--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

You are for the funfairs

 ..και πριν λίγο διαβάζω αυτό.

"Δραματικές είναι οι ώρες για πορεία της κυπριακής οικονομίας. Στο δίλημμα: καταστροφή ή οδυνηρές συμβιβασμός καλείται να απαντήσει ο Νίκος Αναστασιαδης και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
Η Λευκωσία φαίνεται πως θα δεχθεί:
1. Αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%
2. Επιβολή έκτακτης φορολογίας 10% στους τόκους καταθέσεων
3. Ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2016
4. Εθνικοποιήση ταμείων πρόνοιας.
5. Αύξηση φόρου Άμυνας στο 20%.
Ημερομηνία ¨κλειδί¨ είναι η 15η Μαρτίου καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης θα προσπαθήσει με το παραπάνω πακέτο να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το κυπριακό μνημόνιο κατά την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Με τον οδυνηρό συμβιβασμό η Λευκωσία φαίνεται πως θα γλιτώσει το καταστροφικό κούρεμα καταθέσεων και την φορολόγηση των τόκων καταθέσεων."


 Νιώθω ότι πρόκειται να δεχθούμε βιασμό και νιώθουμε ευγνώμονες που μπορούμε να διαλέξουμε τη στάση. "καταστροφή ή οδυνηρές συμβιβασμός" ιμίσσh. Πέτε μας μάνα μου την αλήθεια! Θα  προσπαθήσουν να μας γονιμοποιήσουν πάρα πολλές φορές. Η κερκόπορτα μισοάνοιξε από την προηγούμενη κυβέρνηση, και αρχίζει να ανοίγει περισσότερο από αυτή την κυβέρνηση.

Διαπραγματεύσεις ιμίσσh. 

Όταν βρέθηκε τόσος κόσμος   να ψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα στις τελευταίες εκλογές τζαι ενόμιζε ότι θα ερχόταν η αλλαγή (either way) πε μου για ποιο λόγο να σωθεί τούτος ο τόπος; Για ποιο λόγο; Ένα λόγο να μου πεις!

Αύξηση φόρου Άμυνας; WHAT THE FUCK?? Τούτο πόθεν ήρτεν; Τούτο πόθεν ήρτεν; Τόσοι οικονομολόγοι μαζεμένοι εν ξέρουν ότι όσο οι φόροι παν πάνω σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, τα εισοδήματα του κράτους από τους φόρους θα μειώνονται;;;;; Αλλά τα "έξυπνα οπλικά συστήματα" που θα θέλουν να μας πουλήσουν οι εταίροι μας πώς να τα πληρώσουμε; Τα ίδια δεν κάναν και στην Ελλάδα;


Το κορυφαίο είναι ότι αν υπογραφεί το μνημόνιο με το καλο (:P) η παρέα του ΑΚΕΛ θα λαλεί ότι ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να προστατέψει τον εταιρικό φόρο μπλα μπλα μπλα - όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση μπλα μπλα μπλα που δεν υπέγραφε μνημόνιο με απαράδεκτους όρους μπλα μπλα μπλα, και η παρέα του προεδρικού θα λένε ότι έν είχαν άλλη επιλογή  μπλα μπλα μπλα  και ότι οι προηγούμενοι εφέραν μας σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη! μπλα μπλα μπλα.

Έτσι  όλοι θα είσαστε ευχαριστημένοι, επειδή θα έχετε κάποιον να φταίξετε!!! Επειδή "ο δικός σας" ποτέ δεν θα έκανε κακό στην πατρίδα μας! Δεν θα έκανε κακό σε σένα, στην οικογένεια σου, στο μέλλον σου. Δεν θα σε καταδίκαζε στην ανεργία! Αλλά με την διεκδικητικότητα του θα έβρισκε τις λύσεις! [πού την είδετε την διεκδικητικότητα πάλε;].

Υπενθυμίζω ότι εάν οι κυβερνώντες (και πρώην και νυν) ανάλλωναν περισσότερη φαιά ουσία για επίλυση των προβλημάτων και για ανεύρεση λύσεων παρά για να μας λαλούν που το πρωί ως τη νύκτα ότι εν έχουμε επιλογές και να αποταθούν στην τρόικα και να τους παρακαλούν να μας δώσουν ένα δάνειο που δεν χρειαζόμαστε - τώρα θα ήμασταν πολύ καλύτερα!

Να εύχεστε αυτό το δημοσίευμα να διαψευστεί 100%. Ένα πράμα να περάσει που τα 5 πιο πάνω .. να στρέψετε το βλέμμα προς την Ελλάδα για να δείτε πώς θα είμαστε σε λίγα χρόνια.