--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Σαμποτάζ

Όταν υποφέρεις από σύνδρομο καταδίωξης βλέπεις παντού προσπάθειες να υπονομεύσουν τις δικές σου προσπάθειες, ή τις προσπάθειες που θέλεις να στηρίξεις.

Ας πούμε γιατί να σταλεί στην eurovision οτιδήποτε άλλο τραγούδι από κάποιο που θα εκφράζει τους προβληματισμούς του απλού ανθρώπου για την υποτιθέμενη κρίση; Ή γιατί τα τραγούδια γενικότερα να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα που βιώνει η κοινωνία μας με ανάλαφρους στίχους και άσχετα μηνύματα; Γιατί να μη γίνεται μια συνολική προσπάθεια ανάδειξης του κοινωνικού προβλήματος που επιμελώς το καμουφλάρουν ("κάποιοι") πίσω από την ταπέλα της οικονομικής κρίσης;
 Πριν αρκετούς μήνες περπάτησα στους δρόμους της Λισσαβόνας. Γύρω μου είχα πραγματικούς ανθρώπους. Χωρίς βαμένα μαλλιά, χωρίς περίεργα κτενίσματα, χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια, δίχως ακριβά ρούχα. Περπατούσα χαλαρά και ανέμελα σε μια ξένη χώρα - ένιωθα άνθρωπος. Αυτοί οι άνθρωποι πριν κάτι μέρες είπαν στην τρόικα να πάει να ... κάνει στον εαυτό της αυτό που κάνει στους λαούς.

Με τη βοήθεια του google translator διάβασα σχόλια από Πορτογάλλους. Υπήρχαν και σχόλια του στυλ: "Η Πορτογαλλία είναι 8 εκατομμύρια. Το μισό εκατομμύριο είναι λιγότερο από το 7%! Το υπόλοιπο 83% θέλει αυτά τα μέτρα. Μην ξεχνάτε ότι είναι οι "άλλοι" [προφανώς εννοεί την προηγούμενη κυβέρνηση] που μας έφεραν σε αυτό το σημείο και δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε στην τρόικα."

Εγώ αναρωτιέμαι, αυτοί οι άνθρωποι που τα λένε αυτά τα εννοούν; Πραγματικά τα πιστεύουν; Πραγματικά πιστεύουν ότι η Τρόικα θα βοηθήσει; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους;

Αλλά βλέπετε μας έχουν βάλει σε ένα περίεργο τρυπάκι. Αυτός που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση πλέον δεν κυβερνά, και ό,τι πει είναι αυτόματα αναξιόπιστο - έτσι η αντιπολίτευση έχει χάσει την αξιοπιστία της. Αυτός που κυβερνά προτάσσει το επιχείρημα ότι μαζεύει συντρίμια και ότι δεν έχει άλλη επιλογή και μαζεύει γύρω του υποστηρικτές.

Σαν να και μόνο άσπρο και μαύρο υπάρχει. Αφού και οι δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Πότε θα το καταλάβουμε αυτό;Προσωπικά δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια  συνωμοσία. Δεν είμαι τόσο βαθιά επηρεασμένη από τις θεωρίες συνωμοσίας. Απλά ο κόσμος είναι ελαφρόμυαλος. Προς θεού, μην το πάρεις προσωπικά, δεν αναφέρομαι σε σένα. Πάντα στους άλλους αναφέρομαι. Σε αυτούς που αγνοούν το όποιο κάλεσμα για αυτοοργάνωση, σε αυτούς που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα φτιάξουν από μόνα τους, σε αυτούς που πιστεύουν ότι όσοι ανησυχούν υπερβάλλουν και θα έπρεπε να "αποκτήσουν ζωή" (get a life αγκλιστί).  Πριν 3 χρόνια στην Ελλάδα κάποιοι διαμαρτύρονταν και φώναζαν. Ένα μικρό ποσοστό του συνολικού λαού όμως! Προειδοποιούσαν για πείνα, ανεργία, για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και για πολλά άλλα που τώρα είναι πραγματικότητα. Οι γραφικοί, οι τρελλοι, οι υπερβολικοί.

"Όταν εσείς κοιμόσαστε όρθιοι ποιος θα αποφασίσει για εσάς; ΠΟΙΟΣ ;;;;"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου