--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Για το θέμα

27 του Φλεβάρη έχω στείλει σε κάποιους ανθρώπους τρία έγγραφα που γράφουν πάνω τι χρωστούμε, σε ποιους χρωστούμε και πότε πρέπει να πληρώσουμε.

Πριν ένα μήνα, μοιράστηκα με όλους τους contacts μου ένα λινκ για να μαζέψουμε υπογραφές για δημοψήφισμα για την στήριξη στις τράπεζες.

Η αδιαφορία αναμενόμενη.

Καθώς μοίραζα τα φυλλάδια κτες (που με αγωνία ετοίμασε ένα άτομο που έκατσε πέρσι και μελέτησε τι σημαίνει μνημόνιο) μια γυναίκα έκαμε μου παρατήρηση γιατί εν τους τα δώσαμε πριν δυο μήνες! Τι μπορούσα να της πω; Ότι πριν δυο μήνες όταν τα λέγαμε κανείς δεν άκουγε; Της είπα ότι διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο.

Αυτό το μπλογκ δεν είναι πολιτικό, και μακάρι να μπορούσα να ασχοληθώ με πιο ανάλαφρα πράγματα. Ξύπνησα το 2011, όταν συνειδητοποίησα ότι σε εκείνη την έκρηξη θα μπορούσε να ήταν ο αδελφός μου. Γλίτωσε για λίγες ώρες. Από τότε δεν μπορώ να κοιμηθώ ήσυχη. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν οι υπόλοιποι.

Και ακόμα υπάρχουν αυτοί που επιμένουν να βρίσκουν δίκαιο στον ένα ή στον άλλον. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αμέτοχοι και παρατηρητές.

Οι πολιτικοί στην Κύπρο χρειάζονται λαϊκή επιτήρηση. Αυτό τον έλεγχο πρέπει να τον νιώσουν στο πετσί τους. Δεν μπορούν να καταχράζονται τις υπερεξουσίες που έχουν στα χέρια τους. Πρέπει να νιώσουν ότι πρέπει να κάνουν αυτό που θέλει ο λαός.

Οι πολιτικοί στην Κύπρο χρειάζονται συμβουλές από ειδικούς. Δεν μπορούν οι δικηγόροι να αποφασίζουν για την οικονομία μας, για την άμυνα και για τα περισσότερα σημαντικά θέματα επειδή οι περισσότεροι πολιτικοί είναι δικηγόροι.

Ακόμα δεν ήρθε το μνημόνιο. Αυτός ο αγώνας δεν θα πρεπε να περιοριστεί μόνο στο να προστατεύσουμε τις καταθέσεις μας. Πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να μην μπούμε ποτέ σε μνημόνιο! "Πού θα βρούμε τα λεφτά;" θα με ρωτήσετε. Θα μπορούσα να σας παραπέμψω σε λύσεις που ακούστηκαν πριν μήνες, αλλά κανείς δεν άκουγε επειδή το μνημόνιο θέλαμε και ας τρώγαμε πέτρες. Τα 5-6 δις που μαζεύονται από το κούρεμα των καταθέσεων είναι πέρα για πέρα αρκετά για να βγούμε από την κρίση και να σώσουμε τις τράπεζες μας. Αν δεν μπούμε σε μνημόνιο, αυτό θα είναι το τελευταίο. Και θα μπορούσε να είναι εθελοντικό! Όποιος θέλει να αγοράσει ειδικές μετοχές των τραπεζών, όσες θέλει, για να στηρίξουμε την οικονομία μας. Πιστεύετε ότι δεν θα τα μαζεύαμε τα λεφτά; Ιδίως τώρα που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει;

Αν ακόμα πιστεύετε ότι η τρόικα θα μας βοηθήσει, ή ότι είναι ειλικρινής μαζί μας ελπίζω και εύχομαι να ανήκετε στους λίγους.

Σήμερα στις 18:00 έξω από τη βουλή.

1 σχόλιο:

  1. εν γι αυτό που χρειάζεται ούλλοι να διεκδικούμε παραπάνω τζαι να έχουμε απαιτήσεις που τες πκιο απλές υπηρεσίες ως τον πρόεδρο.
    Ανήκεις σε μια χώρα στην οποία πληρώνεις φόρο τζαι έσιεις την ταυτότητα της?
    Έσιεις ταυτόχρονα ευθύνες αλλά τζαι προσδοκίες.
    Τέλος στα μισοδότζιν τζαι το 'εγώ εν τζαι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή