--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

"Φταίω εγώ για το κατάντημα της Κύπρου"

Υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι μόλις ανοίξουν οι τράπεζες θα επανέλθουμε στην προηγούμενη μας πραγματικότητα; Θα ήθελα να πω ότι το αμφιβάλλω, αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα αυτός ο κόσμος!

Οι περισσότεροι ακούν για πτώχευση και τους πιάνει ένα ρίγος, ένας φόβος, μια απελπισία ... και παρακαλούν να συμφωνήσουμε με την τρόικα, ώστε να πιάσει λεφτά το κράτος και να μην πτωχεύσει! News Flash: Επτωχεύσαμε ήδη! Όπως είπε και κάποιος FUBAR. Fucked Up Beyond Any Recognition.

Σε όσους αυτομαστιγώνονται και δεν έχουν χρόνο να βγουν στους δρόμους να διώξουν την Τρόικα, ή τελοσπάντων πιστεύουν ότι τους αξίζει αυτό που συμβαίνει να τους ρωτήσω εάν ξέρουν πού πήγαν τα λεφτά που απορρόφησε η Λαϊκή από τον ELA από τον καιρό που κρατικοποιήθηκε - 9δις περίπου.

Σίγουρα δεν δόθησαν σε δάνεια στην αγορά της Κύπρου, γιατί με τόσα δις η Κυπριακή αγορά θα άνθιζε σίγουρα - ενώ εμείς παρατηρούμε ότι η αγορά τον τελευταίο χρόνο φυτοζωούσε.

Μακάρι να καταλαβαίνατε ότι άλλοι τα έφαγαν και από άλλους ζητούν να τα πληρώσουν! Ζητούν να τα πληρώσουν με νιάτα και αίμα. Τα λεφτά μας δεν τους αρκούν, θέλουν τις ζωές μας. Να τους χρωστάμε ώστε να δουλεύουμε γι' αυτούς και όχι για μας.

Φταίμε κι εμείς σε πολλά πράγματα. Φταίμε που έχουμε γίνει βλάκες, φταίμε που έχουμε προσκολληθεί στα υλικά αγαθά, φταίμε που χάσαμε το μέτρο! Φταίμε που τους αφήνουμε να είναι ερασιτέχνες, που τους συγχωράμε, που τους προστατεύουμε (πολιτικούς).

Όλα αυτά που κάναμε τόσα χρόνια μας έχουν καταντήσει αυτό που είμαστε τώρα, ως κοινωνία. Αποχαυνωμένοι, φοβισμένοι να δείχνουμε εμπιστοσύνη σε αρπακτικά (τρόικα)  που απέδειξαν ότι ΔΕΝ βλέπουν ανθρώπους αλλά αριθμούς στην χώρα μας.

Αν ζούσαμε κι εμείς πιο ανθρώπινα θα μπορούσαμε να καταλάβουμε καλύτερα ότι αυτό που θέλουν να μας κάνουν είναι απάνθρωπο. Μας απειλούν με χρεοκοπία, ενώ ο κόσμος ήδη ζει τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας. Αν το κράτος δεν χρεοκοπήσει στους αριθμούς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα είναι εντάξει.

Από το 2011, τον Ιούλη που ξύπνησα σε ένα βουβό σπίτι , και διαβάζοντας ένα sms που με ρωτούσε εάν ο αδελφός μου ήταν καλά δεν κατάφερα να ηρεμήσω. Μην μου ζητάτε να ηρεμήσω.

Πήγαινα έξω από το Προεδρικό για να δείξω ότι υπάρχω, και ότι κανείς δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ανεύθυνα όταν έχει θέση ευθύνης. Τότε μαζεύονταν και άλλοι πολλοί γύρω μου. Άλλωστε, χωρίς ρεύμα δεν είχες τηλεόραση. Σιγά σιγά αυτό ξεχάστηκε. Η αγανάκτηση χάθηκε.. ακόμα και τα επόμενα Χριστούγεννα ήταν γιορτινά για πολλούς. Νερό κυλάει στις φλέβες σας;; Δεν πονάτε;; Δεν νιώθετε την αδικία;;

Προεκλογικά ακούσαμε πολλά. Τόσα πολλά που στον δεύτερο γύρο προκρίναμε τους 2 μνημονιακούς υποψηφίους. "Στην τρόικα βρίσκεται η λύση". Όλοι έλεγαν ότι είχαν προτάσεις, έτοιμες για να κατατεθούν. Δώθηκαν υποσχέσεις για ανάπτυξη. ΑΝ γνώριζαν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος της χώρας και το πώς η τρόικα συμπεριφέρθηκε στα άλλα κράτη, ΨΕΥΔΟΝΤΑΝ!  ΑΝ δεν γνώριζαν, τότε είναι ΑΜΕΥΘΥΝΟΙ και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.

Έξω από τη Βουλή κτες πήγαμε επειδή ήταν τα ξένα κανάλια. Επειδή είμαστε απλοί, ακομμάτιστοι πολίτες, μαζευόμαστε λίγες εκατοντάδες. Κάθε φορά είμαστε περισσότεροι όμως, και αυτό είναι θετικό. Τα δικά μας κανάλια έχουν εντολές να μην αναφέρονται στις διαμαρτυρίες. Άλλωστε για κάποιο λόγο φαίνεται να έχουν πείσει τον κόσμο ότι ήταν να γίνει έγινε.

Απόψε πάλε θα πάμε έξω από τη βουλή και μετά θα περπατήσουμε μέχρι το Προεδρικό. Πρώτα-πρώτα για να μας δείτε εσείς! Εσείς που κάθεστε στο σπίτι και περιμένετε το τσουνάμι να έρθει να σας βρει.

Πολλοί δεν διαβάζουν το μπλογκ μου επειδή τάχατες είναι πολιτικοποιημένο. Εγώ δεν καταλάβω ούτε από ιδεολογίες, ούτε από θεωρίες, ούτε από μανιφέστα. Ούτε καν ταινίες πολιτικού περιεχομένου δεν είδα στη ζωή μου. Αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να αμφισβητείς τους πάντες, και να ψάχνεις τα πράγματα. Αν το κάνεις αυτό, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα!! Το τέλος δεν ήρθε ακόμα. Η πτώχευση ήρθε, αλλά δεν είναι το τέλος. Το τέλος θα είναι η υπογραφή μνημονίου όπου  θα εγκλωβιστούμε στην τρόικα και δεν θα μπορέσουμε για πολλά πολλά  χρόνια να αποφασίζουμε για τη διαχείριση των πόρων του κράτους μας.

Αν φοβάσαι την πτώχευση, μην φοβάσαι - όλες τις συνέπειες της πτώχευσης θα τις νιώσουμε ό,τι και να γίνει.

Όσοι επιμένετε να νομίζετε ότι τα ακριβά αυτοκίνητα σας και τα μεγάλα σας σπίτια φταίνε που χάθηκαν τα δις από τις τράπεζες και προκάλεσαν όλο αυτό το χάος, τότε να σας πω ότι έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Σίγουρα δεν θα πρεπε να ζείτε με δανεικά (αυτή τη φορά βγάζω τον εαυτό μου έξω), και η σημερινή κατάσταση θα σας απογειώσει απότομα, αλλά έστω και αν φερθήκατε επιπόλαια, αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε κανένα να στερήσει από τα παιδιά σας μια αξιοπρεπή ζωή. Και η αξιοπρέπεια δεν μετριέται σε λεφτά, ούτε με "έξυπνα τηλέφωνα", ούτε με ακριβά ρούχα.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σημαίνει "όταν υπάρχει αδικία να αντιδράς"!

Στη βουλή η ώρα 19:00 - πορεία προς το προεδρικό. Εσύ θα αντιδράσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου