--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Μια σκέψη

Αν κατάλαβα καλά, αντί να τυπώσουν κι άλλα ευρώ για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθει στα ίσσια του η οικονομία, προτιμούν να πιάσουν τα ευρώ που τον κόσμο (που τα δούλεψε) για να ξαναδουλέψουν να τους τα δώκουν πίσω!

Γιατί;

Επειδή αν τυπώσουν και άλλα ευρώ, θα χάσει από την αξία του το νόμισμα και αυτοί που τα μάζευαν τόσο καιρό (οι τραπεζίτες!) θα έχουν απώλειες.


Κι εμείς είμαστε τόσο μαλάκες που ψάχνουμε τους ένοχους μέσα στην Κύπρο.

Στην Κύπρο θα βρούμε μόνο ανίκανους και ...κλειδαράδες. Και αυτοί αξίζουν τιμωρία και απομάκρυνση από οποιασδήποτε μορφής εξουσίας πάραυτα!

Ας μην χάνουμε όμως την ουσία, και ας αντισταθούμε επιτέλους στα σχέδια αυτών που θέλουν να μας επιβάλουν μια νέα μορφή κομμουνισμού! 

6 σχόλια:

 1. Georgia, τζιαι εγώ το ίδιο εκατάλαβα.
  Διαίρει και βασίλευε. Να μαλλώσουμε για τες ΚΑ, για το ποιου εχαριστήκαν του οι φόροι του δανείου. Στο μεταξύ η κυβέρνηση λαμβάνει εντολές που έξω, τζιαι εμείς σφυρίζουμεν κλέφτικα.

  Διαφωνώ για την "νεά μορφή κομμουνισμού" που λαλείς. Εν νέα μορφή φεουδαρχισμού τζιαι σκλαβιάς που εννα έχουμε.
  Εκτός αν αντισταθούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια η διαφορά του κομμουνισμού από τον φεουδαρχισμό; Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι νέο ανάμεσα στα δύο!
   Θα έχουμε την ψευδαίσθηση του καπιταλισμού (ότι κάποιος θα έχει λεφτά), θα πληρώνουμε τόσους φόρους που ουσιαστικά θα πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος για την ύπαρξη και την περιουσία μας, το κράτος θα είναι άχρηστο, αφού απλά θα εκτελεί διαταγές από την τρόικα και θα έρθουν και οι ιδιωτικοποιήσεις για το ξεκάρφωμα (που οι ημικρατικοί θα καταλήξουν σε χέρια ξένων επενδυτών).

   Τώρα που το ξανασκέφτουμαι είναι ένα κράμα φεουδαρχισμού, κομμουνισμού, κατοχής, φασισμού. Βασικά πιάσε ό,τι υπάρχει σε πολίτευμα και αφαίρα τον άνθρωπο από μέσα.

   Οταν είπα νέα μορφή κομμουνισμού, εννοούσα "νέο σοβιέτ" - που ήταν μια κακή εφαρμογή της ρομαντικής ιδέας του κομμουνισμού.

   Διαγραφή
  2. μόνο ψευδαισθήσεις εννα έχουμε. τζιαι χρέη τζιαι υποχρεώσεις πολλές.
   Είπες τα πολλά ωραία.

   καλή δύναμη Γεωργία

   Διαγραφή
 2. Κάποιες ενστάσεις:

  1) Ο κομμουνισμός ποττέ εν εφαρμόστηκεν επί της ουσίας, με τες προσπάθειες να εκφυλίζουνται γλήορα σε κρατικόν καπιταλισμόν ασκούμενον που τες κομματικές νομεκλατούρες.
  2) Ούτε ο καπιταλισμός σε επίπεδον αρχής έσιει ποττέ εφαρμοστεί πλήρως, διότι η λεγόμενη "ελεύθερη αγορά" ποττέ δεν επιτεύχθηκεν, παρά διαδοχικές καπιταλιστικές φούσκες, μονοπώλια τζιαι πόλεμοι (παγκόσμιοι/ περιφερειακοί) ελέω της απουσίας ουσιαστικών δυνάμεων ρύθμισης.
  3) Το τελευταίον πράμαν στο οποίον τείνει ησ ημερινή κατάσταση εν ο κομμουνισμός. Ο φασισμός (παντός είδους) ίσως. Βεβαίως μεν ξεχνούμεν ότι ο φασισμός τζιαι οεθνικοσοσιαλισμός μπορεί να ειδωθεί τζιαι ως το εθνικιστικόν εξάμβλωμαν του σοσιαλιστικού ιδεώδους.

  Κατά τα άλλα, εν είδα κανέναν προχτές στη δημοσιογραφική λέσχην να κάμει καμμιάν παρέμβασην. Γιατί έτσι;
  Cheers!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Νομίζω επανόρθωσα στο σχόλιο μου για τον κομμουνισμό
   2. Συμφωνώ
   3. Αν πω ότι εκατάλαβα τι είπες θα έλεγα ψέματα

   Κατά τ' άλλα ...ρώτα τους τζίνους που κάμνουν παρεμβάσεις :).

   (Προσωπικά είμαι της άποψης ότι συζητώ με εκείνους που θα ωφεληθούν και θα με ωφελέσουν από ένα μεταξύ μας διάλογο. Συνήθως είμαι ακροατής.)

   Πώς πήγε το προκτεσινό;

   Διαγραφή
  2. κοίτα ρε μιχάλη με γραφικούς τζαι κακόπιστους προσωπικά εν ασχολούμαι οπότε εν υπήρχε λόγος

   εκτός τζαι αν νομίζεις ότι ακόμα είμαστεν σε περιόδους που εννα κάμνουμεν κουβεντούες τζαι διαλόγους τους κουλουσμά σε αόριστο τζαι επίπεδο ψαχνόμαστε

   που που τούτα που λαλείς έτσι σε έκοψα να πιστεύκεις χωρίς να έχεις προφανώς αντιληφθείς τι έγινε στην κύπρο τζαι ότι η κύπρος που ήξερες πριν ένα μήνα εν υπάρχει πλέον

   Διαγραφή