" είναι η δύσκολη απόφαση αλλά και η σωστη. Επειδή αν πούμε "ναι" αποδεδειγμένα (κοιτάξτε την Ελλάδα) η Κύπρος θα διοικάται απευθείας από τις Βρυξέλλες, κι εμείς όσο θέλουμε ας διαμαρτυρόμαστε στη Λευκωσία.

Ελπίζω να το καταλάβει νωρίς ότι δεν θα παρασυρθούμε από επικοινωνιακά κόλπα και να εργαστεί για το καλό των ανθρώπων τούτης της χώρας. Επειδή, θα τον έχουμε εκεί για 5 χρόνια. Το απέδειξε ο Χριστόφιας πριν 2 χρόνια ότι ο πρόεδρος της ΚΔ ό,τι θέλει κάμνει και δεν ρωτά κανένα!

Γυρίζει ο τροχός, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.1 σχόλιο:

  1. αφου η εκρηξη στο Μαρι δεν μας εξυπνησε, (γιατι δεν μας εξυπνησε!) ας ξυπνησουμε με τουτα ουλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή