--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Όταν βγαίνουν και μας λένε "για να σωθεί η χώρα" ελπίζω τουλάχιστον οι ίδιοι να καταλαβαίνουν ότι η "χώρα" σε αυτή την πρόταση είναι οι αριθμοί της οικονομίας.

Συζητούμε με την τρόικα και εξαργυρώνουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας σε ευρώ. Αυτός είναι ο σημερινός πατριωτισμός.

Και δεν είναι θέμα πατριωτισμού, είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σιωπηλά η Γερμανία έχει κατακτήσει την ευρώπη.

Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά βλέπω πολλούς να βλέπουν την τσέπη τους και να φοβούνται. Αν οι Γερμανοί έκαναν επιδρομή με πολεμικά αεροσκάφη δεν νομίζω να σκοτίζονταν και τόσο για τα λεφτά τους. Αλλά έτσι στα μουλωκτά που δεχόμαστε επίθεση πού να καταλάβουν τι γίνεται;

Διαλέξαμε τους συμμάχους μας. Διαλέξαμε μια γερμανοκρατούμενη ευρώπη που δεν σέβεται ούτε τα βασικά δικαιώματα των "φτωχών συγγενών" της. Μπράβο μας. Φοβόμαστε τους Τούρκους; Θα μας προστατέψουν οι Γερμανοί; Πραγματικά το πιστεύετε; Η Ελλάδα ενώ είχε τα λεφτά περίμενε την έγκριση από την τρόικα για να αγοράσει τα υποκαταστήματα μας που ήταν στην Ελλάδα. Για τόση ελευθερία κινήσεων μιλάμε ο "πρωθυπουργός". Και τώρα που χρειαζόταν να τα έχουμε για να έχουμε και κάποια συστημικότητα, τους άφησαν να τα αγοράσουν!

Ακούω κάποιους να είναι απογοητευμένοι από τη Ρωσία. Γιατί όμως φταίει η Ρωσία που δεν μας βοηθά; Τι επίσημες προτάσεις κάναμε της Ρωσίας; Με δύο προτάσεις πήγαμε. Επιμήκυνση του δανείου και εξαγορά της Λαϊκής. Ο υπουργός οικονομικών δεν είναι αρμόδιος να συζητήσει παραπάνω πράγματα - όπως για παράδειγμα το φυσικό αέριο - που αυτό ενδιαφέρει την Ρωσία περισσότερο. Δεν προσφέραμε τίποτα στη Ρωσία για να μας βοηθήσει.

Προτιμούσαμε μια πρόταση όπως την Αμερικανική δηλαδή;

Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε την αξία των κοιτασμάτων μας, και ελπίζω να καταλαβαίνετε εσείς που κινδυνολογείτε για το "μέλλον αυτού του τόπου" ότι το 2015 θα είμαστε παραγωγοί κια θα ανοίξει μια νέα επόχή για μας! (Εάν δεν είμαστε υπόδουλοι της Τρόικας!).

Η Ρωσία δεν τέλειωσε μαζί μας. Εμείς δεν αρχίσαμε μαζί τους.

Δυστυχώς ακολουθεί τριήμερο. Αυτό το τριήμερο η τρόικα θα πιέσει για καταστροφικές για μας λύσεις ώστε να μην επηρεαστούν οι αγορές.

Προσέξατε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αραιώσει οι οικονομολόγοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, και αρχίζουν να εμφανίζονται πολιτικοί και επιχειρηματίες; Γιατί άραγε; Πόσο ενημερωμένοι είμαστε τελικά;


Έτσι όπως είναι τα πράγματα το μόνο που μπορεί να με ηρεμήσει είναι το επόμενο βίντεο. Και αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί, σίγουρα δεν μπορώ να σου εξηγήσω.