--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αγωγός vs LNG

Στα άμεσα σχέδια της Κύπρου θα πρέπει να είναι να ψάξει επενδυτές για τη δημιουργία του τερματικού υγροποίησης του Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό.

Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που ακόμα πιστεύει ότι είναι νωρίς. Ίσως να νομίζου ότι τέτοια έργα (των 6δις) γίνονται σε κάτι μήνες, ίσως πιστεύουν ότι τα 6 δις είναι στραγάλλια και έτσι δεν χρειάζεται να κυνηγήσουμε επενδυτές.

Από το  Νatural Gas Europe - Latest News   ξεχώρισα:


1. LNG No Challenge to Piped Gas in Europe
2. Focus: Agreement between Nabucco International Company and TANAP is positive development in Bulgaria's benefit
3. Hurriyet: Shale gas reserves ‘enough for 40 years’
4. Hopes for Greek Offshore Natural Gas Reserves

 

Όσοι το πιστεύουν ότι ο αγωγός που περνά από την Τουρκία είναι μια καλή επιλογή ίσως θα έπρεπε να δουν ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο έχει περισσότερη απήχηση στην Ευρώπη, ότι ο Nabucco έχει αρκετές πηγές τροφοδότησης προς το παρόν και το άμεσο μέλλον, και ότι ουσιαστικά εάν σκοπεύουμε να βγάλουμε το φυσικό μας αέριο στα επόμενα 8 χρόνια θα πρέπει να μας προβληματίσει κατά πόσο μια συμφωνία με τον Nabucco θα είναι εφικτή και για μας. Να μην ξεχνούμε ότι εάν δεν υπάρξει ούτε σταθμός υγροποίησης στη γειτονιά, ούτε σχέδια για αγωγό, το Ισραήλ που είναι και πιο μπροστα μας στις διαδικασίες ίσως προτιμήσει τον Nabucco. Ήδη συζητούν το on and off.

Ελπίζω και εύχομαι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τερματικό υγροποίησης να φύγει μέσα από τα χέρια μας.

Αν αφήσουμε και το φυσικό αέριο να στραφεί εναντίον μας, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Καλήν υγείαν.

Επειδή κτες άκουσα πάνω-κατω ότι δεν πρέπει να είμαι προκατελειμένη εναντίον της Τουρκίας δεν ξέρω πώς να σχολιάσω αυτή την είδηση. (για την ακρίβεια ξέρω, αλλά λέω να το παίξω και λίγο "ελαφριά" και να μασήσω). Εμείς είπαμε αυτό.

Δες και αυτό.

Κατατοπιστικός ο κ.Έλληνας. 12 λεπτά είναι.
 

2 σχόλια:

 1. είδες πως ανατρέπονται σχεδιασμοί

  http://athenstock.blogspot.com/2013/03/blog-post_9338.html

  7.3.13
  Προς ακύρωση η συμφωνία Αιγύπτου - Κύπρου για την ΑΟΖ
  Προς ακύρωση βαίνει από αιγυπτιακής πλευράς η συμφωνία για οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που υπέγραψε η Αίγυπτος με την Κυπριακή Δημοκρατία.
  Όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, η Νομοθετική Επιτροπή του Συμβουλίου της Σούρα (αιγυπτιακή Άνω Βουλή), ενέκρινε νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ, με το οποίο η Αίγυπτος ακυρώνει τη συμφωνία, με το δικαιολογητικό ότι βάσει των διεθνών συμφωνιών η χώρα είχε το δικαίωμα να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας.
  Η συμφωνία υπεγράφη από την Κύπρο και το Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2003, ανέφερε ο Καντέρ και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νέα οριοθέτηση των συνόρων στην ΑΟΖ μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο του αιγύπτιου βουλευτή προνοεί για την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος.

  http://www.naftemporiki.gr/story/622765

  εκηβολος: ΜΙΑ ΧΑΡΑ (για την Αγκυρα) το ταξίδι Σαμαρά

  Τουρκική «δικαιοδοσία» το Καστελόριζο σύμφωνα με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της Άγκυρας. Διαφωτιστικότατο το θέμα της Νεφέλης Τζανετάκου (στην Ελευθεροτυπία της 6/3) με τον σχετικό πίνακα «δεσμευμένων προς έρευνα περιοχών» από την ΤΡΑΟ να μην αφήνει ούτε...ίχνος παρερμηνείας ούτε από τον πιο καλόπιστο σύμβουλο των Σαμαρά- Αβραμόπουλου.

  Και όποιος τρέφει- ακόμη- ψευδαισθήσεις ας συνεκτιμήσει τις κινήσεις των Τιράνων κυρίως όμως του Καΐρου. Μια ματιά στο σχετικό θέμα...Κινήσεις στην Αίγυπτο για ακύρωση της κυπριακής ΑΟΖ. Ειδικότερα στον επίλογο του θέματος, πως ...το νομοσχέδιο του Βουλευτή Καντέρ προνοεί για την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος.

  σ.σ. Ευελπιστώ να μην χαρακτηριστώ με περισσή ευκολία «πατριδοκάπηλος» ή «συνωμοσιολόγος» από τους αρκετούς αντίθετους φίλους της στήλης.
  Posted by geokalp at 11:58
  Labels: αναδημοσιεύσεις, γεω_ρίσκο, ΚΥΠΡ
  No comments:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομοσχέδιο ενός βουλευτή είναι, δεν πέρασε ακόμα. Περίμενε επίσημη απόφαση και μετά να μου τρίψεις στη μούρη την ανατροπή των σχεδιασμών.

   Περίεργο όμως που κανένας δεν σχολίασε το πώς περιμένει ακριβώς ο συγκεκριμένος βουλευτής να οριοθετήσει ΑΟΖ η Κύπρος με την Τουρκία τη στιγμή που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως κράτος!
   Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου (όπως παρέθεσα και πιο πάνω) δήλωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από Αίγυπτο για το συγκεκριμένο θέμα.

   Διαγραφή