--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Με τούτα και με κείνα κάποιοι φαίνεται να έχουν χάσει το χιούμορ τους.

Ένας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ επισήμανε ότι τα λεφτά που (μας λένε ότι) χρειάζεται η Κύπρος για να "σωθεί" είναι το ένα τέταρτο της ρευστότητας της εταιρείας Apple. Είπε ότι θα μπορούσε η Apple να αγοράσει το νησί και να το μετονομάσει iCyprus.
Εγώ το βρήκα αστείο πάντως! επειδή τραγικότατα έχει δίκαιο ο άνθρωπος. Μας καταστρέφουν τις ζωές για ένα ποσό το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τόσο δα μικρούλι! Για μας είναι τεράστιο ποσό φυσικά. Τόσο τεράστιο που αποκλείεται εμείς να το προκαλέσαμε μέσα σε 2 χρόνια!!! Αλλα περιμένω ακόμα να τελειώσουν κάποιοι με το αυτομαστίγωμα ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να τα βάλουμε όλα κάτω και να βρούμε τη λύση.

Φυσικά η Κύπρος θα μπορούσε να κρατήσει το όνομα της αλλά να λέμε ότι είναι i-Land! Όσοι δεν μπορέσατε να εκτιμήσετε το χιούμορ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, θα μπορούσατε να του πείτε "i-σμας κύριε"!


4 Απριλίου συζητάμε το μνημόνιο στο eurogroup (όχι εγώ κι εσύ - ο ΥΠΟΙΚ και ο Πρόεδρος). Κάθε φορά που θα θέλουν(επειδή "πρέπει") να μας κουτσουρεύουν και άλλο τα όνειρα, θα μας λένε τη λέξη "χρεοκοπία". Μέχρι τώρα την έλεγαν "άτακτη χρεοκοπία". Αν είμαστε έξυπνοι και σωστοί, θα ετοιμάσουμε σχέδιο "φρόνιμης" χρεοκοπίας. Επειδή τη χρεοκοπία δεν την γλυτώνουμε!! Αν σε ένα χρόνο από τώρα βρεθούμε με χρέος 25-30 δις, το ίδιο δεν θα ήταν με το να χρεοκοπήσουμε; (στους αριθμούς πάντα).

Και για τις λίστες που έχουν κυκλοφορήσει, με τους έξυπνους που τους διαγράφησαν δάνεια κτλ. Θα περιμένουμε και καλά τη δικαιοσύνη αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ένα πράγμα.

'Ολα τα ποσά μαζί δεν υπερβαίνουν τα 15 εκατομμύρια. Μέχρι το 1 δις έχουμε ακόμα 985 εκατομμύρια!!!! Σκεφτείτε ότι μιλάμε για 9 δις που απορρόφησε η Λαϊκή από τον ELA από τότε που έγινε κρατική! Και αυτά τα λεφτά εμείς θα τα φορτωθούμε! Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες! Δεν θα πω εγώ ποιος φταίει - δεν είμαι δικαστής. Είναι εύκολο όμως να εντοπίσουμε ποιοι είχαν την ευθύνη να επέμβουν έγκαιρα - και ξέρουμε γιατί δεν το έκαναν! Επειδή θα είχαμε εκλογές σε κάτι μήνες! Έλεος!

Ελπίζω τώρα, έστω και τώρα, ο κόσμος να σταματήσει να εμπιστεύεται τυφλά τους πολιτικούς! Πρέπει τα κόμματα να διαλυθούν - αυτή είναι η ευκαιρία μας. Καινούρια οικονομία, καινούρια πολιτική σκηνή.

8 σχόλια:

 1. Το χρέος έχει ήδη ξεπεράσει τα 25 δις !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απεχθές χρέος ίσως;;;; Με την τρόικα ακόμα να υπογράψουμε επίσημα. Εγώ έμεινα στα 9 δις που μας φόρτωσαν. Αν θα μας δώκουν τα 10 δις (λύση εντός τρόικας) , θα φκει στα 19 και αν προσθέσουμε και τα 2.5 δις της Ρωσσίας πάμε σε 21.5 ... πώς ξεπέρασε τα 25 δις; Έφυε μου κάτι;

   Διαγραφή
 2. Ξεχνάς τα 17 δις δημόσιο χρέος που έχουμε ήδη!!!
  http://www.economist.com/content/global_debt_clock

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περίμενε.
   Εκείνα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα 2.5 δις της Ρωσίας, το δημοσιονομικό έλλειμα για φέτος, + κάποια άλλα που χρωστούμε σε ιδιωτικές τράπεζες στο εξωτερικό, αλλά και φορείς στο εσωτερικό.

   Δεν ξέρω κατά πόσο τα 9 δις του ELA είναι μέσα όμως.

   Άν είναι, θα γίνουν 27 τα δις, αν δεν είναι... θα γίνουν 36.. σε συνδυασμό με τη σμίκρυνση του ΑΕΠ μας ... εμ... πεεε, 200% δημόσιο χρέος στην καλύτερη περίπτωση!

   Λογικά πάντα.

   Διαγραφή
  2. Από τα 10 δις της τρόικα αρκετά θα πάνε σε εξόφληση δανείων που συμπεριλαμβάνονται στα 17 δις .
   Αν όμως υπολογίσεις και τον εσωτερικό δανεισμό το ποσόν ξεφεύγει ακόμα περισσότερο.

   Διαγραφή
  3. Εμ.. λένε ότι θα δώσουν 10 δις. Στο χρέος μας προστίθεται αυτός ο αριθμός, αλλά τα λεφτά αυτά δεν θα φτάσουν όλα στην Κύπρο. (όπως δεν είδαμε μρποστά μας τα 9δις που απορρόφησε η Λαϊκή από τον ELA).

   Ο εσωτερικός δανεισμός συμπεριλαμβάνεται στα 17δις που γράφει η σελίδα που με παρέπεμψες.

   Διαγραφή
 3. Είσαι σίγουρη ότι ο εσωτερικός δανεισμός συμπεριλαμβάνεται στα 17δις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή