--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

..and I am waiting patiently

Η ιστορία γράφεται μπροστά από τα μάτια μας..

Άραγε, πόσοι από μας το συνειδητοποιούμε αυτό; Ζούμε σε ιστορικές στιγμές - ένα ακόμα κομβικό σημείο δημιουργείται στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος μας πάει και πίνει καφέ στο Ισραήλ καθώς οι ισραηλίτες βομβαρδίζουν την τελευταία χώρα που ακόμα αντιστέκεται στους ισλαμιστές.

Αν σαν κράτος ξέραμε να βλέπουμε το συμφέρον μας, αντί για επίσκεψη στο Ισραήλ και πανηγυράκια για τα μάτια του κόσμου θα ξεκινούσαμε ήδη τις διαδικασίες για τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί.

Η ΕΕ ήδη απέρριψε ώς ενεργειακή προτεραιότητα τη δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποίησης στην θάλασσα της Κύπρου επειδή δεν θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την ίδια την ΕΕ. Μια είδηση που δεν ακούστηκε καθόλου στον κυπριακό τύπο.  Παράλληλα έχει δοθεί το πράσινο φως για τους αγωγούς "East Med and Trans Med" όπως αναφέρονται στην είδηση(πηγή). Οι αγωγοί αυτοί θα ενώνουν τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου και θα μεταφέρονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. (πληροφορίες εδώ - παρόλο που το συγκεκριμένο περιοδικό δεν είναι και το πιο αντικειμενικό, εξηγά ποιοι είναι οι αγωγοί Trans-Med)


Ο πόλεμος στη Συρία έχει πολλές διαστάσεις. Το Ισραήλ δεν μπορεί να περιμένει το 2018 για να διοχετεύσει το φυσικό του αέριο μέσω των αγωγών που ΘΑ γίνουν. Όσο η Κύπρος δεν προχωρά με τερματικό υγροποιήσης το Ισραήλ πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο αγωγός Ναμπούκο. Πρόσβαση στον αγωγό αυτό (που βρίσκεται στην Τουρκία) μπορεί να έχει είτε μέσω Συρίας, είτε μέσω Κύπρου. Το Ισραήλ σκέφτεται πιο μπροστά και ξέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ως Κύπρος να μη δεκτούμε να γίνει μια τέτοια σύνδεση. Έτσι, για να διασφαλίσει κάποια δίοδο, προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς στη Συρία και να το κάνει πιο φιλικό στους Αμερικάνους άρα κατ' επέκταση στο Ισραήλ. Είναι γνωστό ότι η αραβική Άνοιξη υποκινήθηκε από τους Αμερικάνους (για να μη νιώθουμε άσχημα κι εμείς που δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια αξιοσημείωτη διαμαρτυρία) - και τα αποτελέσματα αυτής όχι μόνο δεν ικανοποίησαν τον κόσμο των χωρών αυτών αλλά βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερα καθεστώτα - και σίγουρα η σταθερότητα δεν επιτευχθεί.

Εμείς ως αδιάβαστοι παραδοσιακά, σε αυτές τις εξελίξεις που δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθούν, έχουμε κάνει τις επιλογές μας σε συμμάχους. Γυρίσαμε την πλάτη στη Ρωσία και δεσμευτήκαμε (κυριολεκτικά) με το ΔΝΤ και τη Γερμανία. Δείξαμε άμεσα την πρόθεση μας να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και πίνουμε καφέ με το Ισραήλ. (σαν να και τα κράτη έχουν φιλίες και όχι συμφέροντα).

Τα επόμενα χρόνια θα ζούμε πολέμους που θα μας επηρεάσουν άμεσα, αφού θα εμπλακεί και ο δικός μας κατακτητής. Δεν βλέπω πώς θα τη φάμε κι εμείς, αλλά κρατώ μια πισινή λόγω παράδοσης.

Μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησε ακόμα μια προπαγάνδα που ίσως υπέπεσε στην υπόληψη σου. Επειδή και αυτή η εξέλιξη είναι αρκετά προβλέψιμη, απλά ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει η υλοποίηση της, θα βάλω ένα τραγούδι που μιλά γι' αυτή :). Και όχι, οι muse δεν είναι προφήτες.


2 σχόλια:

 1. Βρήκα ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Το μόνο με το οποίο ίσως διαφωνώ είναι αυτό που λες για τη Ρωσία ότι της γυρίσαμε την πλάτη. Είχα την εντύπωση οτι αυτή μας γύρισε την πλάτη, αλλά πάλι ίσως κάνω και λάθος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ.
   Της Ρωσίας εμείς της γυρίσαμε την πλάτη αφού πήγαμε στη Ρωσία με 2 απαιτήσεις. Επέκταση του δανείου που ήδη μας είχαν δώσει και να μας βοηθήσουν με τις τράπεζες μας. Ενώ γνωρίζαμε ότι οι Ρώσσοι ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα του ΦΑ στείλαμε ως διαπραγματευτή τον υπουργό (τότε) οικονομικών που ούτε αρμοδιότητα του είναι το ΦΑ ούτε την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί είχε. (προχειρότητες και γελοιότητες από μέρους μας).
   Ξεκαθαρίσαμε ότι η όποια λύση θα έρθει μέσω Τρόικας.. άρα ποιος γύρισε την πλάτη σε ποιον;
   Από τη στιγμή που δεν ήμασταν διατεθιμένοι να δώσουμε κάτι στη Ρωσία, τι ακριβώς περιμέναμε να κάνει; Χάσαμε ένα σύμμαχο στο συμβούλιο ασφαλείας, δυστυχώς.

   Διαγραφή